Пазаруване в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
nekerman

Re: Пазаруване в Монреал

Мнение от nekerman »

IRA написа:Препоръчвам да не взимате федекс за доставката. Имат допълнителни такси за освобождаване на стоката от митницата, които не са малки.
Да не ги бъркаш с UPS? Опитаха се да ми вземат 50$ за това което пишеш.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Едни от най-добрите якета на пазара са именно канадски... Не са евтини, но са супер качество и се купуват веднъж, освен това са за канадски студ :)
http://www.canada-goose.com/home.htm
third generation immigrant :)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

nekerman написа:
IRA написа:Препоръчвам да не взимате федекс за доставката. Имат допълнителни такси за освобождаване на стоката от митницата, които не са малки.
това май се наричаше митнически такси :lol: интересно ми е как ги заобикаляте ? така де, ако някой има хитринки, да сподели :beer: :beer:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
dea

Мнение от dea »

Мерси за отговорите! :beer:
Аз предпочитам да меря и да купя от магазин, а не по интернет. Ако сте виждали качествени якета в магазин в Монреал и желаете да го споделите ще съм много благодарна!
Също и зимни обувки.
Надявам се темата да е полезна за повече хора. На мен лично ми е трудно да се ориентирам къде наистина си струва да се пазарува в Монреал за предсоящия сезон.
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

nekerman написа:
Да, ЮПС също взимат такси. Мисля ,че и Федекс бяха на същия принцип. Вече се бъркам ,кое с кое съм поръчвала.
Не става дума за митническите такси,а за brokerage fee.

Avoiding UPS/FedEx brokerage fees

Аз когато съм поръ/вала с американските пощи (USPS) не съм плащала тия такси.
p.s. сайта ,който пуснах за галост не доставя вече до Канада.
Иначе за спотни дрехи са добре Спорт Експерт и Атмосвер. В Winners също се намират якета и обувки на сносни цени, но там трябва да се дебне :)
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
vankata_vd

Мнение от vankata_vd »

mirkaa написа:Едни от най-добрите якета на пазара са именно канадски... Не са евтини, но са супер качество и се купуват веднъж, освен това са за канадски студ :)
http://www.canada-goose.com/home.htm

+1

Поздрави,ВАНКАТА
"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

Якета има доста, най-добрите много лесно се намират - Sport Experts, L`Equipeur, и останалите специализирани спортни магазини. Цените в момента са около 300 на яке. По-достъпни и не лоши са в Winners за около 100 долара. Евтин вариант - Walmart и с яке от там може да се изкара.
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
dea

Мнение от dea »

По какво познавате кои са добри? :?:
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Аватар
radkoT

Мнение от radkoT »

dea написа:По какво познавате кои са добри? :?:
Много добър въпрос !
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

Първо гледам материата, устойчивоста на ниски температури, на хубавите якета всичко го пише на етикета. Все пак предполагам не си купувате дреха за 1 път. Важно е да е водонепромукаемо и е добре да е Thinsulate - пропуска ултравиолетовите лъчи навътре, но не и топлината навън ...
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

radkoT написа:
dea написа:По какво познавате кои са добри? :?:
Много добър въпрос !
няколко показатели за добро качество:
- пълнежа на якето е гъши пух (не пера), вместо полиестер. Колкото по-фин, по-добре, якето е по-леко, а топли повече - down fill.
- плата е непромокаем, може и памучен да е, по-добре, но е третиран от вътре с coating, който му позволява да диша обаче, но не пропуска вятър или вода. Усеща се на пипане.
- шевовете са също sealed за да не пропускат.
- последните модели зипове също са sealed за да не пропускат
- има различни отвори с зипове под мишници или гръб, които могат да се отварят при нужда за разхлаждане и дишане на тялото.
- добър е и варианта 3 в 1 или 2 в 1, защото имаш 2 якета с няколко възможности за обличане, плюс опцията за пластове дрехи, която топли повече, от колкото само 1 пласт.
- разбира се използването на материали от сорта на Thinsulate
third generation immigrant :)
Публикувай отговор