колко от нас се надяват на покана за лятна сесия 2010 година

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
emili_vn

Re: колко от нас се надяват на покана за лятна сесия 2010 година

Мнение от emili_vn »

demococcus написа:И не забравяйте че дори и да изкарате по-ниско ниво от заявеното, точките може пак да са ви достатъчни - не е непремено повод за отчаяние.
demococcus, къде видя отчаяни хора? Аз мисля, че по-големи ентусиасти няма - няма други като нас, дето си мислят, че за 6-9 месеца ще станат добри франкофони :rofl: , но практиката показва, че при доста хора се получава. Естествено, че всеки пише по-високи нива, хем да е по-сигурно, хем да си има висока цел, която да гони. Според моите сметки и то без да смятам точки за търсена професия, а моята е в списъка, събирам колкото ми трябват и с ниво 6/6, но мисля че 7/7 е по-добре да се пише / знаеш ли кой какво ще ти признае и какво - не/ и ще си го гоня, пък ако не го стигна, здраве да е - времето е пред мен - важното е човек да си вземе сертификата, а все ще стане франкофон някой ден.... :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Браво, emili_vn! А аз толкова треперих какво ще стане, ако не си защитя заявените нива.. :wasntme:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

demococcus написа:Браво, emili_vn! А аз толкова треперих какво ще стане, ако не си защитя заявените нива.. :wasntme:
Какво има толкова да му треперя, demococcus? Няма нещо, с което съм се хванала да не е станало - важно е човек да е упорит и тогава всичко е въпрос на време. Времето е пари, парите са храна, раната прави борбата, а борбата носи паре и пак така :)
Едно време тати ми викаше, че съм упорита като милиционер :rofl: :rofl: :rofl:

Майтапя се - аз също съм много притеснителна, но взе да ми писва 35 години да се притеснявам дали съм перфектна във всичко...щото на финала винаги се оказва, че съм си много ок.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Емили, вдъхваш ми много увереност и вливаш много ентусиазъм. Аз съм почти нещо като тебе, но в мъжки вариант. Само дето не съм чак толкова упорит като цяло, но много зависи от поставената цел.А и сме на едни години и явно гледаме сходно на нещата :) А аз определено съм си поставил цел, която много упорито ще преследвам. Така е и с нивата на френския-реших, че трябва да ги достигна. Не се знае дали ще е точно до изпита, но всичко става. А и имам някакво вътрешно усещане. Надявам се, че няма да ме подведе.Започваме да се очертаваме сериозна група за тест и ще идем да ги разбием!Ако вярваме в себе си. Поздрави на всички истински, сериозни и упорити люде тук, преследващи своите мечти.Взех да изпадам в лирически отклонения, така че спирам :P Хайде сасега!

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
zorbat

Мнение от zorbat »

На мен ми искаха също TCFQ, както и отново копие от дипломите ни. След няколко имейла с персоната която ни е гледала досието се оказа че не са видели два от документите които съм им пратила, за което се извиниха:-). Оказа се че аз съм пратила копия на нот. заверените копия+преводи на дипломите ни, а те искат оригиналните нот. заверени копия...Не зная дали има и други недоразбрали като мен:-)). Та казаха ми да пратя тези дипломи и може да не се наложи явяване на TCFQ.
Вчера пуснахме доп. документи и сега отново сме в очакване :-)

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011
blondi

Мнение от blondi »

Хора , страшно ме кефите. Аз сам учила френски цял живот - училище , гимназия , университет . Не съм практикувала от доста време де . Сега се мъча да го набия в главата на мъжа ми , а на него му е страшно трудно , а пък и се успокоява че аз сам главния кандидат . УСПЕХ НА ВСИЧКИ на изпитите . И по -нататък.

POSTREACT(ions) SUMMARY

27.10.2009 г.-док.Виена
26.03.2010 г. -покана за интервю
26.05.2010 г. - интервю
21.06.2010 г. -док. Букурещ
04.08.2010 г. -мед. формуляри
06.09.2010 г.-ОК мед
31.12.2010г.-покана за визи
01.02.2011g.-визи
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Един страничен въпрос-кога ще е зимната?Ние за там уж ще се пробваме :) дано да е октомври-ноември,за да напреднем с френския :$ Еми,ей не ме изчака да отиваме заедно на зимна сесия,че там на диванчето ако си до мен щеше да ми е по-спокойно :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ninushevi написа:Емили, вдъхваш ми много увереност и вливаш много ентусиазъм. Аз съм почти нещо като тебе, но в мъжки вариант. Само дето не съм чак толкова упорит като цяло, но много зависи от поставената цел.А и сме на едни години и явно гледаме сходно на нещата :) А аз определено съм си поставил цел, която много упорито ще преследвам. Така е и с нивата на френския-реших, че трябва да ги достигна. Не се знае дали ще е точно до изпита, но всичко става. А и имам някакво вътрешно усещане. Надявам се, че няма да ме подведе.Започваме да се очертаваме сериозна група за тест и ще идем да ги разбием!Ако вярваме в себе си. Поздрави на всички истински, сериозни и упорити люде тук, преследващи своите мечти.Взех да изпадам в лирически отклонения, така че спирам :P Хайде сасега!
Да ти кажа изобщо не страдам от липса на ентусиазъм и оптимизъм, когато реша, че нещо има смисъл. Но имам проблем: страшно много ми пречат следните факти: 1/ че денонощието е само 24 часа и 2/ че трябва да се спи от време на време. Проблема ми е, че нося много дини под една мишница и естествено гледам да не ги изпускам като вземам поредната :rofl: :rofl: :rofl: Но - това не плаши душите наши, беше казал един приятел. Човек трябва да върви само напред и нагоре, а историята искала жертви....

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

mishka77 написа:Един страничен въпрос-кога ще е зимната?Ние за там уж ще се пробваме :) дано да е октомври-ноември,за да напреднем с френския :$ Еми,ей не ме изчака да отиваме заедно на зимна сесия,че там на диванчето ако си до мен щеше да ми е по-спокойно :D
На тоя въпрос никой не може да ти отговори, но последната беше е ноември/декември. Казах ти, че имаш време. Не знам дали е диванче, по-скоро е столче. Но така или иначе няма вариант да отидем заедно, освен ако не се разведа и не се омъжиш за мен :oops: :rofl: :rofl: :rofl:
Това естествено е в кръга на шегата хи хи хи. Трябва да има смях в залата, за да не се побъркаме съвсем от работа и учене. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Еми,...кой знае? Но има и хубава страна-след това ще ме посрещаш в Канада :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

mishka77 написа:Еми,...кой знае? Но има и хубава страна-след това ще ме посрещаш в Канада :lol:
Естествено, че ще те посрещна. Но да намериш място в 20-те кила багаж за едно шише ракия - нали ще има :party: като дойдеш...

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Най-накрая и ние днес запратихме документите към Виена. Ако там решат, че специалността ми отговаря на тяхната привилегирована, и ние ще сме за юни-юли, ако не се справя с TCFQ по-рано. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
toneha

Мнение от toneha »

Емили, успех! Успех на всички писали в тази тема, дано скоро почнат да идват поканите за интервю или серфикати, че да раздвижим малко настроението :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Първи пакет документи: 14.01.2010 Монреал
Акюзе: 06.02.2010
Писмо чакане на решение: 31.05.2010
CSQ по пощата: 14.07.2010
Втори пакет документи: 11.08.2010 Бъфало
Баркодове и медицински: 15.12.2010
Медицински направени: 21.12.2010
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

toneha написа:Емили, успех! Успех на всички писали в тази тема, дано скоро почнат да идват поканите за интервю или серфикати, че да раздвижим малко настроението :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Благодаря, toneha! И аз искам да пожелая успех на всички и безпроблемна процедура. Поканите мисля че ще започнат да ги разпращат през май, ако наистина са решили сесията да е юли. А за настроението - недейте да увяхвате - всичко ще е ок. Или имаш впредвид - да добавим еуфория към настроението - да, да, съгласна съм с това. Ами, ко да кажа - освен да чакаме, друго не ни остава....

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

emili_vn написа: Ами, ко да кажа - освен да чакаме, друго не ни остава....
Добре дошли в отбора на търпеливите! :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор