Първо искам да благодаря на организаторите и всички участници в този форум за духа на толерантност, разбирателство и взаимопомощ, който са изградили във взаимоотношенията тук!

Ние също сме в процес на подготовка на документите за Виена и колкото и да четох тук във форума и в официалния сайт, не можах да се ориентирам за някои неща

Първо, специалността "Финанси" (висше, 4 г., приравнено със ЗВО към Магистър) изисква ли попълването на Déclaration d'un candidat ou d'une candidate exerçant une profession régie au Québec par un ordre professionnel? Аз лично не я откривам сред професиите, изброени тук: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... order.html, но някъде из мненията в този форум прочетох, че завършилите "Финанси" и "Счетоводство" трябва да попълват такава декларация. Наистина, в списъка има счетоводни професии, които пряко кореспондират със специалност "Счетоводство", но никъде не виждам някаква професия, която пряко да води към "Финанси". Друг е въпросът, че всеки финансист (завършил "Финанси"), стига да има желание, би могъл в България да работи и като счетоводител, но не знам как стоят нещата в Квебек, а и лично аз нямам намерение и желание да работя като счетоводител. Затова се чудя трябва ли да попълвам такава декларация и ако да, то какво да пиша в графата "profession"?
Вторият ми въпрос е свързан пак със специалността, но касае точките. В таблицата с търсените професии в SECTION B, намирам нещо, което би могло да се зачете за близка до нашата специалност "Финанси" професия - Conseil en assurances et en services financiers (DEC - 3 ans), още повече, че моят професионален опит много се доближава до това. Проблемът обаче е, че тази професия е посочена в Niveau collégial technique. В такъв случай означава ли, че тя носи точки само на ниво средно образование, но не и ако си я завършил като висше?
Стана дълго, но дано да е разбираемо, защото много разчитам на помощ от тук!
 Благодаря предварително на всички, които ще се включат по темата!
 Благодаря предварително на всички, които ще се включат по темата! 

Аз моите работодатели, ако ги светна какви намерения имам, ще ме забият в такава девета глуха, че ни тук, ни в Канада ще мога да си намеря каквато и да е работа (ако успея да стигна дотам, де). Предполагам, всички са наясно какво значи български работодател - докато им вършиш работа, нещата биват горе-долу, но разберат ли, че се каниш да "отлетиш" от тях, ела да видиш как ти се натрапва, че си нелоялен и неблагодарен и как те за теб били направили толкова много (а ти, видиш, ли нищо за тях не си правил) и прочие и прочие. Въобще не ми се влиза в тая тема - знам си хората и знам, че само ядове ще имам, ако им кажа. Намаш си идея какъв трън им е в очите втората ми работа, нищо че грам не отсъствам. Все ми се натрапва, че трябва да се "съсредоточа" САМО върху тях. Ама как ли щях да я върша тази работа, дето я върша сега, ако не си правех гимнастика на мозъка под една или друга форма. Както и да е, да не се отплесвам!
 Аз моите работодатели, ако ги светна какви намерения имам, ще ме забият в такава девета глуха, че ни тук, ни в Канада ще мога да си намеря каквато и да е работа (ако успея да стигна дотам, де). Предполагам, всички са наясно какво значи български работодател - докато им вършиш работа, нещата биват горе-долу, но разберат ли, че се каниш да "отлетиш" от тях, ела да видиш как ти се натрапва, че си нелоялен и неблагодарен и как те за теб били направили толкова много (а ти, видиш, ли нищо за тях не си правил) и прочие и прочие. Въобще не ми се влиза в тая тема - знам си хората и знам, че само ядове ще имам, ако им кажа. Намаш си идея какъв трън им е в очите втората ми работа, нищо че грам не отсъствам. Все ми се натрапва, че трябва да се "съсредоточа" САМО върху тях. Ама как ли щях да я върша тази работа, дето я върша сега, ако не си правех гимнастика на мозъка под една или друга форма. Както и да е, да не се отплесвам!