АНКЕТА: Пазарувате ли онлайн??

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
cocose
Има 1 предупр. за БАН

АНКЕТА: Пазарувате ли онлайн??

Мнение от cocose »

Една малка анкетка, от която ще се види кой само приказва колко е велико ОНЛАЙН пазаруването, и колко всъщност го практикуват (нещо като тинейджърският секс, всеки е чувал за него, ама никой не го е изпитвал :))
Аз примерно, с ръка на сърцето си признавам че пазарувам онлайн некаде около 0.1% от всичките ми покупки (изключая колата, къщата и детските). А ВИЕ?
Аватар
IRA
Съсел

Re: АНКЕТА: Пазарувате ли онлайн??

Мнение от IRA »

А къде е анкетата?
Аз пазарувам да. Предимно дрехи и обувкки от един френски сайт, от сиърс, фитюр шопа, тоисрас и един сайт за плетене си поръчвам списания, самолетни билети и други подобни. Котката също си я купих по интернет :rofl:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Tiger direct, Dell, Toys "R" us....саmолетни билети и екскурзии.Другото от mагазина!
А-аа mиналата година си купих и платнище за газебото и mи излезе през носа, щото не пасна и трябваше да го връщаm до Щатите на mои разноски...
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Няма как да изпиша всичките проценти от 0 до 100 през 1 :) Та въпроса ми е процентно колко от покупките ви са онлайн........
Иначе, по мои наблюдения стоките в TigerDirect.ca са безбожно надути в сравнение с примерно TigerDirect.com, така че за мене поне е безмислено да пазарувам оттях (предпочитам да ходя до компютърната уличка ако искам нещо евтиничко :))
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами то трудно да се каже. Храната е 100% от магазина. Дрехи и обувки 80 % от инернет за мен. 50% за детето от интернет, 90 % за мъжа от магазина. Електроника и техника бих казала 70 % интернет , 30% магазина, под интернет имам предвид и Future Shop, къде ще се влача до магазина. Книги мисля че 99% са от интернет.
Както вече казах обиколки по магазина само в обедната почивка. След работа , събота и неделя съм на разходка навън , особено като е хубаво времето.

Радой Ралин
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Нищо не купувам онлайн.
Мразя да чакам, мразя да изглежда по един начин на снимка а като получа колета да е друго и ще ви кажа защо.
Гледайте по бизнес ТВ как е започнала каталоговата търговия навремето на Сиърс примерно.
В града са продавали добре в магазините на Сиърс. Искали са да разширят продажбите и да продават и на село но там е безмислено да се строи голям магазин за малко хора.
За това заедно с тел. указатели са решили да раздават и каталози безплатно всяка година.
Хората (селяните ) гледат в каталога, поръчват и чакат. Цената обаче е същата като в магазина даже има условие за колко $ трябва да поръчаш за да е безплатна доставката.
Интернет не е нещо по различно от каталога.

Навремето в Японския хотел в София имаше Кореком. В този кореком имаше няколко зали и в една от тях имаше възможност да се поръчват дрехи, обувки и други стоки от каталог на Некерман германска фирма за по младите дето не знаят или не помнят.
Помните ги тези дебели шарени каталози в които имаше неща дето ги нямаше по магазините.
Та Успял от там си поръчваше доста. Дрехите, обувки и други предмети.
Да не ви казвам колко пъти съм бил разочарован като доставят колета.
На снимката едно като дойде колета друго, Да не говорим за чакането и за евентуална рекламация с връщане. Да не споменавам че пристигаха объркани, размери на дрехи, объркани цветове на риза ( щото същата риза се предлага в 5 цвата).
Та Успял се е напатил от такава дистанциона търговия.
Последно промяна от Uspial на Вто Май 11, 2010 3:59 pm, променено общо 1 път.
speedy

Мнение от speedy »

В Америка всички магазини са корекоми.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Uspial написа:Нищо не купувам онлайн.
Мразя да чакам, мразя да изглежда по един начин на снимка а като получа колета да е друго
Това с особена сила важи за компютрите и софтуера. Гледаш го на снимката едно, пък после излиза съвсем друго. Друго си е да опипаш и разгледаш от всички посоки искрящо жълтата кутия на Norton Antivirus например преди да си го купиш. :rofl:
Uspial написа:Интернет не е нещо по различно от каталога.
Както и оФцата не е нещо по-различно от камилата, ама на кой му пука. :rofl:

По темата. Пазарувам книги 99% онлайн. Банкови разплащания 100% онлайн. Фондови пазари - 100% онлайн. Хардуер, около 80% онлайн. Софтуер - 100% онлайн. Подаръци - 100% онлайн. Очила и рамки - 100% онлайн. Ядене и пиене - 100% офлайн. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Като гледам май няма смисъл да разчиствам старата тема, но няма да е лошо да не разваляме тази.

На въпроса - пазаруването през интернет е като допълнение, а не замества пазаруването от магазините, с допълнението че за някои неща в интернет има по-голям избор, както и по-добра възможност да се съпоставят цените, също така някои неща могат да се намерят само в интернет.

Какво пазарувам в интернет
- самолетни билети, хотелски резервации и екскурзии - 100%
- финансови услуги - 95%
- учебници (които не могат да се намерят в Канада) - 100% (Случи се веднъж да получа дефектен учебник и след като направих рекламация т.е. изпратих им имейл, оттам ми изпратиха нов учебник за тяхна сметка, а дефектния отиде за вторични суровини)
- техника - 50% (мисля че тук процента ще нараства)
- дрехи - 10-20%, (досега не съм имал случай да получа нещо дето да не ми е по мярка или да не е в цвета в който съм го поръчал)
- подаръци (играчки и бижута) - 30-40%
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Специално за очилата.....съжалявам, ама просто не мога да си представя как ще си направя прегледа онлайн, със всичките му измервания и проверки за астигматизъм, рак и прочие подробностти, как ще ми измерят между-ушното, т.е. между-очното разтояние де :), и как накрая ще отида (онлайн) и ще си намеря точните рамки, с точните стъкла (то вече са пластмаси де....), и двойните и тройните проверки дали всичко е наред, щото дреха се купува и хвърля, ама очила се носят НОН-СТОП. Освен ако не съм разбрал правилно де, и става дума за обикновени очила, па били те и слънчеви!!!!!
И като гледам досега, май аз съм некакво изкопаемо, дето почти не си пазарува от интернет :geek:
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Да и аз така смятам за очилата...Хем аз моите не ги нося постоянно , а само като карам кола,...но имам едни очи, които не са ми за разваляне!!! :D Иначе финансовите услуги и аз ги забравих ...също 90% онлайн!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Е как можа да ви дойде изобщо на акъла, че някой може да си прави медицински преглед "онлайн"? :o
Става въпрос за най-обикновена покупка на очила, след като човек е съвсем наясно с резултатите от прегледа и има съответната рецепта за диоптри и други параметри.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Днес се наложи да ходя 4 пъти до Canadian Tire заради идиотските грешки на незаинтересования персонал. Бях бесен. Грешен етикет, грешен кашон, грешна цена, грешна инвентаризация...

Това никога не може да се случи с онлайн power seller. Веднага започват да му лепят негативен рейтинг и пазарът го ихверля. За това проверяват и изпробват всяка пратка.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз има такъв лош опит със Сиърс. Купихме столче за малкия, като го отворихме установихме,че вече е ползвано,че дори липсваше нещо. Върнахме го в магазина. С една прахосмукачка същата работа,пак ползвана, а не ми я продават като отворена кутия. Вече от Сиърс купувам само през Интернет , пристигат ти наистина неотворени кутии, дори да избера нещо в магазина , си го поръчвам после през Интернет , ако не ми харесва как работи , обратно в магазина.

Радой Ралин
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:Е как можа да ви дойде изобщо на акъла, че някой може да си прави медицински преглед "онлайн"? :o
Става въпрос за най-обикновена покупка на очила, след като човек е съвсем наясно с резултатите от прегледа и има съответната рецепта за диоптри и други параметри.
Ми то и в този случай си е доста налудничаво. Ако нещо не са ти удобни какво правиш - купуваш други онлайн докато ти паснат ли ? :rofl:
Публикувай отговор