Съвет от добронамерен българин. Друго си е да знаеш, че не си единствения черноработник, а?пухинка написа:първо излезте на социал и после започнете на КОФИ,защото ще взимате повече пари.Замислете се,особенно ако сте с дете или деца!!!!

Съвет от добронамерен българин. Друго си е да знаеш, че не си единствения черноработник, а?пухинка написа:първо излезте на социал и после започнете на КОФИ,защото ще взимате повече пари.Замислете се,особенно ако сте с дете или деца!!!!
Ти какъв съвет би дал?ablood написа:Съвет от добронамерен българин. Друго си е да знаеш, че не си единствения черноработник, а?пухинка написа:първо излезте на социал и после започнете на КОФИ,защото ще взимате повече пари.Замислете се,особенно ако сте с дете или деца!!!!
Хайде почнаха се вайканията.IFF написа:Като каква работа например може да се намери за след КОФИ-то вечер?Че и легална.Преди 3-4 години може би е било по-лесно,ама сега...
Абе не ми е работ, но миналата година работих 8-9 месеца в западната част на острова и се запознах с доста хора, дошли от западни провинции и си работят хората без френски език и всичко си е ОК. Но явно всеки си избира сам и в зависимост от обстоятелствата си...Лошо няма, стига да знаете какво правите....klisurov написа:В момента съм на социал и КОФИ (излязоха ми мазоли на езика да ближа български и канадски задници, та реших да понауча френски. Ако някой наистина се интересува защо човек по федералната процедура и без грам френски в момента живее в Монреал, да попита на ЛС или да ме покани за лектор в друга тема)
Та така, аз излязох на социал преди КОФИ-то.
Освен социала, получавам от Емплоа Кебек $45 на седмица (получават се само ако си се регистрирал там) и около $65 на месец (за транспорт) от КОФИ.
"Занималнята" се поема, ако и двамата родители са ангажирани (учат някъде и не си седи в къщи).
Познавам лично хора, при които единият работи, а другия е на КОФИ. Този, който е на КОФИ получава $115 на седмица и МИСЛЯ (не съм сигурен), че му плащат гардерито. Освен това, същият работи НА БЯЛО през почивните дни (valet, в случя паркира коли на паркинг).
PS Много ме кефят споровете по темата "ще е то социал и има ли той почва у нас"!