myhata II написа:prace написа:Изкарах G в Онтарио през ноември 2008. През декември 2008 ми я смениха в Саскачуан за клас 5. След това Саскачуанската ми я смениха в БС.
В крайна сметка това е една и съща книжка, но във всяка провинция си имат различни класове и букви. Това е едно от най-тъпите неща в Канада с които се сблъсках. Една държава, а всяка провинция с различни закони, противоречащи си понякога. Например в Онтарио не ми признават холандската книжка като равноправна на тяхната, но пък признават германската. В New Brunswick обаче веднага биха ми дали канадска книжка срещу холандската.....![]()
![]()
![]()
Това наистина не го знаех !!!
Ми нали всичко книжки са от Европа ?!?![]()
![]()

Еи какво кат са от Европа... В Холандия покраи границата с немско има села дет живеят от тоя бизнес -шофиорска книжка....Аз лично съм проверявал - мене ме късаха 2 пъти в немско и ми беше писнало и потърсих къде мога да си платя и да взема книжка -е в Холандия може -да много добре знам че звучи по Бг ски ама може.
Прави се адресна регистрация в Холандия -трябва да си живял 6 месеца там -адреса е в някое от упоменатите села -фиктивен-даже весниците бяха писали че в едн акъща има 30 регистрирани а къщата 20 не може да събере или само пощенска кутия пак в някое село . после шофиоркото училищв в Холандия пак те киха за няколко часа и си ходиш на изпит не става баш кат в БГ -ама изпита може да е на стадион дет няма друга кола-оказа се че е това е позволено и легално в Холандия и готово -имаш европеиска книжка.
Тва ти го казвам и е 100% сигурно -ок да уточня -поне беше 2003 -сега 2009 може да е друго.
Та понеже при вас провинците имат право да си решават кое да признават и кое не - та тва кат се знае и хората взимат съответните решения.
А сетих се и нещао друго -като исках да мина метър- прегледах че в Флорида мога да ида на екскурзия и кат кацна да се явя изпит и да взема американска за 1 ден дет се вика и после братята немци да ми я признаят -да да ама не.... признават американските ама има и един лист с изключения дет не признават от няколко щата и естествено от Флорида беше в листа.
Та така с книжките по света... направено е да ти вземат кинтите.