А иначе целите ми не са свързани с вземане на помощи за учене на английскиМи то зависи, за какво отиваш на тоя тест, каква цел имаш. Нали е по твое желание, не е задължителен.
Kакво си заслужава да се учи?
-
kill_u
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Kакво си заслужава да се учи?
Ами такава програма не съм чул да има но пък в крайна сметка ако става въпрос за сертификати които да се показват пред унито дето съм решил да уча за в бъдеще те си искат IELTS. Да естествено признават и техния CLBA но май си държат на айлтс. Така че ще ги имам и двата сертификата. Ще се постарая но в крайна сметка ако не изкарам добри оценки може да се явя на IELTS за унито.

Иване, в атлантическа Канада цоциала май не е толкова як колкото в Квебек, мисля де 
А киллера има доста добър план и не мисля, че ще стои без работа. Най малкото щото ми прави впечатление да е от тея, дето не могат да стоят безделни.
А киллера има доста добър план и не мисля, че ще стои без работа. Най малкото щото ми прави впечатление да е от тея, дето не могат да стоят безделни.
CLBA се признава на повечето учебни заведения,доколкото аз знам, за теб ще е безплатно и доколото аз имам спомени е много по-лесно сравнено с TOEFL например. Немам предтава от IELTS, но пък и мойте сравнения са от преди 8-9 годиниkill_u написа:Ами такава програма не съм чул да има но пък в крайна сметка ако става въпрос за сертификати които да се показват пред унито дето съм решил да уча за в бъдеще те си искат IELTS. Да естествено признават и техния CLBA но май си държат на айлтс. Така че ще ги имам и двата сертификата. Ще се постарая но в крайна сметка ако не изкарам добри оценки може да се явя на IELTS за унито.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
То затова тъй е публичен форум - споделям мнениие, което може да е полезно и на други. На kill_u не съм му играл хоро на сватбата - желая му успехПреуспял написа:Иване, в атлантическа Канада цоциала май не е толкова як колкото в Квебек, мисля де
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Страхотна сватба бешеIvan1007 написа:То затова тъй е публичен форум - споделям мнениие, което може да е полезно и на други. На kill_u не съм му играл хоро на сватбата - желая му успехПреуспял написа:Иване, в атлантическа Канада цоциала май не е толкова як колкото в Квебек, мисля де
-
kill_u
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
/big off topic
На теста по английски към тукашната MISA(Metropolitan Immigrant Settlement Association) изкарах следните резултати Четене - 8, Слушане и Говорене - 7, Писане - 7. Максималната оценка е 8-ца. Няма да ме включат в програмата с 2000-то долара
Само да се похваля да не остана не забелязанkill_u написа:Ами такава програма не съм чул да има но пък в крайна сметка ако става въпрос за сертификати които да се показват пред унито дето съм решил да уча за в бъдеще те си искат IELTS. Да естествено признават и техния CLBA но май си държат на айлтс. Така че ще ги имам и двата сертификата. Ще се постарая но в крайна сметка ако не изкарам добри оценки може да се явя на IELTS за унито.
А иначе целите ми не са свързани с вземане на помощи за учене на английскиМи то зависи, за какво отиваш на тоя тест, каква цел имаш. Нали е по твое желание, не е задължителен.
На теста по английски към тукашната MISA(Metropolitan Immigrant Settlement Association) изкарах следните резултати Четене - 8, Слушане и Говорене - 7, Писане - 7. Максималната оценка е 8-ца. Няма да ме включат в програмата с 2000-то долара
Поздравления! Максималните оценки всъщност са 12, ако както предполагам си се явил на CLBA. 8 е максимално за средно ниво. Повечето колежи изискват CLBA 8 по всичко или 6.0 на IELTS . За университет обикновенно искат 6.5 и нагоре на IELTS
-
kill_u
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Абе искам да попитам тук пишещите какви такси плащат за магистратури? Вчера си направих труда да отида до Dalhousie University и след кратък разговор (беше уговорена срещата още от България) днес ми пратиха едни цени тук дето направо ме хвърлиха в тиха лудост. Значи искат ми CA$ 15 000 за магистратура. Най - странното е че аз съм завършил Chemical engineering в България (магистър), а тук се оказва че мога да уча и Civil Еngineering магистратура.
Та по темата споделете някакви ориентировъчни цифри и имена на университети моля Ви.
Та по темата споделете някакви ориентировъчни цифри и имена на университети моля Ви.
Това за 2 годишна програма ли е общо или на година?kill_u написа:Абе искам да попитам тук пишещите какви такси плащат за магистратури? Вчера си направих труда да отида до Dalhousie University и след кратък разговор (беше уговорена срещата още от България) днес ми пратиха едни цени тук дето направо ме хвърлиха в тиха лудост. Значи искат ми CA$ 15 000 за магистратура. Най - странното е че аз съм завършил Chemical engineering в България (магистър), а тук се оказва че мога да уча и Civil Еngineering магистратура.
University of Calgary:
http://www.ucalgary.ca/pubs/calendar/as ... _CHART.pdf
-
kill_u
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Чакай да изровя писъмцето. Това са парите за целия период но зависи какъв студент си. Парт тайм или фулл. В крайна сметка това е за две години. Но пак ми се струва достаIvan1007 написа:Това за 2 годишна програма ли е общо или на година?kill_u написа:Абе искам да попитам тук пишещите какви такси плащат за магистратури? Вчера си направих труда да отида до Dalhousie University и след кратък разговор (беше уговорена срещата още от България) днес ми пратиха едни цени тук дето направо ме хвърлиха в тиха лудост. Значи искат ми CA$ 15 000 за магистратура. Най - странното е че аз съм завършил Chemical engineering в България (магистър), а тук се оказва че мога да уча и Civil Еngineering магистратура.
University of Calgary:
http://www.ucalgary.ca/pubs/calendar/as ... _CHART.pdf
Код за потвърждение: Избери целия код
Graduate students pay programme fees for the first year of the
programme (these fees are prorated over two years if you are a part-time
student). If you are not a Canadian citizen or permanent resident of
Canada, you pay international fees of $17,750.00 for the first year of the
programme. Canadians/permanent residents pay $15,000.00 for the first
year of study. Please note, these are estimates only. Complete fee
details can be obtained by contactingRe: Kакво си заслужава да се учи?
Ми пратих ти линк за Калгари. Не знам в този ценоразопис годишната такса дали включва половинка-курсовете (ако не ги включва не знам какво включва) ама май е скъпичко там дето си се насочил. Да та питам, че и на мен ми минават някакви еретични мисли през главата за учене на стари години:
1. Твоя мастерс undergraduate ли е? Щото моя е такъв.
2. Дипломата как я искат - директно от Бг университета ли или как?
3. Кво ги правиш за препоръки. Тук искат 2 препоръки - ти откъде ще ги вадиш?
4. TOEFL или IELTS имаш ли или тепърва ша са напъваш? Тук срока е 1 февруари и не знам става ли за толоз време да го избича отнякъде това.
Ако искаш пиши ми на лична да не занимаваме навалицата.
2. Дипломата как я искат - директно от Бг университета ли или как?
3. Кво ги правиш за препоръки. Тук искат 2 препоръки - ти откъде ще ги вадиш?
4. TOEFL или IELTS имаш ли или тепърва ша са напъваш? Тук срока е 1 февруари и не знам става ли за толоз време да го избича отнякъде това.
Ако искаш пиши ми на лична да не занимаваме навалицата.
Явно излиза че да учиш в Атлантическите провинции е най-лошата комбинация, в другите англофонски провинции цените пак са същите, но поне се успокояват че живеят в истинската Канадаkill_u написа:Чакай да изровя писъмцето. Това са парите за целия период но зависи какъв студент си. Парт тайм или фулл. В крайна сметка това е за две години. Но пак ми се струва достаIvan1007 написа:Това за 2 годишна програма ли е общо или на година?kill_u написа:Абе искам да попитам тук пишещите какви такси плащат за магистратури? Вчера си направих труда да отида до Dalhousie University и след кратък разговор (беше уговорена срещата още от България) днес ми пратиха едни цени тук дето направо ме хвърлиха в тиха лудост. Значи искат ми CA$ 15 000 за магистратура. Най - странното е че аз съм завършил Chemical engineering в България (магистър), а тук се оказва че мога да уча и Civil Еngineering магистратура.
University of Calgary:
http://www.ucalgary.ca/pubs/calendar/as ... _CHART.pdfКод за потвърждение: Избери целия код
Graduate students pay programme fees for the first year of the programme (these fees are prorated over two years if you are a part-time student). If you are not a Canadian citizen or permanent resident of Canada, you pay international fees of $17,750.00 for the first year of the programme. Canadians/permanent residents pay $15,000.00 for the first year of study. Please note, these are estimates only. Complete fee details can be obtained by contacting
В Кебек таксата на семестър е около 1000, плус това ти дават "социал", че и малко повече за да учиш, лично аз не виждам смисъл да учиш там, където си сега де, ма ти си знаеш ...
Макгил също е по евтино, само 1600 на семестър, ако ти пречи френския де
Изучи се първо в Кебек, пък после ако искаш и в Нунавут иди, но наистина няма смисъл да се набутваш с 30 000 за една диплома, не за друго ами после трябва да ги връщаш, а 3000 се връщат по лесно мисля 
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
За първи път чувам за undergraduate masters ?Ivan1007 написа:Ми пратих ти линк за Калгари. Не знам в този ценоразопис годишната такса дали включва половинка-курсовете (ако не ги включва не знам какво включва) ама май е скъпичко там дето си се насочил. Да та питам, че и на мен ми минават някакви еретични мисли през главата за учене на стари години:
Ами в Калгари е 1/3 от това, което му искат в Халифакс на година, ако си си направил труда да провериш линка дето съм го дал.
Само да попитам. Ти правиш или си правил Мастърс на социал?
Само да попитам. Ти правиш или си правил Мастърс на социал?