Здравейте отново, почти на финала сме с документите, следващата седмица пращаме!Някой може ли да ми каже по 1 или по 2 снимки да приложа в плика за Виена и има ли някакво значение дали ще ги залепя или прикрепя с кламер например?:)
casper написа:Здравейте отново, почти на финала сме с документите, следващата седмица пращаме!Някой може ли да ми каже по 1 или по 2 снимки да приложа в плика за Виена и има ли някакво значение дали ще ги залепя или прикрепя с кламер например?:)
Аз сложих на всяко заявление / мойто и на съпругът ми/ по една снимка на четиримата. Снимките ги залепих.
Дал съм за превод заверените при нотариус документи. Трябва ли да накарам преводача да ми направи копия или, като ми върне преведените документи сам да си ги копирам ?
Така или иначе би трябвало да си направиш копия. По-добре е преводачът да ти направи копия, защото след като скачи документите с превода е много трудно да направиш читави копия. Във Виена пращаш оригиналите от нотариуса със скачения превод.
Здравейте!Някой от вас плащал ли е таксата за документи с VISA Electron?Преди 2 дни говорих с кол-центъра на ДСК и служтелката ми каза, че е идеално, само да имам доверие на този, на когото дават ноемрата и т.н.В последствие, обаче, тук чета, че не е възможно.Ако някой е го е правил или поне пробвал, моля да ми каже!:)
Аз си платих таксата за разглеждане на документите с кредитна карта Mastercard. Никакъв проблем.Не виждам защо да има проблем и с Visa electron. Но независимо дали ти е дебитна или кредитна ти препоръчвам да я регистрираш за плащане в интернет (ако не е зададено като автоматично опция) - е-pay / paypal. Има бланка специално за това - дава се номера на картата, валидност, и CVC код от 3 цифри, който е на гърба на картата. Когато парите са усвоени ти изпращат писмо за отворено досие.
25.01.10 - изпратени DCS (DPD)
02.03.10 - accusé de réception /изпратено на 26.02.10/
25.03.10 - TCFQ (25.04-B1/C1)
22.05.10 - поискани ниво по англ, ориг сертификат за TCFQ и док за стаж
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
Ами регистрирана е, но доколкото знам, няма опция да стане през Paypal.
Имах предвид с тази опция http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... nne-fr.pdf дали ще мога да платя, защото няколко души тук твърдят, че е невъзможно.
Тук няма поле за попълване на CV-кода, можеш ли да постнеш тази, за която говориш?:)
Да и с това ще стане. Този документ реално им дава право да теглят от картата ти,и то сумата, която е посочена, а този код ти трябва за регистрацията в PAYPAL. Първо си регистрирах кредитната карта там, а после изпратих и документа - точно този вид попълвах. Не само аз съм плащала по този начин, така че е проверено и доказано на 100% действа.
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
На посочения от casper формуляр изрично си пише - само за карти Mastercard, Visa, American Express. За този формуляр не е нужен трицифрения код, нито пък някаква интернет регистрация на картата. Имайте предвид че VisaElectron е различно от Visa, въпреки че звучи по подобен начин. Ако все пак успеете да направите плащането чрез този формуляр и с Виза Електрон - това си е за отбелязване!
Zahira, ако знаеш някакъв друг формуляр, който да използва PAYPAL системата - ще сме ти благодарни да дадеш линк за него. Би било изключително полезно! Предполагам че там може и да мине номерът с VisaElectron.
Няма как да е с Paypal, тук става въпрос за друго нещо, даваш данните и плащането става през ПОС терминал, без наличие на фактическа карта.
Служителката от ДСК каза, че няма да имам проблем, но за всеки случай ще се обадя пак утре.
Visa electron не е много по-различна от Visa, просто е дебитният вариант.
И на мен така ми каза служителката от Пощенска Банка, ама имаше големи проблеми и накрая им върнах ВизаЕлектрон-а да си я сложат някъде.. нали се сещаш къде.. и си направих истинска карта.
Ами, ако не открия банка, в която издават чекова, ще платя по банков път, защото в прословутата ЦКБ не издават такива чекове в клона в Пазарджик, само в Пловдив...Ами ти ако влезеш в тази банка, ще припаднеш от смях...няма гишета, само едни маси и служителите седят по тях и чакаш прав, докато се освободи някой...)))
Разликите между VISA Electron и VISA на Пощенска банка са само в таксите за теглене в брой и покупки. Първата е по-нисък клас на VISA. Аз също имам VISA Electron от Пощенска банка и без проблем си я регистрирах в PAYPAL (самата регистрация е около 1.5EUR). В момента Пощенска банка издават карта Mastercard, която е специално за разплащания в интернет, за нея е необходимо да имаш сметка към която да си вържеш картата - самото издаване на картата е безплатно(за 6 раб дни) и без допълнителни такси за операциите в интернет както при кредитните карти, има само 2лв за поддръжка месечно.
А за формуляра - това е, друг не съм виждала и този ми свърши работа.
Тук пак във форума бях намерила сметката по която се превежда. За това е необходимо да имате сметка от която да наредите превода, от която и да е банка. За таксите вече си зависи от самата банка. Пак в Пощенска банка превода е мин 20USD. Като го излъчат същия ден, най късно на другия излиза SWIFT (документ, че превода и излъчен към другата банка, на него фигурират всички данни) взимате си го и заедно с нареждането за превод го прилагате към документите.
И варианта с чека, който май струва около 12-15EUR в Булбанк са запознати най-добре, що се отнася за таксата за разглеждане на молбата за кандидатстване.
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
Zahira, Виза електрон е много различно от Виза, първата е дебитна карта, която става и за разплащане в интернет, но не навсякъде, второто е кредитна карта, разликата е огромна.
За това има разлика и в таксите.
ЦКБ и мен много ме мотаха, оказа се, че само на Дондуков, в София можело, сигурна съм че може и в други клонове, ама аз явно попаднах в най-тъпите.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.