Носталгия в Канада! Изпитвали ли сте нещо подобно?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Носталгия в Канада! Изпитвали ли сте нещо подобно?

Мнение от ablood »

Julian_04 написа:А носталгията се дължи на нещо друго, че някои хора страдат по времето когато работиш - не работиш всички еднакво нямахме. Докато сега в нормалната държава всичко е точно: работиш - вървиш напред ; не работиш - застой.
Това за цялото време, когато си живял в БГ ли е, или конкретно преди 20 години?
Защото последните 2 десетилетия немалка част от хората се радвахме на плодовете на труда си в БГ.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

За преди 20 години. Ама това ти е 1/2 от изминалия живот.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Julian_04 написа:Ама да заместваш депресията от собствените си неуспехи с носталгия по България не разбирам. Всеки е имал детство - то е отдавна отминало. Всички ние сме възрастни хора - не деца. Мама, тати, брат, сестра можеш да спонсорираш. От бившите ти приятели не ти зависи живота. Просто приемаш, че пътищата ви са се разделили. Природа има навсякъде. Хубави моменти ще имаш винаги. Единствено може да ти липства в чужбината родния език. Ама ние нали затова си пишем по форумите. ;) :)
много ограничено мнение :( родителите може да са починали, в абсолютна невъзможност да имигрират (пр. инвалиди) или с живот в България, който никога не биха оставили, за да споделят твоят! - не предполагаш ли, че не съществува само твоят вариант за спонсориране, малко така поотвори очите си, поогледай се ... да не говорим, че приятелите никога не са бивши :* Ако твоите са такива, моите дълбоки съболезнования. Природата не е просто природа, тя има качествени характеристики. Например пустинята, джунглата, полярния кръг, също са част от природата. Това прави ли ни привързани към тях или най-много на екскурзия ще отидем до там ?

Още по-неаргументирано ми се вижда свързването на депресиите с успеха и носталгията. Можеш ли да развиеш мисълта си ? Аз познавам доста депресирани успешно реализирали се професионално хора, така да се каже всекидневно се препъвам в тях, даже последният ми пример е за човек, който получава над 100 хил, директорска длъжност, предпочел да се върне в родната си страна Италия, за да е близо до семейството си. Дали пък не е трябвало да ги спонсорира :P

и детството може да е отдавна минало, но то е най-важният момент от формирането на човека. Явно на теб, Julian_04, нещо твърде важно ти се е изплъзнало, за да станеш емоционален инвалид и да се задоляваш с материалното си благосъстояние.

Човек, който не държи на миналото си, няма бъдеще.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
leaf

Мнение от leaf »

krimon
"Явно на теб, Julian_04, нещо твърде важно ти се е изплъзнало, за да станеш емоционален инвалид и да се задоляваш с материалното си благосъстояние."

Може би е добре това да промениш в поста си??? :(

Не е допустимо един образован и интелигентен човек да напише такова безапелационно съждение за някой друг. ;(

"What causes depression?
There is no one cause of depression, neither is it fully understood. The following factors may make some people more prone than others to react to a loss or failure with a clinical depression:

specific, distressing life events,
a biochemical imbalance in the brain,
psychological factors, like a negative or pessimistic view of life.

There may also be a genetic link since people with a family history of depression are more likely to experience it. "
from http://www.cmha.ca/BINS/content_page.asp?cid=3-86-87
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

И за тези симптоми какво хубаво извинение би била носталгията по България. И аз съм ги преживяла докато започна работа и докато започна да не виждам в тукашните хора опасност от изяждане. :*
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

аха, носталгията е определено присъща само на безработните :rofl: :rofl:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
leaf

Мнение от leaf »

Изолацията от обществото в което живееш е една от най-честите причини за депресията.
Затова и хората, които са безработни са повече изолирани в сравнение с други. Ако към това добавиш и факта, че са нови имигранти, социалната изолация е очевидна. Не всеки може да се справи без подкрепата на близки и обществото като цяло. Тези хора предпочитат да се върнат в старата си позната среда, в която се чувстват добре.

"...a situation of social isolation involves few social contacts and few social roles, as well as an absence of mutually
rewarding relationships with other people. This situation can occur at any age, but it is generally accepted that in older age it is often a result of retirement and the loss of daily contacts related to work, from death of family members or friends, or through a change of residence..."
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Aми те някои хора са си цял живот носталгични даже и в България без въобще да са я напускали. :P
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Абе нещо много взеха да се смесват двете понятия - носталгия и депресия. За някои май това е едно и също нещо или поне едното е в основата (поражда) другото или подобни неща от този род. За мен не съществува някаква неразривна връзка и взаимообусловеност между двете. Аз мога да си спомням с носталгия за детството, за младостта, за пътувания и преживени моменти и т.н. и без да съм депресиран или пък това да ме депресира.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Браво, Гусин Доцент!
Можете да издадете книга на тема колко скапано се живее в Австралия. Това лято като си бях в България ми попадна подобна писана за Канада.
Доста лъскаво издание обясняваше на невинните заблудени овчици каква носталгия ще ги обземе като напуснат родната кошара. :lol: :lol: :lol:
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Julian_04 написа:Браво, Гусин Доцент!
Можете да издадете книга на тема колко скапано се живее в Австралия. Това лято като си бях в България ми попадна подобна писана за Канада.
Доста лъскаво издание обясняваше на невинните заблудени овчици каква носталгия ще ги обземе като напуснат родната кошара. :lol: :lol: :lol:
Наистина ли има такава книга?
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Ами да. Свекърва ми от мислене по нас си я беше купила и ми я показваше ужасена. Не мога да си спомня точно автора, но мога да попитам и да те информирам, ако искаш да почерпиш знания за действителноста в Канада. ;)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Julian_04 написа:.......... ако искаш да почерпиш знания за действителноста в Канада. ;)
Да добре ще е.
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Линко написа:
Но критикувах началници и най-вече политработници когато прекаляваха с постулатите на отдавна умрели личности а загърбваха живите хора и техните проблеми
Ми и аз така правя бе Линко. Точно като теб.
Критикувам началниците във форума като теб, като прекалят с взимането от държавта Канада, и като прекалят със защита във форума на отдавна издънили се личности а загърбват проблемите на работещите, на честните, на достойните и помагащи на новите имигранти хора като Успял. Та даже понякога наказват достойните и честните.
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

kill_u написа:
Julian_04 написа:Браво, Гусин Доцент!
Наистина ли има такава книга?
Да, 800 страници. :D
Заключено