Канада подобрява системата за признаване на образованието

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

Нямам нищо общо с лекарската гилдия, но досега какво ли не ми се е случвало :
- коварно изкълчване на глезен, изваден пръст от ставата на лявата ръка, двустранна бронхопневмония, цепната глава и други и винаги съм оставал много доволен от грижите на докторите, но никога и никой не ми е искал пари. Напротив аз съм предлагал да оставя нещо ей така за здраве както казват старите хора.
Баща ми също имаше проблеми :
- сериозно счупване на крак /под коляното тази става/ и операция на сърцето и си спомням как докторите му звъняха на GSM-a да го питат как се чувства и защо не ходи на повторни прегледи.
Майка ми също имаше проблеми с бъбреците. Направиха и операция с лазер и казаха след определено време да отиде с направление на контролен преглед. Тя разбира се не отиде, но това е друга тема . Отново никой не и е поискал и един лев.
С детето също ........ за раждането никой не е поискал пари, а жена ми каза че са се отнасяли с всички жени в отделението съвсем нормално .......Разбира се след раждането на детето почерпих както подобава даже и оставих малко пари почти насила на доктора, за което има похвала.
Затова подкрепям БГ дипломите им.

ПС. Между другото съм гледал и слушал доста гадни истории с лекари, с арогантно и нагло държание пред ТВ камери в момент на залавяне с подкуп ....... но всяко стадо си има мърша. Дано по-малко мърши в тази гилдия, за да няма много поразии. :noz:

:lol: :beer:
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
Изображение
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Аз не-мършата от стадото не я срещнах.

При последната ми операция в еди коя си болница ме изнудиха да платя още 000 лева, но това ми го казаха след операцията - при свършен факт. Преди самата операция платих дарение ан болницата 0000 лева.

Аз хубаво от български лекар не видях.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

rolyd написа: ........за раждането никой не е поискал пари ....... но всяко стадо си има мърша....
И на нас за раждането не са ни искали никакви пари "под масата". Обаче ме викнаха в полунощ да занеса пари за упойката (100 ли, 150 ли бяха) - никой не е обиждал жена ми и съвсем нормално и вежливо са й казали да ми се обади да дойда да платя. За съжаление в българското лекарско стадо има твърде много мърша - достатъчно да го омирише цялото. Знам че има свестни лекари (познавам лично такива), но другите са твърде много.

Напълно споделям мнението на valioiko, с тази разлика че аз не съм патил от лекарите (за сега). При това моето мнение не се базира на лошия ми опит с един или друг лекар, а на цялостната картина, така както я виждам аз.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

valioiko написа:Аз не-мършата от стадото не я срещнах.

При последната ми операция в еди коя си болница ме изнудиха да платя още 000 лева, но това ми го казаха след операцията - при свършен факт. Преди самата операция платих дарение ан болницата 0000 лева.

Аз хубаво от български лекар не видях.
Ти сега за парите ли ревеш или за лечението ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Мухльо (умалително от муха в м.р. ед. ч.), като нямаш какво да кажеш, по-добре замълчи с риск хората да си помислят, че си глупак, отколкото да напишеш някоя простотия и те да разберат, че наистина си такъв.

Не рева, а обяснявам, ама твойта тъпа тиква все не може и не може да го проумее.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Значи сега ще ти кажа моето момче има един неписан закон , който е добьр си е добьр,и хората тьрсят него,от бай тошово време си е така ,дай там 2000 или 3000 лв,да ти е мирна главата и да знаеш че си направил най доброто ,на никой не му се мре,това е !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

myhata II написа:Значи сега ще ти кажа моето момче има един неписан закон , който е добьр си е добьр,и хората тьрсят него,от бай тошово време си е така ,дай там 2000 или 3000 лв,да ти е мирна главата и да знаеш че си направил най доброто ,на никой не му се мре,това е !
Дал съм няколко пъти по толкова - без резултат.

Не съм твое момче, никога няма да бъда и слава Богу.
IFF

Мнение от IFF »

aseto написа:Арабите имат една пословица, че хората са като петте пръста, има ги всякакви. Едно от вредните последици на модерното общество според мен е, че отне цветовете от зрението на хората и сега виждат само в бяло и черно. Екология-бяло, Хитлер-черно, демокрация-бяло, минало-черно...... В ограничената си от много гледане на телевизия призма, хората започнаха да отнасят качествата на индивида към цялата група. Вчера един компютърен специалист разля чаша кафе на задната ми седалка на колата и я изцапа. Аз вече съм убеден, че всички компютърни специалисти са некадърници, не заслужават заплатите си и трябва да се изтребят до крак. Както писа и Алблъд, във всяка професия има различно качество специалисти, човешкият фактор не е за подценяване. Има и нещо друго, немалка част от пациентите са прости като за два гъза и не са в състояние на никаква обективна преценка за това кой специалист е добър. Освен това, когато имат нужда да им се препоръча някой добър лекар, те ще се обърнат за съвет към някой още по-прост и от тях. Ще ви дам един пример:
Присъствах на едно наказателно дело. Адвокатът на подсъдимия беше изключително застрелян, нямаше представа какво да говори и защо, не знаеше изобщо за какво се отнася случая, според мен дори не знаеше къде се намира в момента. Накрая дори несвързаните глупости, които бръщолевеше преминаха в нечленоразделно мучене, от което не се разбираше нищо. Обаче имаше някакви процесуални нередности и подсъдимият беше оправдан. Пред залата го чухдоволен да казва на близките си: "Това се казва адвокат, как само ръмжеше на прокурора, та веднага ме пуснаха. Ще го препоръчам на всички."
Асетуу,на всички стана ясно,че ако не си лекар,то имаш близък роднина лекар.Ако можеше да си забравиш пристрастията за момент,щеше да видиш цялата картина за БГздравеопазването(боже,колко смешно звучи тази дума).Но за да го направиш е нужно да не си умствено и емоционално ограничен.При тебе за съжаление няма да се получи!
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

За щастие, в БГ попадах на добри лекари. Когато попаднах на добър, но "поел доброволно по корупционната пътека" анестезиолог, вече имах виза за Канада. Мизата бе 20 лева. Как е "пазарът" в момента не знам, но със сигурност не декларират получените на ръка пари.

Единственият ми опит в Канада е, когато една компания трябваше да направи презентация, а момчето бе оперирано по спешност от херния. Презентацията бе направена на следващия ден (по малко от 12 часа след операцията). Човекът вървеше леко превил се на една страна, а ние само му помогнахме да пренесе тежките уреди от колата.

В Канада спешните отделения работят много добре. Да не дава Господ да го изпиташ на гърба си ...
prace

Мнение от prace »

ZanzibarHero написа:За щастие, в БГ попадах на добри лекари. Когато попаднах на добър, но "поел доброволно по корупционната пътека" анестезиолог, вече имах виза за Канада. Мизата бе 20 лева. Как е "пазарът" в момента не знам, но със сигурност не декларират получените на ръка пари.

Единственият ми опит в Канада е, когато една компания трябваше да направи презентация, а момчето бе оперирано по спешност от херния. Презентацията бе направена на следващия ден (по малко от 12 часа след операцията). Човекът вървеше леко превил се на една страна, а ние само му помогнахме да пренесе тежките уреди от колата.

В Канада спешните отделения работят много добре. Да не дава Господ да го изпиташ на гърба си ...
Това е успокояващо да го чуя, защото предстои операция на синът ми от херния. Много се притеснявам какво е нивото на канадските доктори (въпреки, че досега не съм попадала на канадски доктор тук, а само на "внесени доктори").
aseto

Мнение от aseto »

IFF, умствено и емоционално ограничен можеш да наричаш някой, който не познаваш само ако на теб самия нещо не ти е съвсем наред. Дано да не ти е такъв случаят. Ето отново става дума за оценъчни категории. Вярно е, че имам в семейството си лекари и така е от 4 поколения. Аз съм седмо поколение висшист, гордея се с това, но никога не бих си позволил да съдя хората от определена професия. Интересно ми е каква база имаш ти, за де ме прецениш що за стока съм. Или да прецениш баща ми, който е сред най-известните хирурзи в България и когато през 1985г. оперира дъщерята на Кадафи и й спаси живота, отношението там към българските медици беше супер. На мен лично ми е обидно, когато лепвате етикети на цяла една гилдия, само защото съседката попаднала на лош лекар. Това говори според мен за много ниска култура. Българската медицина е дала отлични лекари, а за това, че нивото всяка година пада, виновни са не действащите от години утвърдени лекари, а министри, университети, директори на болници, че не съумяват да запазят нивото. Има обаче и новозавършили специалисти, които са на много добро ниво и са посветили целия си живот на учение. Аз поне съм видял покрай сестра со, която е очен хирург какъв е животът на студента по медицина. Това са десет години непосилен труд, сив и скучен живот , изпълнен с учене, мизерия, никакъв личен живот, за да постигнеш ако успееш заветната заплата от примерно 500лв. и неблагодарната съдба да се срещаш всеки ден с човешките нещастия, а не рядко, както показва и този форум с човешката простотия.
Жени

Мнение от Жени »

По темата мога само да цитирам един приятел от БГ, който казва: Като се знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на лекар! :wink: Това е в рамките на шегата! :wink:

За мен истината е, че в БГ има доста добри лекари и не всички са корумпирани. А тук (поне с това, с което съм се сблъсквала до момента) са бавни, мудни, трудно вземат сами решения, което се отразява на пациента и си следват процедурите както им е написано черно на бяло и не проявяват никакво мислене извън рамките на конкретното оплакване, което пак води до усложняване на проблема.

В болниците разполагат с малко лекари, в спешното се чака с часове наред, а за специалист се чака с месеци. :(
IFF

Мнение от IFF »

Асетуу,няма кво да се обиждаш,съседките попаднали на лош лекар са повече от тея непопаднали на такъв.За умствено ограничението ти подхвана пръв,така че не приемай епитетите чак толкова навътре.Верно че медицината е голям чанч докато се завърши,ама това не е оправдание да ркетираш хората за пари.Не стига това,ами има безмислени операции,има хора отваряни и затваряни без да им лекуват нищо,само и само да им вземат парите.Ша извиняваш,ама лекарската професия,както и много други в Бг-то има вече доста лоша слава.Айде със здраве и да пращаш някой лев на сестра си,че с тая заплата е само на хляб и вода!
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Тук имах късмет да попадна на доста свестен лекар - грък, роден тук.
В хелт центъра на Конкордия е, но дава часове и в една частна клиника.

За съжаление, обаче като имах проблеми с гърба ме прати на един негов познат колега грък на терапевтичен масаж.

Бая ме пообръснаха за 5-6 сесии, и всеки път оня обещаваше, че следващия път ще се оправи окончателно, ама все не се оправяше.

След време отидох при един български специалист, без направление, за същото. Само за 1-2 сесии ми намести размесления прешлен, като преди това ми хвърляше сериозен масаж. После застраховката ми покри всичко.

В последстие пак си ходих при онзи грък, даже мисля да ми е личен лекар, но това не попречи да ме прати за зелен хайвер при неговия човек веднъж.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола