Оръжие в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Re: Оръжие в Канада

Мнение от hadministratora »

anxeli написа:Файърмен наплашил си се нещо, разбираемо е. Но вместо да мислиш глупости, за които може би ще съжаляваш после, помисли трезво, че никой не те е нарочил точно теб и никой няма да те преследва, убива и т.н., освен ако не завъртиш бизнес с дрога.
Избягвай такива квартали по тъмно, избягвай луди, които изпълзяват по обезлюдени и тъмнички ъгълчета, избягвай да приемаш навътре когато си свидетел на гангстерски свади. Освен ако не се набъркаш няма как да влезеш в тях :!:.
За жените и ходенето по тъмно край храсти няма какво да говоря. За съжаление целия свят изпращя, не е само Бг или Канада.
Голяма грешка според мен ще е да носиш пищов за плашило, по опитни в използването му могат и срещу теб да го използват, ако нямат свой в момента :^). Или ще раздразниш лудия и ако го гръмнеш ще те съдят. Мисли за избягване на конфронтацията, а не за разправа.
Fireman, напълно съм съгласен с мнението на anxeli. Сдобиеш ли се с оръжие, то вероятно рано или късно ще го употребиш. До колкото знам има много малко начини да стреляш и да не си докараш беля на главата.
Погледни си аватара: там пише "Peaceful warrior". Може би е време да си спомниш защо си го написал?
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

demococcus написа:Fireman е отправил въпрос за оръжията и личната сигурност. Благодаря на тези, които споделят опит и мнения по темата.
Дискусията за кварталите я отделих в отделна тема, за да е по-ясно на четящите.

Двете теми са много интересни за бъдещите имигранти и за новопристигналите, затова и ще ви помоля да не ги превръщате в поредното заяждане на общо основание.
Личната сигурност не е основание за притежаване на оръжие в Канада според законодателството. Най-добре е бъдещите и скорошните емигранти да си избият от главата мисълта за притежаване на оръжие с такава цел - не им трябва и няма как да го получат законно. Същото се отнася и до електрошокови средства и слава богу! Същото почти се отнася и за pepper spray. Носенето му не е незаконно, но употребата му срещу човек е нзаконно освен в случай на опасност за живота или от тежка телесна повреда и употребилия го ще бъде съден.

В огромното мнозинство от случаите дори някой да притежава оръжие най-вероятния изход е изобщо да не се сети за него, а ако се сети и успее да го извади е да си навлече по-голяма беля.

Най-доброто нещо е няколко съвета как да се държат на улицата, за да не стават жертва :

http://defence4u.com/streetsmart.html
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

А къде се продават оръжия в Канада? Аз питам по съвсем други причини и всъщност не търся огнестрелно оръжие а един точно определен модел въздушен пищов. Оръжейни магазини не съм виждал (в Торонто съм), но миналата седмица в Walmart най-ненадейно се натъкнах на шкав с пневматични (soft-air) пищови и пушки за paintball. Доста бях учуден да си кажа честно....
haimana

Мнение от haimana »

Има оръжейни магазини, има си пушки, пищови, арбалети, лъкове, "дезодорант за мечки" :D , ловни облекла, въдици и т.н.

Ivan1007 по принцип е прав, но ми се струва, че е малко краен и аз нинджите ;) , и за оръжието и самозащитата.
Предпочитам да ме съдят отколкото да ме погребват. Естествено, не бих искал никога да стигам до тази делема, но ако се наложи :sweat: .

Разговарях с мой колега на тема реднек, какво е това животно и какви проблеми може да създаде. Той даде следното определение: "......кара трак и често има пушка в трака." Колегата е местен и дори да ги говори "пет за четири" пак не е лошо да се замисли човек.
Аватар
troll

Мнение от troll »

За точно определен модел въздушен пистолет виж в онлайн магазините. Цените са много по-добри, но за лично спокойствие е добре да се пазарува през ПейПал.
Май е излишно да казвам, че въздушното оръжие над 500 fps се квалифицира в Канада като огнестрелно с всички произтичащи за това неща.
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
troll

Мнение от troll »

Да поздравим хайманите с "реднек ууман":
http://www.youtube.com/watch?v=82dDnv9zeLs
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Оръжието за лов е друго нещо, а в rural Canada e дори необходимост.
Пневматично спортно оръжие се продава освен в Walmart и в Canadian Tire.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

troll написа:...Май е излишно да казвам, че въздушното оръжие над 500 fps се квалифицира в Канада като огнестрелно с всички произтичащи за това неща.
Ми аз гледах на един сайт (не помня федерален ли или на торонтската полиция) и според написаното там и характеристиките на "моя" пищов той не е огнестрелен (ама е много близо :lol: ).
Ivan1007 написа:...Пневматично спортно оръжие се продава освен в Walmart и в Canadian Tire.
Не знам в Canadian Tire какво продават, но това в Walmart бяха почти детски играчки. Имат пружинка и бутало и колкото успее да сгъсти въздуха толкова - те за това им викат soft air. Тоя дето съм го харесл аз е с балонче с CO2 и е малко по-така :)
Аватар
troll

Мнение от troll »

Leleee!
Колко си тайнствен!
Що не земеш да напишеш фирмата правеща пищова и модела?
Впрочем много "щатски" оръжия със скорост на излитане на куршума над 500 са преработени за Канада, щото иначе си стесняват пазара.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

troll написа:Leleee!
Колко си тайнствен!
Що не земеш да напишеш фирмата правеща пищова и модела?...
А, чак пък да съм тайствен....
"Моя" пистолет е Beretta A-9000s - влюбих се в него от пръв поглед. Странно е, защото по принцип не съм нещо много увлечен по оръжия или да се интересувам.... Но този пищов го искам.
Той е 1:1 реплика на един от бойните им модели и за разлика от повечето въздушни оръжия няма специфичните стърчащи части, по които веднага става чсно че е CO2. И цената на сайта, който съм дал е доста добрa, но за съжаление в момента не мога да си позволя да харча за глуспоти.
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Относно разрешителните за оръжие някой по-горе спомена, че късите цеви са със специален режим. Прав е на 100%. Когато аз вадих моето разрешително наистина се оказа, че носенето на пищак на кръста е нещо, което не може да се случи поне не в Квебек и поне не легално.
Виж за гладкоцевните и за нарезните дълги пушкала нещата за значително по-лесни за реализация. Не случайно ги водят нон-ристриктед файърармс. Изкарва се един курс, вадиш свидетелство за съдимост, намираш пет калпака да гарантират за теб, че през последните 3 години не си припаткал нещо, трябва също подпис от съпругата ти, че не си я тормозил, заплашвал и тн последните 3 години. Пращаш целия пакет документи с документ за платена такса и след около 3 месеца и малко си получаваш разрешителното по пощата, което ти дава право да купиш, притежаваш и носиш най-просто казано пушка!
Това е!
Разрешителното важи 5 или 10 години не помня точно и след този срок само се плаща такса и се подновява. Разрешителното за лов е пожизнено и не ти се отнема, ако не бракониерстваш и не нарушаваш закона.
Ако имаш допълнителни въпроси - ЛС.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

А аз си мислех че носенето на оръжие е право, а не привилегия !!!!!!!
Аватар
troll

Мнение от troll »

Мисли си каквото искаш!
Тука е свобода на мисленето!
Ма кат идеш да си купиш пушка ти искат лицензз! :rofl:
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

cocose написа:А аз си мислех че носенето на оръжие е право, а не привилегия !!!!!!!
То и с разрешителните стават сакатлъци - случката в колежа Dawson го потвърждава..., а ако няма разрешителни всеки ще си стреля по другарчетата.
Мани тая работа с правото...
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

balbi, разрешителното за притежаване на пушка и разрешителното за ловуване едно и също нещо ли са?
Публикувай отговор