Какво означава термина кредит

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Ascao

Re: Какво означава термина кредит

Мнение от Ascao »

filipne написа:Не знам как е в другите университети, но в Конкордия такова нещо като максимален брой кредити, които се давали от преподавателя в зависимост от успеха и прочие нямаше.

Кредитите си бяха обявени още от самото начало и ако си вземеш изпита и успеха ти е над минималния си взимаш всичките кредити.
Написаното от Филипне важи за всички кебекарски университети. Срещу всеки предмет са обявени броя на кредитите които той ти носи, като няма значение с каква оценка си си взел испита. Важното е да е издържан успешно.

Най елементарното обяснение е че един курс (предмет) ти носи 3 кредита (някои носят по 2, други по 4, но най-често са 3 кредита). Тоест за да получиш диплома за бакалавър тряба да си издържал средно 30 изпита по 3 кредита или общо 90 кредита. Има бакове по 120 кредита - т.е средно 40 изпита но вече обучението е 4 години, а не 3 както е обикновенно.
Сертификатите, минорите и мажорите (още не мога да разбера каква е разликата по-между им, пък и не ме интересува много) са по 30 кредита. т.е средно 10 издържани изпита, като обикновенно 9 са задължителни и десетия е по избор измежду няколко предварително избрани курса. На практика ако изкараш 3 сертификата по 30 кредита последните ти се приравняват на един бак ако са взети в течение на 10 години (за годините не съм много сигурен).
Даже и заплащането на образованието е обосновано върху кредитите. За разичните университети 1 кредит струва приблизително 60-70 долара. Т.е ако по време на един семестър учиш 4 предмета по 3 кредита това прави 12 кредита по 60 $ (например) = 720$ които трябва да платиш в определен срок в началото на всеки семестър. Естествено има и други административни такси, но принципа е този.
Мисля че в момента е малко по-ясно.
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

$720/семестър :) евтения :) влюбен съм в Квебек :)
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
antyk

Мнение от antyk »

Здравейте и от мен!
Зачетох се в темата защото се беше заформила интересна дискусия.
А какво ще кажете за McGill University? Доколкото знам се води много престижен? Може би там е по-трудно да те приемат?
21.09.2009 - DCS Vienne
06.10.2009 - Accusé de réception
19.05.2010 - Entrevue de sélection, réussi
02.06.2010 - DRP Bucharest
14.06.2010 - Codes-barres
13.07.2010 - Formulaires médicaux(26.07-OK)
08.10.2010 - Lettre d'invitation de visa
09.11.2010 - Visa
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

Мак Гил е на десето място в световната класация на университетите и като начало ти трябва покрит TOEFL.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

за Конкордия не искат ли TOEFL?
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

kikolilokiko написа:за Конкордия не искат ли TOEFL?
Всички англофонски университети искат TOEFL, а франскофонските TFI - ако го нямаш го полагаш на място срещу 40$. TFI е само за BAC. Ако искаш да изкараш сертификат или нещо подобно (минор или майор) на доста места не ти искат нищо.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Ascao написа:
kikolilokiko написа:за Конкордия не искат ли TOEFL?
Всички англофонски университети искат TOEFL, а франскофонските TFI - ако го нямаш го полагаш на място срещу 40$. TFI е само за BAC. Ако искаш да изкараш сертификат или нещо подобно (минор или майор) на доста места не ти искат нищо.

предполагам за мастър също искат TOEFL/TFI ?!
Публикувай отговор