Kакво си заслужава да се учи?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Kакво си заслужава да се учи?

Мнение от kill_u »

Ами такава програма не съм чул да има но пък в крайна сметка ако става въпрос за сертификати които да се показват пред унито дето съм решил да уча за в бъдеще те си искат IELTS. Да естествено признават и техния CLBA но май си държат на айлтс. Така че ще ги имам и двата сертификата. Ще се постарая но в крайна сметка ако не изкарам добри оценки може да се явя на IELTS за унито.
Ми то зависи, за какво отиваш на тоя тест, каква цел имаш. Нали е по твое желание, не е задължителен.
А иначе целите ми не са свързани с вземане на помощи за учене на английски :lol:
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Иване, в атлантическа Канада цоциала май не е толкова як колкото в Квебек, мисля де :)

А киллера има доста добър план и не мисля, че ще стои без работа. Най малкото щото ми прави впечатление да е от тея, дето не могат да стоят безделни.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

kill_u написа:Ами такава програма не съм чул да има но пък в крайна сметка ако става въпрос за сертификати които да се показват пред унито дето съм решил да уча за в бъдеще те си искат IELTS. Да естествено признават и техния CLBA но май си държат на айлтс. Така че ще ги имам и двата сертификата. Ще се постарая но в крайна сметка ако не изкарам добри оценки може да се явя на IELTS за унито.
CLBA се признава на повечето учебни заведения,доколкото аз знам, за теб ще е безплатно и доколото аз имам спомени е много по-лесно сравнено с TOEFL например. Немам предтава от IELTS, но пък и мойте сравнения са от преди 8-9 години
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Преуспял написа:Иване, в атлантическа Канада цоциала май не е толкова як колкото в Квебек, мисля де :)

А киллера има доста добър план и не мисля, че ще стои без работа. Най малкото щото ми прави впечатление да е от тея, дето не могат да стоят безделни.
То затова тъй е публичен форум - споделям мнениие, което може да е полезно и на други. На kill_u не съм му играл хоро на сватбата - желая му успех :y:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Ivan1007 написа:
Преуспял написа:Иване, в атлантическа Канада цоциала май не е толкова як колкото в Квебек, мисля де :)

То затова тъй е публичен форум - споделям мнениие, което може да е полезно и на други. На kill_u не съм му играл хоро на сватбата - желая му успех :y:
Страхотна сватба беше :P
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

/big off topic
kill_u написа:Ами такава програма не съм чул да има но пък в крайна сметка ако става въпрос за сертификати които да се показват пред унито дето съм решил да уча за в бъдеще те си искат IELTS. Да естествено признават и техния CLBA но май си държат на айлтс. Така че ще ги имам и двата сертификата. Ще се постарая но в крайна сметка ако не изкарам добри оценки може да се явя на IELTS за унито.
Ми то зависи, за какво отиваш на тоя тест, каква цел имаш. Нали е по твое желание, не е задължителен.
А иначе целите ми не са свързани с вземане на помощи за учене на английски :lol:
Само да се похваля да не остана не забелязан :P :$ :$
На теста по английски към тукашната MISA(Metropolitan Immigrant Settlement Association) изкарах следните резултати Четене - 8, Слушане и Говорене - 7, Писане - 7. Максималната оценка е 8-ца. Няма да ме включат в програмата с 2000-то долара :@
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Поздравления! Максималните оценки всъщност са 12, ако както предполагам си се явил на CLBA. 8 е максимално за средно ниво. Повечето колежи изискват CLBA 8 по всичко или 6.0 на IELTS . За университет обикновенно искат 6.5 и нагоре на IELTS

kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Абе искам да попитам тук пишещите какви такси плащат за магистратури? Вчера си направих труда да отида до Dalhousie University и след кратък разговор (беше уговорена срещата още от България) днес ми пратиха едни цени тук дето направо ме хвърлиха в тиха лудост. Значи искат ми CA$ 15 000 за магистратура. Най - странното е че аз съм завършил Chemical engineering в България (магистър), а тук се оказва че мога да уча и Civil Еngineering магистратура.
Та по темата споделете някакви ориентировъчни цифри и имена на университети моля Ви.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

kill_u написа:Абе искам да попитам тук пишещите какви такси плащат за магистратури? Вчера си направих труда да отида до Dalhousie University и след кратък разговор (беше уговорена срещата още от България) днес ми пратиха едни цени тук дето направо ме хвърлиха в тиха лудост. Значи искат ми CA$ 15 000 за магистратура. Най - странното е че аз съм завършил Chemical engineering в България (магистър), а тук се оказва че мога да уча и Civil Еngineering магистратура.
Та по темата споделете някакви ориентировъчни цифри и имена на университети моля Ви.
Това за 2 годишна програма ли е общо или на година?
University of Calgary:

http://www.ucalgary.ca/pubs/calendar/as ... _CHART.pdf

kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Ivan1007 написа:
kill_u написа:Абе искам да попитам тук пишещите какви такси плащат за магистратури? Вчера си направих труда да отида до Dalhousie University и след кратък разговор (беше уговорена срещата още от България) днес ми пратиха едни цени тук дето направо ме хвърлиха в тиха лудост. Значи искат ми CA$ 15 000 за магистратура. Най - странното е че аз съм завършил Chemical engineering в България (магистър), а тук се оказва че мога да уча и Civil Еngineering магистратура.
University of Calgary:

Чакай да изровя писъмцето. Това са парите за целия период но зависи какъв студент си. Парт тайм или фулл. В крайна сметка това е за две години. Но пак ми се струва доста

Код за потвърждение: Избери целия код

Graduate students pay programme fees for the first year of the 
programme (these fees are prorated over two years if you are a part-time 
student).  If you are not a Canadian citizen or permanent resident of 
Canada, you pay international fees of $17,750.00 for the first year of the 
programme.  Canadians/permanent residents pay $15,000.00 for the first 
year of study.  Please note, these are estimates only.  Complete fee 
details can be obtained by contacting
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Ми пратих ти линк за Калгари. Не знам в този ценоразопис годишната такса дали включва половинка-курсовете (ако не ги включва не знам какво включва) ама май е скъпичко там дето си се насочил. Да та питам, че и на мен ми минават някакви еретични мисли през главата за учене на стари години:

1. Твоя мастерс undergraduate ли е? Щото моя е такъв.
2. Дипломата как я искат - директно от Бг университета ли или как?
3. Кво ги правиш за препоръки. Тук искат 2 препоръки - ти откъде ще ги вадиш?
4. TOEFL или IELTS имаш ли или тепърва ша са напъваш? Тук срока е 1 февруари и не знам става ли за толоз време да го избича отнякъде това.

Ако искаш пиши ми на лична да не занимаваме навалицата.

todor73

Мнение от todor73 »

kill_u написа:
Ivan1007 написа:
University of Calgary:

Чакай да изровя писъмцето. Това са парите за целия период но зависи какъв студент си. Парт тайм или фулл. В крайна сметка това е за две години. Но пак ми се струва доста

Код за потвърждение: Избери целия код

Graduate students pay programme fees for the first year of the 
programme (these fees are prorated over two years if you are a part-time 
student).  If you are not a Canadian citizen or permanent resident of 
Canada, you pay international fees of $17,750.00 for the first year of the 
programme.  Canadians/permanent residents pay $15,000.00 for the first 
year of study.  Please note, these are estimates only.  Complete fee 
details can be obtained by contacting
Явно излиза че да учиш в Атлантическите провинции е най-лошата комбинация, в другите англофонски провинции цените пак са същите, но поне се успокояват че живеят в истинската Канада :D , но цените са наистина там някъде, към 15 000 на година независимо къде си, изкючвам Кебек разбира се ;)

В Кебек таксата на семестър е около 1000, плус това ти дават "социал", че и малко повече за да учиш, лично аз не виждам смисъл да учиш там, където си сега де, ма ти си знаеш ...
Макгил също е по евтино, само 1600 на семестър, ако ти пречи френския де ;)
todor73

Мнение от todor73 »

Изучи се първо в Кебек, пък после ако искаш и в Нунавут иди, но наистина няма смисъл да се набутваш с 30 000 за една диплома, не за друго ами после трябва да ги връщаш, а 3000 се връщат по лесно мисля ;)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Ivan1007 написа:Ми пратих ти линк за Калгари. Не знам в този ценоразопис годишната такса дали включва половинка-курсовете (ако не ги включва не знам какво включва) ама май е скъпичко там дето си се насочил. Да та питам, че и на мен ми минават някакви еретични мисли през главата за учене на стари години:

1. Твоя мастерс undergraduate ли е? Щото моя е такъв.
За първи път чувам за undergraduate masters ?
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Ами в Калгари е 1/3 от това, което му искат в Халифакс на година, ако си си направил труда да провериш линка дето съм го дал.
Само да попитам. Ти правиш или си правил Мастърс на социал?

Публикувай отговор