билети и адрес

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
kate_m

билети и адрес

Мнение от kate_m »

Моля, някой да ми разясни ,за да си платя резервираните билети трябва да дам адрес на който ще бъда там,но аз засега нямам такъв,моля кажете може ли и без адрес или ако не какво да направя?
19.10.2007г -интeрвю
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Re: билети и адрес

Мнение от hadministratora »

Дали може без адрес зависи от самата компания - предполагам че едни ще се съгласят а други няма. Ако толкова настояват за адрес помоли някой познат в Канада да дадеш неговия. Или питай съфорумците - може някой от тях да помогне.
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

За първи път чувам такова изискване за адрес. Ако наистина не може без адрес, за което се съмнявам, просто си избери адреса на някой хотел в града за който летиш и им го напиши.
kate_m

Мнение от kate_m »

И аз така реших да направя,защото нямам друг адрес в момента.Благодаря Ви много.
19.10.2007г -интeрвю
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
healthi

Мнение от healthi »

Адрес ви трябва не само за самолетните билети,но и за всички документи,които ще попълните на границата ,на влизане в Канада.На този адрес после идват перманент резиденс картите.Най-добре е да имате адреса на някой,който ще ви посрещне.Дано не съм закъсняла с отговора.За къде се стягате да летите?
speedy

Мнение от speedy »

Когато си купувате билети не ви искат адреса на който отивате. Никоя авиокомпания не я интересува. Трябва им адреса на който живеете в момента.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

healthi написа:Адрес ви трябва не само за самолетните билети,но и за всички документи,които ще попълните на границата ,на влизане в Канада.На този адрес после идват перманент резиденс картите.Най-добре е да имате адреса на някой,който ще ви посрещне.Дано не съм закъсняла с отговора.За къде се стягате да летите?
Онзи ден влязах в Канада но такова нещо не са ме питали. Верно питат те като почнеш да си вземаш SIN и Health Card и всякакви други глупости но на влизане емиграционните точно това не ме питаха.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

KillU, на нас ни загубиха 2 сака. След 2 дена ни ги докараха на адреса, написан на тях.

Какво става, като на тах няма адрес и телефон?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Тия дето продават билети не би трябвало да ги интересува. Ами ако си турист или ще обиаляш страната с велосипед.... |(
Embrace your climate change!
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

kate_m написа:
......а да си платя резервираните билети трябва да дам адрес на който ще бъда там,но аз засега нямам такъв
Резервирани билети за какво?
За финалния мач на Олимпиадата по хокей, за НБА, за концерт на Мадона?

И аз за такова изискване не съм чувал ( ако става дума за самолетни билети ) за да ви вземат парите.

За имиграционите служители е друг въпроса. За тях е препоръчително да имате адрес.

Ако ви загубят куфарите не си тръгвате без да се обадите на никой на аерогарата и просто чакате куфарите да паднат от небето.
Има си процедура. Има специален офис за загубени куфари и там се попълва декларация. В тази декларация има въпрос на кой адерес да ви ги достават като ги намерят по късно. Ако това стане но нямате адрес може да им кажете че ще се обадите по късно ( да кажем след ден ) и да кажете на кой адрес сте.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Uspial написа:
Ако ви загубят куфарите не си тръгвате без да се обадите на никой на аерогарата и просто чакате куфарите да паднат от небето.
Има си процедура. Има специален офис за загубени куфари и там се попълва декларация. В тази декларация има въпрос на кой адерес да ви ги достават като ги намерят по късно. Ако това стане но нямате адрес може да им кажете че ще се обадите по късно ( да кажем след ден ) и да кажете на кой адрес сте.
:y:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

По въпроса за багажа - когато се чекирате на тръгване, освен бордната карта ще ви дадът отделно талонче с кода за всяко парче чекиран багаж - ако нещо от багажа не пристигне, тогава по кода записан на това талонче ще могат да проверят къде евентуално се намира багажа. Доста често "загубен" всъщност значи "закъснял" багаж пристигащ със следващият полет, който обикновенно е в рамките на следващите 1 до 3 дена.
Също така, при пътуване с прехвърляне е хубаво да сте сигурни до къде точно е чекиран багажа - за да не се окажете в ситуация на междинното летище да чакате на лентата багаж който е прехвърлен директно за крайната ви дестинация или пък на крайната дестинация да се окаже че багажа е останал на междинното летище.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Koko написа:...Също така, при пътуване с прехвърляне е хубаво да сте сигурни до къде точно е чекиран багажа - за да не се окажете в ситуация на междинното летище да чакате на лентата багаж който е прехвърлен директно за крайната ви дестинация или пък на крайната дестинация да се окаже че багажа е останал на междинното летище.
А когато полета е спрехвърляне получавам ли си багажа на междинното летище, за да го чекирам отново за следващата част от полета или това става автоматинчо и аз само слизам от единия самолет и се качвам на другия?
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

hadministratora написа:
Koko написа:...Също така, при пътуване с прехвърляне е хубаво да сте сигурни до къде точно е чекиран багажа - за да не се окажете в ситуация на междинното летище да чакате на лентата багаж който е прехвърлен директно за крайната ви дестинация или пък на крайната дестинация да се окаже че багажа е останал на междинното летище.
А когато полета е спрехвърляне получавам ли си багажа на междинното летище, за да го чекирам отново за следващата част от полета или това става автоматинчо и аз само слизам от единия самолет и се качвам на другия?
При мен беше така.
Чекирах си багажа до Халифакс, но на Торонто ми го свалиха, за да може митничарите да го видят и после пак си го качих на самолета.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

чекираш го до крайната дестинация и те си знаят работата ;)
на мен също ми се е забавял багаж на летището където се прави прехвърляне, но след 2 дни го данесоха на посочения от мен адрес
малко неприятно беше реденето на опашка и описването на непристигналия багаж на летището при положение, че пътуваш от не знам колко си часа, но това е положението
предварително не бях давал адрес, а го попълних в документите на летището
Публикувай отговор