Федералната процедура
Федералната процедура
Здравейте,аз съм нова в форума но се интересувам за Canada за федералната част.Може ли някой да ми каже на какъв адрес трябва да си подам документите и какво трябва да направя?Има ли нужда от фирма за тези документи или може и сама да си направя нещата?Надявам се да ми отговорите скоро и да ми помогнете с каквото можете,благодаря ви! 

- ablood
- Обратна връзка:
Re: Федералната процедура
Не искам да бъда неучтив, но след като намираш за по-лесно да постнеш тема, отколкото да потърсиш, мисля, че ще ти е по-удобно с фирма, която да направи всичко вместо теб.
Аз например бях прекалено зает, достатъчно платежоспособен и си платих за пълен пакет услуги.
Аз например бях прекалено зает, достатъчно платежоспособен и си платих за пълен пакет услуги.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- hadministratora
- Хабсурден
По федералната процедура се подава първо заявление до Сидни, Нова Скотиа, Канада (заедно с чек за платена такса). Ако от там получш получиш положителен отговор, започваш кореспонденция с посолсството в Букурещ.
За повече информация виж официалният сайт (има и версия на френски).
За повече информация виж официалният сайт (има и версия на френски).
Освен линка от hadministratora виж и тук за начало (Вальо се е постарал именно за такива хора, които са в самото начало на процедурата да систематизира основните неща):
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 20&t=36255
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 20&t=36255
Изпратени докс до Букурещ--12.05.2008
Искане за доп.докс--19.12.2008
Изпратени доп.докс до Букурещ--11.04.2008
Получени Медицински--15.06.2009
ОК Медицински--10.07.2009
Покана за ВИЗА--30.07.2009
ВИЗИ--18.08.2009
Permanent residents--28.10.2009

Искане за доп.докс--19.12.2008
Изпратени доп.докс до Букурещ--11.04.2008
Получени Медицински--15.06.2009
ОК Медицински--10.07.2009
Покана за ВИЗА--30.07.2009
ВИЗИ--18.08.2009
Permanent residents--28.10.2009

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Има и WIKI виж и там.
Още с първото заявление до Сидни, Нова Скотиа, Канада ли се плаща таксата за процедурата?
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Таксата за кандидатстване - ДА!smt написа:Още с първото заявление до Сидни, Нова Скотиа, Канада ли се плаща таксата за процедурата?
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Здравейте и благодаря за информацията.Бихте ли ми дали адреса на някоя фирма в БГ която не е фалшива за да ми помогнат с документите защото мисля че ще е по добре с фирма?Надявам се да ми отговорите скоро и благодаря!
Павлин Пенчев от гр. Варна. В Интернет има всички координати за него, но ако те интересува нещо повече пиши на ЛС.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Сайта, който Драго дава също е на Павлин. Там пише всичко.
Успех!
Успех!

"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Благодаря на всички за помоща,надявам се всичко да е наред и да замина за Канада.Колко време отнема цялата процедура от подаването на документите до заминаването и задължително ли е да имам више образование?
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Времето за приключване не процедурата от самото й начало е различно, но за момента излиза около година. Не е задължително да имаш висше образование, за да преминеш процедурата успещно, обаче е задължително да събираш минимум 67 точки по 6-те фактора за селекция.
Повече тук: http://sites.google.com/site/valioiko/federal-skilled - изчети всичко (включително линковете и документите).
Повече тук: http://sites.google.com/site/valioiko/federal-skilled - изчети всичко (включително линковете и документите).