Да не ги бъркаш с UPS? Опитаха се да ми вземат 50$ за това което пишеш.IRA написа:Препоръчвам да не взимате федекс за доставката. Имат допълнителни такси за освобождаване на стоката от митницата, които не са малки.
Пазаруване в Монреал
Re: Пазаруване в Монреал
- mirkaa
- Обратна връзка:
Едни от най-добрите якета на пазара са именно канадски... Не са евтини, но са супер качество и се купуват веднъж, освен това са за канадски студ 
http://www.canada-goose.com/home.htm

third generation immigrant 

това май се наричаше митнически таксиnekerman написа:Да не ги бъркаш с UPS? Опитаха се да ми вземат 50$ за това което пишеш.IRA написа:Препоръчвам да не взимате федекс за доставката. Имат допълнителни такси за освобождаване на стоката от митницата, които не са малки.

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Мерси за отговорите!
Аз предпочитам да меря и да купя от магазин, а не по интернет. Ако сте виждали качествени якета в магазин в Монреал и желаете да го споделите ще съм много благодарна!
Също и зимни обувки.
Надявам се темата да е полезна за повече хора. На мен лично ми е трудно да се ориентирам къде наистина си струва да се пазарува в Монреал за предсоящия сезон.

Аз предпочитам да меря и да купя от магазин, а не по интернет. Ако сте виждали качествени якета в магазин в Монреал и желаете да го споделите ще съм много благодарна!
Също и зимни обувки.
Надявам се темата да е полезна за повече хора. На мен лично ми е трудно да се ориентирам къде наистина си струва да се пазарува в Монреал за предсоящия сезон.
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Да, ЮПС също взимат такси. Мисля ,че и Федекс бяха на същия принцип. Вече се бъркам ,кое с кое съм поръчвала.nekerman написа:Да не ги бъркаш с UPS? Опитаха се да ми вземат 50$ за това което пишеш.IRA написа:Препоръчвам да не взимате федекс за доставката. Имат допълнителни такси за освобождаване на стоката от митницата, които не са малки.
Не става дума за митническите такси,а за brokerage fee.
Avoiding UPS/FedEx brokerage fees
Аз когато съм поръ/вала с американските пощи (USPS) не съм плащала тия такси.
p.s. сайта ,който пуснах за галост не доставя вече до Канада.
Иначе за спотни дрехи са добре Спорт Експерт и Атмосвер. В Winners също се намират якета и обувки на сносни цени, но там трябва да се дебне

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- vankata_vd
mirkaa написа:Едни от най-добрите якета на пазара са именно канадски... Не са евтини, но са супер качество и се купуват веднъж, освен това са за канадски студ
+1
Поздрави,ВАНКАТА
"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"
-
Якета има доста, най-добрите много лесно се намират - Sport Experts, L`Equipeur, и останалите специализирани спортни магазини. Цените в момента са около 300 на яке. По-достъпни и не лоши са в Winners за около 100 долара. Евтин вариант - Walmart и с яке от там може да се изкара.
Живей така, сякаш на земята е рай!
25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
По какво познавате кои са добри? 

‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Много добър въпрос !dea написа:По какво познавате кои са добри?
-
Първо гледам материата, устойчивоста на ниски температури, на хубавите якета всичко го пише на етикета. Все пак предполагам не си купувате дреха за 1 път. Важно е да е водонепромукаемо и е добре да е Thinsulate - пропуска ултравиолетовите лъчи навътре, но не и топлината навън ...
Живей така, сякаш на земята е рай!
- mirkaa
- Обратна връзка:
няколко показатели за добро качество:radkoT написа:Много добър въпрос !dea написа:По какво познавате кои са добри?
- пълнежа на якето е гъши пух (не пера), вместо полиестер. Колкото по-фин, по-добре, якето е по-леко, а топли повече - down fill.
- плата е непромокаем, може и памучен да е, по-добре, но е третиран от вътре с coating, който му позволява да диша обаче, но не пропуска вятър или вода. Усеща се на пипане.
- шевовете са също sealed за да не пропускат.
- последните модели зипове също са sealed за да не пропускат
- има различни отвори с зипове под мишници или гръб, които могат да се отварят при нужда за разхлаждане и дишане на тялото.
- добър е и варианта 3 в 1 или 2 в 1, защото имаш 2 якета с няколко възможности за обличане, плюс опцията за пластове дрехи, която топли повече, от колкото само 1 пласт.
- разбира се използването на материали от сорта на Thinsulate
third generation immigrant