Федералната процедура

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
mariah70

Федералната процедура

Мнение от mariah70 »

Здравейте,аз съм нова в форума но се интересувам за Canada за федералната част.Може ли някой да ми каже на какъв адрес трябва да си подам документите и какво трябва да направя?Има ли нужда от фирма за тези документи или може и сама да си направя нещата?Надявам се да ми отговорите скоро и да ми помогнете с каквото можете,благодаря ви! :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Федералната процедура

Мнение от ablood »

Не искам да бъда неучтив, но след като намираш за по-лесно да постнеш тема, отколкото да потърсиш, мисля, че ще ти е по-удобно с фирма, която да направи всичко вместо теб.
Аз например бях прекалено зает, достатъчно платежоспособен и си платих за пълен пакет услуги.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

По федералната процедура се подава първо заявление до Сидни, Нова Скотиа, Канада (заедно с чек за платена такса). Ако от там получш получиш положителен отговор, започваш кореспонденция с посолсството в Букурещ.

За повече информация виж официалният сайт (има и версия на френски).
Аватар
Мими

Мнение от Мими »

Освен линка от hadministratora виж и тук за начало (Вальо се е постарал именно за такива хора, които са в самото начало на процедурата да систематизира основните неща):

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 20&t=36255
Изпратени докс до Букурещ--12.05.2008
Искане за доп.докс--19.12.2008
Изпратени доп.докс до Букурещ--11.04.2008
Получени Медицински--15.06.2009
ОК Медицински--10.07.2009
Покана за ВИЗА--30.07.2009
ВИЗИ--18.08.2009
Permanent residents--28.10.2009 :) :)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Има и WIKI виж и там.
smt

Мнение от smt »

Още с първото заявление до Сидни, Нова Скотиа, Канада ли се плаща таксата за процедурата?
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

smt написа:Още с първото заявление до Сидни, Нова Скотиа, Канада ли се плаща таксата за процедурата?
Таксата за кандидатстване - ДА!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
mariah70

Мнение от mariah70 »

Здравейте и благодаря за информацията.Бихте ли ми дали адреса на някоя фирма в БГ която не е фалшива за да ми помогнат с документите защото мисля че ще е по добре с фирма?Надявам се да ми отговорите скоро и благодаря!
Fireman

Мнение от Fireman »

Заповядай ,http://immigrationcanada-bg.com/
Ние бяхме с тази фирма.
Успех!
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Павлин Пенчев от гр. Варна. В Интернет има всички координати за него, но ако те интересува нещо повече пиши на ЛС.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Сайта, който Драго дава също е на Павлин. Там пише всичко.

Успех! :beer:
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
mariah70

Мнение от mariah70 »

Благодаря на всички за помоща,надявам се всичко да е наред и да замина за Канада.Колко време отнема цялата процедура от подаването на документите до заминаването и задължително ли е да имам више образование?
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Времето за приключване не процедурата от самото й начало е различно, но за момента излиза около година. Не е задължително да имаш висше образование, за да преминеш процедурата успещно, обаче е задължително да събираш минимум 67 точки по 6-те фактора за селекция.

Повече тук: http://sites.google.com/site/valioiko/federal-skilled - изчети всичко (включително линковете и документите).
Публикувай отговор