От месец и половина в Канада-впечатления (2)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Petter

Re: От месец и половина в Канада-впечатления (2)

Мнение от Petter »

Към Ivan1007 !

Иване, или там както се назоваваш. Тая приказка не бях е чел от доста време. Въпреки това си отдадох нужното внимание и не смао заради теб - я препрочетох отново.
Нямаш си на представа колко глупости и скрити намеци открих, но не бих бил честен ако не спомена и частичките Истина които са заковани в редовете (а и между тях), на две-три места !
С други думи, разказа е все едно - "да разказваш Евангелието като лукавия" :o
В случая това означава 98% лъжа и 2 % Истина.
Може много да ти се иска да съм сбъркания, да съм с леда в сърцето и т.н. - ама да те попитам и аз теб ---> пробвал ли си някога да прочетеш тая приказка наопаки ? Т.е. защо пак (и откога ли е така в тоя загубен свят) женското спасява мъжкото ??? (като някаква сатанистически-скроена реклама за простатата :envy: )
И как така, все за полички и "оголени крака" говорим ..., като можеше именно момчето да е босо, и тогава ПОВеРВАЙ МИ - нямаше да има подобни думи и изречения ! ИЗОБЩО !
Тоест, и тук прозира болния паталогичен социум (по онова време), който е формирал мозъка на писателя... независимо колко го хвалят и колко много думи има в речника си ! Нищо против Х.Андерсен, просто на човека му липсват първите 20 години в медитация, следващите 20 в Правоверие (иначе как да си обясним неловкото оплюване на "индийката на пламъците" ? :fubar: ... а за последните 20 г. не зная - може и да му е дошъл акъла !

Колкото до теб и твоето възприемане на цялата приказка, ето ти цитата за който аз говоря и се боря, именно това са онези 2 % -
"Няма да достигнете царството Божие, ако не станете отново деца". и
"Не мога да й дам по-голяма сила от тази, която тя вече има. Не виждаш ли колко е силна. Не виждаш ли как хора и животни й помагат, как с босите си нозе е стигнала толкова далече. Ние не можем да й дадем сила, силата се крие в нейното сърце, сърцето на едно сладко, невинно дете."

Демек - най-святата Добродетел която човек требе да защитава и която за мен е основа за/на всеки ден от Живота ми - това е НЕВИННОСТТА ! И не оная тъпа интерпретация дали си виновен или невинен, А НЕВИННОСТТА и ЧИСОТАТА, КОЯТО ЕДНО ДЕТЕ СЪДЪРЖА и ЗАРАДИ КОЯТО ВЪЗРАСТНИТЕ НЕ МОГАТ ИМ СЕ НАРАДВАТ !
Е! Могат, ама първо трябва да признаят пред себе си, че тотално са се омърсили през изминалите години и че повечето святост у тях се е превърнала в лед !

Апропо. В приказката по принцип се наблюдава една обърната представа за "що е Ад" (заменен е от леден замък и виелици), "в кого е невинността" (сякаш нарочно е избрано женското...което по принцип си страда от липса на срамежливост и морал)..., а като цяло който знае - топлата енергия и борбеността са си типични качества НА МОМЧЕТАТА, не на момичетата !
Такова едно обръщане на полюсите е много опасно, и както виждам - светското съзнание в лицето на Андерсен, НЕ Е МОГЛО ДА СЕ СПРАВИ СЪС ЗАДАЧАТА ? :n:
И кому е нужна такава въртележка ? Незнайно е ! По-добре да го отдадем на "свободната воля на човека", която в случаите на т.нар. "творчески личности", се превръща малко по малко в - СВОБОДИЯ ! |(

(гледаме на какво е заприличал света днес, до някъде благодарение и на точно този тип "свобода") ...нали ?
Последно промяна от Petter на Чет Яну 14, 2010 8:29 am, променено общо 6 пъти.
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

Май професор Юлиан Вучков е прописал във форума...под псевдонима Petter :D
Футбола остана единствения легален начин да си купиш негър...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Мислех да извадя цитат с най-голямата глупост на Petter, която да коментирам, но установих, че целият му последен пост е едно несвързано бълнуване.

Пич, опитай се да подредиш мислите си в разбираема концепция за да те разберем какво имаш впредвид, защото от написаното изглежда, че коментираш някакви свои мисли, които обаче не споделяш с нас.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Боже, какъв дълъг пост и не се разбира какво иска да каже автора. Изказвайте се по ясно.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Petter,
бих те посъветвал наистина да дойдеш в Западна Канада, но в никакъв случай не отсядай в населено място с население над 100-150 човека. Тук има достатъчно места дето можеш да живееш в изолация. Има и колонии на анабаптистите дето мисля, че може би да ти паснат - Амиши, Менонити, Хатерити... От мен толкоз. Дано да съм ти бил полезен.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hutterite
http://en.wikipedia.org/wiki/Amish
http://en.wikipedia.org/wiki/Mennonites
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Petter, Baby mисля, че се влюбих! :* :inlove: :rofl: :rofl: :rofl:
speedy

Мнение от speedy »

Доцент Дочев написа:А я кажете някое местенце с ;Девици; с по фриволно поведение та да се заселя там.На мен поне моралът ми в този аспект не е на много високо ниво.
Пробвай имиграционна агеция Ал-Кайда. Имат ол-инклузив пакет с по 70 девици. Не съм сигурен за местоположението, но се стигало за секунда.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Mи то mай е по-скоро в Еджипт, аmа ше иmаш нужда и от ботушки бързоходки или летящо килиmче, че таm mай не се шегуват mного-mного! :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

ablood написа:Пич, опитай се да подредиш мислите си в разбираема концепция ...
Блъде, ти продължаваш да си оптимист. :)

Концепцията му отдавна е ясна и пасва точно на един цитат: "А вий, вий сте идиоти !"
8)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Доцент Дочев написа:Що ти толкова бързо ли бягаш,че чак да не мога да те стигна.
Абе, аз не бягам, ама летя и все към аустраулийски екскурзии ме тегли! :rofl: :rofl: :rofl:
Публикувай отговор