Има ли смисъл да се използват посредници за емиграция?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
nov

Re: Има ли смисъл да се използват посредници за емиграция?

Мнение от nov »

valioiko написа:Ако ще кандидатстваш по федералната процедура, ползвай канадската фирма (ако ще ползваш фирма де...).
Ами ще го имам предвид ако опре до там работата.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

bai_ganiu написа: Хвана ме на тясно, а аз си мислех, че никой няма да ме зарбере, че съм неграмотен и на български. Прегледай си всички постинги и тогава критикувай другите!!!!!!! :!: :lol: 8)
Явно целта ти е да се заяждаш и да дадеш фирмата на Павлин Пенчев. Ти си знаеш, моето мнение е че всеки средно интелигентен човек може да се оправи сам с процедурата. Направена е като за хора не за специални адвокати, които да правят пари от това. Но ти си знаеш.
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

kill_u написа:...Явно целта ти е да се заяждаш и да дадеш фирмата на Павлин Пенчев. Ти си знаеш, моето мнение е че всеки средно интелигентен човек може да се оправи сам с процедурата. Направена е като за хора не за специални адвокати, които да правят пари от това. Но ти си знаеш.
Ти нещо май не разбираш :fubar: Нямам никакво намерение да се заяждам с никого, но изискванията според федералната процедура са за хора с по минимум 1-2 висши образования, с минимум 2-3 езика и т.н и т.н и ако на това казваш средно интелигентни хора не мога да си представя що за човек си ти след като си толкова високо интелигентен?! ;) Що се отнася до споменатата от мен фирама, да може и така да се тълкува, но nov точно за това е пуснал темата. :!: А ти ако имаш конкретни възражения против фирмата - давай. Аз познавам много хора дето не са по-слабо интелигентни хора от теб, дето са заминали благодарение на него от доста години. Съжалявам, че прозвуча като реклама, но ти ме принуди да дам тази допълнителна информация. Хубаво е че си минал благополучно процедурата, но това пак казвам не е без чужда помощ и тук Б-я, и там в Канада (ти сам го казваш в постингите си по един или друг повод) и това не те прави толкова велик... :!: Хората явно имат нужда от помощ и ние трябва да си помагаме кой с кавото може, а не да се правим на велики и да ги подвеждаме с невярна информация, че всичко е много просто и лесно особено що се отнася до федералнта процедура по емиграция в Канада. :!:
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

:D
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

bai_ganiu написа:...а не да се правим на велики... :!:
Напротив!
Аз съм се регистрирал тук само и единствено за да се правя на велик!
Capiche? :fubar:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

bai_ganiu написа:
kill_u написа:........ федералната процедура са за хора с по минимум 1-2 висши образования, с минимум 2-3 езика и т.н и т.н и ....
Ти осъзнаваш ли каква голяма свещенна глупост каза току що??? :fubar:
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

valioiko написа:
bai_ganiu написа:
kill_u написа:........ федералната процедура са за хора с по минимум 1-2 висши образования, с минимум 2-3 езика и т.н и т.н и ....
:o Не те разбрах...? Аз ли говоря глупости?! :fubar: Нима федералната процедура не е по т.нар. точкова и система и това не е дискутирано хиляди пъти тук във този форум. Нима тези точки не се образуват от образование и най-много не се дават(за да са все пак достатъчни) за висшето образование и още по-добре, ако са две това значи и повече години за обучение, защото именно точно това има значение за тях?! Нима освен владеенето на родния език не ти искат да владееш и английски с доказване чрез изпит единствено и само с документ за IELTS, но ако владееш и френски е още по-добре и ще получиш и още точки, а в същност това е целта на занятието както казах вече, да се съберат максимум точки, за да се премине и без това възможно най-високо поставената бариера, да не може хей така да се минава от Сульо и Пульо?! Да имаш точно определена професия и тя естествено да е търсена сред 38 - те от "Списъка на Шиндлер" :^), да имаш минимум еди колко си години трудов стаж и то точно по исканата от тях професия, не по дадено образование или какво да е там, което в условията на нашата държава е почти невъзможно?! Ако имаш и деца е още по-добре, но все пак да си млад, защото точките са до определена възраст, след това изведнъж намаляват и даже свършват "Ла тута, ла финито"?! Нима не са точно такива условията и да не продължавам, защото както казах вече хиляди пъти са дискутирани тези неща и тук във този форум. И това, ако е лесна процедура. Да, има много хора дето се справят и сами, но има и също много хора дето се нуждаят и от помощ, даже и на адвокати, ако щеш като Пламен Петков например бих казал и на фирми като Павлин Пенчев и т.н. Всеки който е започнал тази процедура веднага разбира колко са сложни нещата и колко трудно изпълними за това съществуват и др. форуми като този, и фирими, и адвокати и какво ли още не, за да се помага в нелеката задача. Не ми харесва обаче когато хора след като я преминат въпросната процедура и то благодарение на многото късмет и Божията благословия веднага след това започват да се правят на интресни (ама всичко е толкава просто и лесно, ама то е за обикновенни хора, ама толкова ли сте тъпи останалите, че не можете да се справите и т.н.). Напротив, бих казал, че тя е за необикновенни хора и за това в повечето случаи е необходима и допълнителна помощ, за да се преудолее това толкова голямо и толкова високо поставено препятствие (защото има и финасови изискавния и да не си съден, да не забравяме, че става въпрос за нашите условия и т.н.).
За това kill_u ти писах да си прегледаш все пак всичките постинги и ще видиш колко правописни грешки си допуснал, но не най-важното е това, а ще забележиш вероятно, че в началото си плах и несигурен, но след това за теб "морето става до колене" (е нали си от Бургас...). А ти, ако смяташ, че инж. и даже начлник в Лукойл Нефтохим Бургас (ако се не лъжа) е средно интелигентен човек, какви са тогава майсторите, шофьорите, магазинерите и т.н. които са без висше образование, защото има и много дето са с фисше, че и с по две на такива длъжности?!
А към теб valioiko :hai: с най-голямо уважение, защото си достатъчно голям специалист в сферата на емиграцията и си се доказал вече, че си достатъчно вещ в тази област (макар и да не си кандидатствал още), бих те помолил, помисли обективно върху всичко това и върху останалото дето не съм го засегнал, а не с пристрастие и тогава ми отговори, кое са точно глупостите според теб?! :!: Ти поне си доста наясно с всички изисквания на федералната и няма да се изненадам, ако и на квебекарската... още един път помисли не си :tmi: !!!
Е, хайде, че го обърнахме като много други в личен разговор, но все пак смятам, че за много хора и най-вече за nov, доста неща ще се изеснят относно т.нар. федерална процедура. :y:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

За умници в Канада работа няма,не работят по специалността си !!
На профисионално ниво може да си много добър,ама на езика ако не си ,забравяш,никой няма да те оцени колкото и да си вещ в дадена област,утре събота, семейство доктори летят от Канада за България ,не можаха да се адаптират -той много добър хирург,тя джипи
Така сега някой ще каже езика ми е перфектен ,добре ,трябва да им минеш през сиситемата-изравняване и вземане на изпити,което се е ВРЕМЕ,а през това време ,блъскаш работи които не си чувал през живота си,а дали ще издържиш и дали си струва ти си знаеш ! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

myhata II написа:...За умници в Канада работа няма,не работят по специалността си !!
На профисионално ниво може да си много добър,ама на езика ако не си ,забравяш,никой няма да те оцени колкото и да си вещ в дадена област...
Това е съвършено вярно!!! :handshake:
...утре събота, семейство доктори летят от Канада за България ,не можаха да се адаптират...
Ами как няма да се прибират, трябва да са луди, ако не се приберат. Все пак са си направили екскурзийката и преживели една авантюрка. Та кой ще им даде тези :cash: там и стандарта, който имат тук?! Да не говорим положението, авторитета, връзките, ИЗНУДВАНЕТО И РЕКЕТА и т.н. Там както знам се започва от О-та, а на тях не им изнася чака такава авантюра... :lol:
nov

Мнение от nov »

Хм да лоша работа с тия доктори, трябва да се премислят всички + и - и тогава да се действа, макар че едно е да го мислиш от 10 к.км разстояние.Жалко за хората разчитали са че ще се реализират, но............
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

nov написа:...разчитали са че ще се реализират, но............
Но не са си написали домашното. По която и да е процедура да е човек и независимо дали с посредник или без има периоди на чакане. Ако не ги използваш, за да разбереш повече за мястото, на което отиваш, сам си подготвяш неуспеха.

@bai_ganiu: Ами да - глупости пишеш. Съжалявам, че трябва да потвърдя, това което пише valioiko, но е така.
bai_ganiu написа:...Нима федералната процедура не е по т.нар. точкова и система...
А коя процедура не е?
bai_ganiu написа:...това е целта на занятието както казах вече, да се съберат максимум точки, за да се премине и без това възможно най-високо поставената бариера...
Passmark-ът не е чак толкова висок, а и никой не иска от теб да го минаваш с много. Вярно е че колкото си по-високо, толкова по-голям ти е шанса, но какво от това.
bai_ganiu написа:...да имаш минимум еди колко си години трудов стаж и то точно по...
Само четири (повтарям 4!) години са достатъчни, за да получиш максимума за трудов стаж. Едиснтвеното изискване е стажа ти да е в една от 2 или 3 МНОГО широко дефинирани групи професии, а не в конкретни професии.
bai_ganiu написа:...Ако имаш и деца е още по-добре...
Това да не е процедурата за Кебек?!? Тук точки за деца не се дават. Може някой имиграционенн да се умили и да ти сложи някоя точка отгоре, но такъв критерий официално няма.
bai_ganiu написа:...точките са до определена възраст, след това изведнъж намаляват и даже свършват...
Ами така е - никой не иска пенсионери. Дори в родната ти страна след определена възраст започваш да си намираш работа много по-трудно. Все пак и на 40 да си пак ще получиш максимум точки за възраст, така че... какво не ти харесва?
bai_ganiu написа:..."Ла тута, ла финито"...
И от италиански нищо не разбираш!!! Анадъмно?
bai_ganiu написа:...Не ми харесва обаче когато хора след като я преминат въпросната процедура и то благодарение на многото късмет и Божията благословия веднага след това започват да се правят на интресни (ама всичко е толкава просто и лесно, ама то е за обикновенни хора, ама толкова ли сте тъпи останалите, че не можете да се справите и т.н.)...
Пак повтарям - никой не твърди че процедурата е лесна. Но пък не е и чак толкова трудна - не е rocket science! И съвсем пък не съм видял някой да твърди, че който не може да се оправи е тъп! Да кажат по-старите съфорумци, но аз май не съм попадал на такова нещо.
bai_ganiu написа:...и да не си съден, да не забравяме, че става въпрос за нашите условия...
ХА-ХА-ХА... И сега какво - като си в нашите условия е много трудно да не си съден ли? Странно ми звучи...
bai_ganiu написа:...какви са тогава майсторите, шофьорите, магазинерите и т.н. които са без висше образование, защото има и много дето са с фисше, че и с по две на такива длъжности?!
Не те знам колко си годишен, но ако още не си разбрал че интелекта не зависи от образованието или професията, горко ти!

Простете за дългия постинг и за това че изпреварих valioiko при посочването на глупостите, но толкова много на куп скоро не бях виждал!!!

Ганьо, ти на кой свят живееш?!? Ходил ли си в Канада и изобщо минал ли си някоя процедура? Общо взето правиш впечатление на човек, който гледа нещата отдалеч и си вади заключения без да взема под внимание детайлите. Уф, айде стига толкоз, че ме изби на анализ...
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

:rofl: :claps: Браво! Страшен си! Мислиш, че всичко ти е ясно?! Нееее, тепърва ти предстои да видиш какви голени изненади има в този живот, даже и да си зад Океана... :smack: Минаването на процедурата явно е твоя апогей в жизнения ти път до сега, но има и други и то много по-големи препядствия в този живот. Да правиш "анализ" или по-точно интерпритация бих го нарекъл аз на нечие мнение, не те прави чак толкова велик и незаменим във всяко едно отношение... :crazy: Твоя анлиз за мен е пълна глупост, но това е мое мнение и нямам желание да го коментирам защото за мен ти си доста късоглед и ограничен човек, не виждаш по-далеч от носа си, а камо ли да четеш и между редовете, както казваха едно време учителите в прогимназията. :lol: :yeah: Иначе хубав псевдоним си си измислил - да те мислят хората за кой знае какъв капацитет, но и ти се появи в този форум като пиле в кълчища. А що се отнася до моето владеене на чуждите езици нямам претенции, че съм кой знае колко добър, но ти не владееш даже и матерния си език (Анадъмно?). :lol: :fubar:
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

valioiko написа:
bai_ganiu написа:
Това нещо не съм го казвал. Само бай ганю може да изтърси такава глупост.
ИнтерпрЕтация се пише с E! Боже колко мъка има по тоя свят.
Заключено