колко от нас се надяват на покана за лятна сесия 2010 година

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
emili_vn

Re: колко от нас се надяват на покана за лятна сесия 2010 година

Мнение от emili_vn »

demococcus написа:И не забравяйте че дори и да изкарате по-ниско ниво от заявеното, точките може пак да са ви достатъчни - не е непремено повод за отчаяние.
demococcus, къде видя отчаяни хора? Аз мисля, че по-големи ентусиасти няма - няма други като нас, дето си мислят, че за 6-9 месеца ще станат добри франкофони :rofl: , но практиката показва, че при доста хора се получава. Естествено, че всеки пише по-високи нива, хем да е по-сигурно, хем да си има висока цел, която да гони. Според моите сметки и то без да смятам точки за търсена професия, а моята е в списъка, събирам колкото ми трябват и с ниво 6/6, но мисля че 7/7 е по-добре да се пише / знаеш ли кой какво ще ти признае и какво - не/ и ще си го гоня, пък ако не го стигна, здраве да е - времето е пред мен - важното е човек да си вземе сертификата, а все ще стане франкофон някой ден.... :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Браво, emili_vn! А аз толкова треперих какво ще стане, ако не си защитя заявените нива.. :wasntme:
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

demococcus написа:Браво, emili_vn! А аз толкова треперих какво ще стане, ако не си защитя заявените нива.. :wasntme:
Какво има толкова да му треперя, demococcus? Няма нещо, с което съм се хванала да не е станало - важно е човек да е упорит и тогава всичко е въпрос на време. Времето е пари, парите са храна, раната прави борбата, а борбата носи паре и пак така :)
Едно време тати ми викаше, че съм упорита като милиционер :rofl: :rofl: :rofl:

Майтапя се - аз също съм много притеснителна, но взе да ми писва 35 години да се притеснявам дали съм перфектна във всичко...щото на финала винаги се оказва, че съм си много ок.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Емили, вдъхваш ми много увереност и вливаш много ентусиазъм. Аз съм почти нещо като тебе, но в мъжки вариант. Само дето не съм чак толкова упорит като цяло, но много зависи от поставената цел.А и сме на едни години и явно гледаме сходно на нещата :) А аз определено съм си поставил цел, която много упорито ще преследвам. Така е и с нивата на френския-реших, че трябва да ги достигна. Не се знае дали ще е точно до изпита, но всичко става. А и имам някакво вътрешно усещане. Надявам се, че няма да ме подведе.Започваме да се очертаваме сериозна група за тест и ще идем да ги разбием!Ако вярваме в себе си. Поздрави на всички истински, сериозни и упорити люде тук, преследващи своите мечти.Взех да изпадам в лирически отклонения, така че спирам :P Хайде сасега!
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
zorbat

Мнение от zorbat »

На мен ми искаха също TCFQ, както и отново копие от дипломите ни. След няколко имейла с персоната която ни е гледала досието се оказа че не са видели два от документите които съм им пратила, за което се извиниха:-). Оказа се че аз съм пратила копия на нот. заверените копия+преводи на дипломите ни, а те искат оригиналните нот. заверени копия...Не зная дали има и други недоразбрали като мен:-)). Та казаха ми да пратя тези дипломи и може да не се наложи явяване на TCFQ.
Вчера пуснахме доп. документи и сега отново сме в очакване :-)
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011
blondi

Мнение от blondi »

Хора , страшно ме кефите. Аз сам учила френски цял живот - училище , гимназия , университет . Не съм практикувала от доста време де . Сега се мъча да го набия в главата на мъжа ми , а на него му е страшно трудно , а пък и се успокоява че аз сам главния кандидат . УСПЕХ НА ВСИЧКИ на изпитите . И по -нататък.
27.10.2009 г.-док.Виена
26.03.2010 г. -покана за интервю
26.05.2010 г. - интервю
21.06.2010 г. -док. Букурещ
04.08.2010 г. -мед. формуляри
06.09.2010 г.-ОК мед
31.12.2010г.-покана за визи
01.02.2011g.-визи
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Един страничен въпрос-кога ще е зимната?Ние за там уж ще се пробваме :) дано да е октомври-ноември,за да напреднем с френския :$ Еми,ей не ме изчака да отиваме заедно на зимна сесия,че там на диванчето ако си до мен щеше да ми е по-спокойно :D
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ninushevi написа:Емили, вдъхваш ми много увереност и вливаш много ентусиазъм. Аз съм почти нещо като тебе, но в мъжки вариант. Само дето не съм чак толкова упорит като цяло, но много зависи от поставената цел.А и сме на едни години и явно гледаме сходно на нещата :) А аз определено съм си поставил цел, която много упорито ще преследвам. Така е и с нивата на френския-реших, че трябва да ги достигна. Не се знае дали ще е точно до изпита, но всичко става. А и имам някакво вътрешно усещане. Надявам се, че няма да ме подведе.Започваме да се очертаваме сериозна група за тест и ще идем да ги разбием!Ако вярваме в себе си. Поздрави на всички истински, сериозни и упорити люде тук, преследващи своите мечти.Взех да изпадам в лирически отклонения, така че спирам :P Хайде сасега!
Да ти кажа изобщо не страдам от липса на ентусиазъм и оптимизъм, когато реша, че нещо има смисъл. Но имам проблем: страшно много ми пречат следните факти: 1/ че денонощието е само 24 часа и 2/ че трябва да се спи от време на време. Проблема ми е, че нося много дини под една мишница и естествено гледам да не ги изпускам като вземам поредната :rofl: :rofl: :rofl: Но - това не плаши душите наши, беше казал един приятел. Човек трябва да върви само напред и нагоре, а историята искала жертви....
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

mishka77 написа:Един страничен въпрос-кога ще е зимната?Ние за там уж ще се пробваме :) дано да е октомври-ноември,за да напреднем с френския :$ Еми,ей не ме изчака да отиваме заедно на зимна сесия,че там на диванчето ако си до мен щеше да ми е по-спокойно :D
На тоя въпрос никой не може да ти отговори, но последната беше е ноември/декември. Казах ти, че имаш време. Не знам дали е диванче, по-скоро е столче. Но така или иначе няма вариант да отидем заедно, освен ако не се разведа и не се омъжиш за мен :oops: :rofl: :rofl: :rofl:
Това естествено е в кръга на шегата хи хи хи. Трябва да има смях в залата, за да не се побъркаме съвсем от работа и учене. :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Еми,...кой знае? Но има и хубава страна-след това ще ме посрещаш в Канада :lol:
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

mishka77 написа:Еми,...кой знае? Но има и хубава страна-след това ще ме посрещаш в Канада :lol:
Естествено, че ще те посрещна. Но да намериш място в 20-те кила багаж за едно шише ракия - нали ще има :party: като дойдеш...
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Най-накрая и ние днес запратихме документите към Виена. Ако там решат, че специалността ми отговаря на тяхната привилегирована, и ние ще сме за юни-юли, ако не се справя с TCFQ по-рано. :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
toneha

Мнение от toneha »

Емили, успех! Успех на всички писали в тази тема, дано скоро почнат да идват поканите за интервю или серфикати, че да раздвижим малко настроението :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Първи пакет документи: 14.01.2010 Монреал
Акюзе: 06.02.2010
Писмо чакане на решение: 31.05.2010
CSQ по пощата: 14.07.2010
Втори пакет документи: 11.08.2010 Бъфало
Баркодове и медицински: 15.12.2010
Медицински направени: 21.12.2010
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

toneha написа:Емили, успех! Успех на всички писали в тази тема, дано скоро почнат да идват поканите за интервю или серфикати, че да раздвижим малко настроението :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Благодаря, toneha! И аз искам да пожелая успех на всички и безпроблемна процедура. Поканите мисля че ще започнат да ги разпращат през май, ако наистина са решили сесията да е юли. А за настроението - недейте да увяхвате - всичко ще е ок. Или имаш впредвид - да добавим еуфория към настроението - да, да, съгласна съм с това. Ами, ко да кажа - освен да чакаме, друго не ни остава....
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

emili_vn написа: Ами, ко да кажа - освен да чакаме, друго не ни остава....
Добре дошли в отбора на търпеливите! :lol:
Публикувай отговор