Въпроси за документите за Монреал, Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
casper

Re: Въпроси за документите

Мнение от casper »

Ами не, самият той предложи да ми направи копия за всеки случай, но не бях сигурен дали ще ми трябват, но сега ще отида.:)
Благодаря за помощта!:)
casper

Мнение от casper »

Здравейте отново, почти на финала сме с документите, следващата седмица пращаме!Някой може ли да ми каже по 1 или по 2 снимки да приложа в плика за Виена и има ли някакво значение дали ще ги залепя или прикрепя с кламер например?:)
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

casper написа:Здравейте отново, почти на финала сме с документите, следващата седмица пращаме!Някой може ли да ми каже по 1 или по 2 снимки да приложа в плика за Виена и има ли някакво значение дали ще ги залепя или прикрепя с кламер например?:)
Аз сложих на всяко заявление / мойто и на съпругът ми/ по една снимка на четиримата. Снимките ги залепих.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
celicata

Мнение от celicata »

Дал съм за превод заверените при нотариус документи. Трябва ли да накарам преводача да ми направи копия или, като ми върне преведените документи сам да си ги копирам ?
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Така или иначе би трябвало да си направиш копия. По-добре е преводачът да ти направи копия, защото след като скачи документите с превода е много трудно да направиш читави копия. Във Виена пращаш оригиналите от нотариуса със скачения превод.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
casper

Мнение от casper »

Здравейте!Някой от вас плащал ли е таксата за документи с VISA Electron?Преди 2 дни говорих с кол-центъра на ДСК и служтелката ми каза, че е идеално, само да имам доверие на този, на когото дават ноемрата и т.н.В последствие, обаче, тук чета, че не е възможно.Ако някой е го е правил или поне пробвал, моля да ми каже!:)
Аватар
Zahira

Мнение от Zahira »

Аз си платих таксата за разглеждане на документите с кредитна карта Mastercard. Никакъв проблем.Не виждам защо да има проблем и с Visa electron. Но независимо дали ти е дебитна или кредитна ти препоръчвам да я регистрираш за плащане в интернет (ако не е зададено като автоматично опция) - е-pay / paypal. Има бланка специално за това - дава се номера на картата, валидност, и CVC код от 3 цифри, който е на гърба на картата. Когато парите са усвоени ти изпращат писмо за отворено досие.
25.01.10 - изпратени DCS (DPD)
02.03.10 - accusé de réception /изпратено на 26.02.10/
25.03.10 - TCFQ (25.04-B1/C1)
22.05.10 - поискани ниво по англ, ориг сертификат за TCFQ и док за стаж
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
casper

Мнение от casper »

Ами регистрирана е, но доколкото знам, няма опция да стане през Paypal.
Имах предвид с тази опция http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... nne-fr.pdf дали ще мога да платя, защото няколко души тук твърдят, че е невъзможно.
Тук няма поле за попълване на CV-кода, можеш ли да постнеш тази, за която говориш?:)
Аватар
Zahira

Мнение от Zahira »

Да и с това ще стане. Този документ реално им дава право да теглят от картата ти,и то сумата, която е посочена, а този код ти трябва за регистрацията в PAYPAL. Първо си регистрирах кредитната карта там, а после изпратих и документа - точно този вид попълвах. Не само аз съм плащала по този начин, така че е проверено и доказано на 100% действа.
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

На посочения от casper формуляр изрично си пише - само за карти Mastercard, Visa, American Express. За този формуляр не е нужен трицифрения код, нито пък някаква интернет регистрация на картата. Имайте предвид че VisaElectron е различно от Visa, въпреки че звучи по подобен начин. Ако все пак успеете да направите плащането чрез този формуляр и с Виза Електрон - това си е за отбелязване!

Zahira, ако знаеш някакъв друг формуляр, който да използва PAYPAL системата - ще сме ти благодарни да дадеш линк за него. Би било изключително полезно! Предполагам че там може и да мине номерът с VisaElectron.
casper

Мнение от casper »

Няма как да е с Paypal, тук става въпрос за друго нещо, даваш данните и плащането става през ПОС терминал, без наличие на фактическа карта.
Служителката от ДСК каза, че няма да имам проблем, но за всеки случай ще се обадя пак утре.:)
Visa electron не е много по-различна от Visa, просто е дебитният вариант.:)
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

И на мен така ми каза служителката от Пощенска Банка, ама имаше големи проблеми и накрая им върнах ВизаЕлектрон-а да си я сложат някъде.. нали се сещаш къде.. и си направих истинска карта.
casper

Мнение от casper »

Ами, ако не открия банка, в която издават чекова, ще платя по банков път, защото в прословутата ЦКБ не издават такива чекове в клона в Пазарджик, само в Пловдив...Ами ти ако влезеш в тази банка, ще припаднеш от смях...няма гишета, само едни маси и служителите седят по тях и чакаш прав, докато се освободи някой...:))))
Аватар
Zahira

Мнение от Zahira »

Разликите между VISA Electron и VISA на Пощенска банка са само в таксите за теглене в брой и покупки. Първата е по-нисък клас на VISA. Аз също имам VISA Electron от Пощенска банка и без проблем си я регистрирах в PAYPAL (самата регистрация е около 1.5EUR). В момента Пощенска банка издават карта Mastercard, която е специално за разплащания в интернет, за нея е необходимо да имаш сметка към която да си вържеш картата - самото издаване на картата е безплатно(за 6 раб дни) и без допълнителни такси за операциите в интернет както при кредитните карти, има само 2лв за поддръжка месечно.
А за формуляра - това е, друг не съм виждала и този ми свърши работа.
Тук пак във форума бях намерила сметката по която се превежда. За това е необходимо да имате сметка от която да наредите превода, от която и да е банка. За таксите вече си зависи от самата банка. Пак в Пощенска банка превода е мин 20USD. Като го излъчат същия ден, най късно на другия излиза SWIFT (документ, че превода и излъчен към другата банка, на него фигурират всички данни) взимате си го и заедно с нареждането за превод го прилагате към документите.
И варианта с чека, който май струва около 12-15EUR в Булбанк са запознати най-добре, що се отнася за таксата за разглеждане на молбата за кандидатстване.
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
Joya

Мнение от Joya »

Zahira, Виза електрон е много различно от Виза, първата е дебитна карта, която става и за разплащане в интернет, но не навсякъде, второто е кредитна карта, разликата е огромна.
За това има разлика и в таксите.
ЦКБ и мен много ме мотаха, оказа се, че само на Дондуков, в София можело, сигурна съм че може и в други клонове, ама аз явно попаднах в най-тъпите.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Публикувай отговор