Дали можем да се оплачем от изпитващия?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
emili_vn

Re: Дали можем да се оплачем от изпитващия?

Мнение от emili_vn »

optimist написа:А по отношение на стажа - 14г - само че като обърнем спрямо това точките за години и разликата във френскиа и сме в изходна позиция - не излиза сметката. Няма начин да не може да се измисли нещо да я докараме за другата сесия, просто не мога да прочета на френски всички специфики на процедурата да знам кой път да хващам. то затова и ви занимавам с моите си неволи де...

По отношение на това да си ти водещ - ако искаш дай малко инфо на лични да ти сметнем точките. Аз също се съмнявам, че не можете да ги докарате.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
optimist

Мнение от optimist »

абе не исках да занимавам чак публичното пространство с мойта персона ама...казах че ша отговарям- почвам:
деца- 2бр - на 3 и 5г(шарени :D )
стаж- завършил ввму 95г- корабен механик и до сега, междувременно завършил винс 99г Икономика и Управление на Търговията( 97 влезе играта бакалавър-магистър и випуск 98 стачкуваха бая и им писаха магистри, ние ходихме на плаж и станахме бакалаври- пък си учихме същото) големия майтап е че от 4 години съм и управител на фирма( че и продължавам)- и мога и там да докажа стажа, ама си трайках щото нали мосютата не фащали как аджеба можеш да си и рак и риба( хем пише в официалния сайт че разглеждащите докс били запознати с битието българско- грънци)
възраст- аз скоро ще черпя за 38, мойта лъвица- 35
английски за мен- работя с него и още бой не съм ял, не знам как да се оценя(като втори нямаше значение,пък и нали не им пука)
жената...сега учим цифрите :D
френски за мен- да си изпрося боя...според примерния въпросник можех да отговоря почти на всички 100 въпроса( повече с уи и но де-чак и диктофон си купих) ама да си представя фамилията и къде живея и че обичам да ходя за льо пеш и че съм ентете и дебрюлан знам( не съм чак толкоз прост де)
на жената френскиа...(изпотиха ми се ръцете)- отвътре и иде и доста се потруди, от 7 и го намали на 5/6 ама тя верно много се притесни като и сложи кръст с това че трябва да е доктор по специалн. си и....абе пиши средно 6/7-мисля нема збъркаш
финансова зависимост- ами зависим съм :D , писали сме некакъв минимум, ама ако каже някой утре да тръгна за виена с 20000$ да взема сертификатите сутринта съм там с парите в джоба( за 37г по таз земя имам и аз някой приятел)
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ами сметката е горе долу такава:
Деца - 8 т.
Стаж - 8 т.
Възраст на съпругата - 3 т.
Образование за теб - 12 т. За морското/10 т. – за ВИНС-а
Образование за нея - 3 т.
Възраст за теб - 10
Английски за теб – 8/8 – 4 т./ или 9/9 – 6 т./
Френски за теб – 6/6 – 8 т. / или 7/7 – 12 т./
Френски за нея – 6/6 – 4 т.
Финансова независимост - 1 т.

Общо: 59 в най-лошия случай / ако вдигнеш френския на 7/7 – стават точно 63 т./
Или 65 с по-високите нива на френски и санглийски за теб

Има и още нещо:
Управление на търговията е търсена специалност – 12 т. и е сред привилегированите. Образованието е ниво колеж, което мисля че е бакалавърската ни там. Ако и фирмата ти се занимава с търговия – значи работиш по специалността.
Така че към горепосочените може да ти дадат и тези 12 точки и след като сте минали веднъж на интервю, може и да си получите сертификатите, знае ли човек :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
optimist

Мнение от optimist »

а пък за адптацията ако някой искаше да му обясня аверската...водя си кореспонденция с министерството им на транспорта, изпратил съм им всички докс(писаха последно че друго не им трябва) разгледах (мерси на гугъла) всички пристанища, достигане бързичко до тях(от контейнерния до нефтения терминал) попрочетох и поразпитах кой къде и как живее там(престъпност,спокойствие,разбити улици, паркоместа и други вълнуващи ме въпроси от мойто тукашно ежедневие), в резултат съм си заплюл същиа като сегашниа ми апартамент 4+1 в Пиерефондс за 1000са(че жената да си е близо до приателката,мен не ми дреме ако колата е пред къщи),че в тази връзка даже си намерих в Лавал и същата дърта Е-класа като моята(само дето с 2 педала ама там нали тъй карат), сметнах си и колко ми е масрафа грубо за 3м(въпросните 20-25$)-сичко си беше подготвено,от мойта камбанария работата беше да сменя връзката с ключове и да изкарам едни пари за самолетни билети и...събуждам се сабах там и почвам да се занимавам пак с глупости ама дето уж не са чак като нашите :D някой да ме беше питал само...как не се падна некой поканадчен руснак или украинец бе, 4е хубави места има в тая софия,пусти късмет... :@
optimist

Мнение от optimist »

чакай да си налея нещо че с това ню инфо май вдигнах кръвно
optimist

Мнение от optimist »

такаааа, значи морското кучета го яли, винса превилигирован :lol: сложен ми изглежда казуса ама понеже си е светлина в тунела докато не се докаже че е от идващия влак продължаваме. първо много да ти благодаря и за това инфо, а за онова агне дето бях писал- около Монреал на барбекю( да кажа че не съм от неблагодарните де)
От 4г съм управител на 2 транспортни фирми- току що дръннах на счетоводителката да и чуя мнението за транспорт-търговия- тя каза че съм си "просто управител"- в смисъл че в регистрацията на фирмите пише "внос,износ,...дъра бъра" и че разлика нема. Тънкия момент е че тогава въведоха понятието "професионална компетентност за международен автомобилен превоз на товари- европейска общност"- и притежателят на такъв сертификат има право да лицензира до 2 фирми с евролиценз( по презумпция да бачка на 2 места на 1/2 раб.ден), като има една вратичка- притежателя на сертификата може да лицензира 2 фирми и без да е назначен на трудов договор стига да е вписан в решението на фирмата като управител. Ами ето ме и мен там- свободно време имам,обичам да уча(БЕЗ ФРЕНСКИ), ходих на курс, после на изпити и имам от 2006г сертификат и съм управител на 2 фирми( в едната и съдружник), и ходя и пътувам по корабите и като се върна си се занимавам с камиони, те пък си карат и докато ме няма...ама от тоя мармалад на прима виста досега съм изпратил с първите докс само превод на въпросния сертификат,като даже ме бе6е шубе дане ме питат"туй пък кво е"? щото нали те разбират от нашто битие ама се пак дане ги натоварваме...а сега де... как да ги измъкна тез 12т без да го уча тоз френски...агнето май за да става на теле...
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ами какво да ти кажа - точките за търсена специалност можеш да вземеш по схемата - или да си я завършил през последните 5 години или ако не - трябва да имаш 1 година стаж по тази специалност през последните 5 години, а ти както виждам я имаш - 4 години на 1/2 работен ден са си 2 години стаж на пълно работно време, а ако се самоосигуряваш в другата фирма, дето си съдружник - иаш 4 години на пълно работно време. Или ако им пратиш докйументи от двете места - ще имаш 4 години на 12 часа работен ден. Остава само проблема с контрактите ти като механик - нали се сещаш, че няма как да си бил на 12 часов работен ден в БГ и едновременно с това и на кораба, а ти си им пратил инфо, че плаваш. Не знам как ще погледнат на тази ситуация. Нека да се включи още някой, който е наясно, за да разсъждаваме по темата.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Иначе и при мен ситуацията е горе долу същата - имах един период с 3 трудови договора и управител на фирма, после - трудов договор на 8 часа и управител на 2 фирми, сега вече управител на 1, трудов договор на 8 часа и трудов договор като управител на 4 часа. Пратих една торба с документи по този повод и чакам да видя как ще възприемат всичкото това работене :rofl: Но разликата е, че през цялото време съм си била в БГ, т.е. имала съм възможността присъствено да си бачкам по всички параграфи.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
newwave

Мнение от newwave »

Здравейте,

мъжът ми е завършил маркетинг - няма го в списъка като предпочитана специалност, тоест точките са 0.
Но преди малко прочетох тук, че

"Управление на търговията е търсена специалност – 12 т. и е сред привилегированите. Образованието е ниво колеж, което мисля че е бакалавърската ни там."

Моят въпрос е, според вас, може ли, имайки предвид сходството между двете специалности, да се определи маркетинга като управление на търговията и да се вземат тези 12 т? Зная, че е необходимо да се докаже стаж по специалността, за да се вземат тези точки, но просто исках да зная дали все пак е възможно маркетинга да има друга формулировка в този списък и затова да не фигурира в него...
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Отговора е - не, не може. Не бъркай маркетинга с мениджмънта. Маркетинга е проучване, планиране и прогнозиране, докато менидмънта е управление. По твоята логика би трябвало и счетоводството да се признае за Управление, защото управителите взимат решения за развитието на компанията на база на финансовите отчети + маркетинговите проучвания на пазара и нишите в него.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
newwave

Мнение от newwave »

Разбирам, благодаря за отговора!
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

newwave

Гледай сега.Тука ще видиш много ,,професори,, и от България и от Канада.Обаче лошото е,че общо взето всеки говори на посоки и никой няма реална представа кой какво и как смята.Има една методика която може само да те насочи.Реално с тия търсени професии никога нищо не е сигурно.Да знаеш обаче едно,а то е,че всичко е субективно и зависиш от един емиграционен офицер,който може да ти вдигне точките,а може и да те закопае.Съвета ми е направи каквото трябва пък да става какво ще.Много хора са успели от втория,че и от третия път.Важното е да не се отказваш,защото мисля,че канадците ценят упоритоста.Желая успех в процедурата на теб и семейството ти.

Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му!
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

thriller, от моята "професорска" гледна точка смятам и съм абсолютно убедена, че няма да има нито един офицер, който да обърка мениджмънта с маркетинга. И мисля, че няма да има преводач, който да преведе маркетинг като управление на търговията, освен ако не е някой супер олигофрен, който не държи на името и професията си. Ако вземе случайно да го направи ще трябва да смени и наименованията на изучаваните предмети, за да изглежда като че ли е специалност управление. Прав си обаче за едно - че не трябва да се разчита на 100 % на точките за търсена професия, защото дали ще я признаят зависи не толкова от офицера и от наименованието на специалността, колкото от изучаваните предмети и не на последно място от хорариума. А също така и от това дали имаш стаж по тая специалност, ако си я завършил преди повече от 5 години. Или какво - трябва да преправяме освен дипломите и трудовите договори и трудовите книжки ли? Канадците може да уважават упоритостта, но едва ли уважават измамите.

newwave, моят съвет е да си преведете нещата както трябва, да си сметнете точките без точки за търсена професия /пък ако ви ги дадат - още по-добре/ и на тази база да си определите какви нива на езиците трябва да постигнете, за да съберете необходимите точки и да залягате над френския.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
newwave

Мнение от newwave »

Емили, аз точно така направих, исках да сметна точките, за да видя приблизително какъв резултат би се получил, за да направя преценка, когато започнем да учим френски дали достигането на средно ниво на владеене на езика, е достатъчно, за да стигнем необходимия брой точки като минимум поне. В сбора точки съм включила общо 15т за мен и съпруга ми по френски и английски по примера от wiki, в случай че достигнем средното ниво на владеене на езика.
По нашия казус сметнах:
55 т - работоспособност
64т - предварителна селекция
Разбира се, още в началото не съм заложила никакви точки за област на образование, търсих аз в онзи списък, но я няма тази специалност.
Беше глупаво да питам за това за маркетинга, сега разбирам, че явно нещата са съвсем други, но моята специалност е различна, тази е на мъжа ми, който ще е водещ кандидат, материята не ми е много позната. Освен това твоят съвет за това, че свободните интерпретеции не са много препоръчителни е много полезен!
Трилър, благодаря и на теб за съветите! И аз мисля така, че нещата са много субективни и всичко в крайна сметка зависи от емиграционния офицер, явно така се нарича, благодаря искрено за пожеланията!
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

newwave

Нямам думи ти си първия човек във този форум който разчете правилно ника ми Трилър,Бог да прости Майкъл Джаксън.Другите ми викат ТрилЕр и чакат точки от английския :lol: но тва е друга тема.Точките ви на предвалителна селекция са много добри.Не забравяй,че на интервюто дават и точки за адаптивност така,че всичко зависи от доказване нивото на език.Моя съвет е след 8-9 месеца ако не сте за сесията през декември да отидете и да положите тест по френски или поне водещия кандидат.Така ако изкарате заявените нива вероятноста да ви изпратят сертификатите за селекция без интервю са големи.Успех още веднъж и вярвай ще си пием ракията в Канада ;)

Човек е токова голям,колото са големи мечтите му.
Публикувай отговор