Кой от двамата да е водещият!?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
rayabebe
Обратна връзка:

Кой от двамата да е водещият!?

Мнение от rayabebe »

Пак съм аз.Отново се извинявам ако има такава тема.
Въпроса е следния:
Моята професия по диплома присъства в списъка.Имам до тук 3 години стаж.Завършила съм в миналото наричаните техникуми.Мебелно производство.-12т.Мъжа ми е с 5т.,а стаж има и той по една от професиите-2г. май.Кой от двамата да е водещ?Той има сестра в Канада.Има опция да искара сертификат за професията си.Аз мисля,че той с изпита по английски ще се справи по-добре,но пък аз като работа(стаж)и образование съм засега ок.Моля ви дайте ми съвет?Благодаря :oops:
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Re: Кой от двамата да е водещият!?

Мнение от valioiko »

Направете онлайн теста с всички варинати: ти да си водещ и той да е водещ. Вижте как изкарвате най-много точки. Това, че той има сестра в Канада не е определящо кой от вас да е водещ, защото така или иначе ще ви дадат 5 точки заради това (дори и ти да си водещ кандидат).

Ето теста: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp

Прочетете добре информацията, която съм поместил тук: http://sites.google.com/site/valioiko/federal-skilled
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
rayabebe
Обратна връзка:

Мнение от rayabebe »

А какво като точки взимат от съпуга ми-само от образование ли?
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Ако ти си водещият, той то дава точки само с образованието си и с роднините си в Канада. Не забравяй за 38-те професии. Не е важно да имаш образование по тях, а да си работила минимум една година по някоя.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Сестрата на съпруга ти канадски гражданин ли е или перманент резидент?
rayabebe
Обратна връзка:

Мнение от rayabebe »

Ами перманент резидент май.Тя е от 2 май там.Така,че няма още гражданство.Това проблем ли е?
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Не е проблем!
Relatives in Canada
You, or your accompanying spouse or common-law partner, have a relative (parent, grandparent, child, grandchild, child of a parent, sibling, child of a grandparent, aunt or uncle, or grandchild of a parent, niece or nephew) who is residing in Canada and is a Canadian citizen or permanent resident.
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... bility.asp
rayabebe
Обратна връзка:

Мнение от rayabebe »

Ох,слава Богу.От нея получавам доста помощ по процедурата,но и тук намирам добра подкрепа,ка което ви благодаря!
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

kill_u написа:Сестрата на съпруга ти канадски гражданин ли е или перманент резидент?
В каква връзка задаваш тоя въпрос?
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

valioiko написа:
kill_u написа:Сестрата на съпруга ти канадски гражданин ли е или перманент резидент?
В каква връзка задаваш тоя въпрос?
Мислех, че само канадските граждани се признават не и перманент резиденс.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Не, всичко под ножа :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор