Документи Букурещ есенно-зимнa сесия 2008
Arminad,не става вече въпрос за търпение.
Би било по-спокойно (ако изобщо и това е подходящата дума) ,когато им пишеш в Букурещ да ги попиташ дали всичко е наред,можеш ли с нещо да помогнеш и така нататък,да се получи ответен отговор.А не някакъв си автоматичен отговор,в който се променя само името на получателя,номера на досието или обръщението(госпожо,господине).
Аз се чувствам ощетен, и съм го казал в писмо до Лиза Шрайбер.
"и ние сме от село,ама не ядем доматите с колците" за да ми се казва,че имало срокове,че имало проучване ,а в същото време едни чакаме да посрещнем Новата Година.
Би било по-спокойно (ако изобщо и това е подходящата дума) ,когато им пишеш в Букурещ да ги попиташ дали всичко е наред,можеш ли с нещо да помогнеш и така нататък,да се получи ответен отговор.А не някакъв си автоматичен отговор,в който се променя само името на получателя,номера на досието или обръщението(госпожо,господине).
Аз се чувствам ощетен, и съм го казал в писмо до Лиза Шрайбер.
"и ние сме от село,ама не ядем доматите с колците" за да ми се казва,че имало срокове,че имало проучване ,а в същото време едни чакаме да посрещнем Новата Година.
Fireman ,горе главата !Fireman написа:Аз от писане до Букурещ писател вече ще стана,даже e-mail им вече го запомних.Скоро и сънувах,че сме във Ванкувър,не че за там сме тръгнали ,просто съня си беше такъв.
Вече и без желание проверявам пощата за евентуално писмо.Сигурен съм,че когато пристигне поканата ,няма да се радвам особено,така както би било преди 3-4 месеца............
Онези в Букурещ или са тъпи Румънци и ПоРумънчени Канадци.
послеслов: така или иначе има срок(безсрочен) 6-8 месеца (при някой са казвали 6-9 месеца),та такива ми ти работи...
тва лято ще се разкарваш из Монреалските паркове ,ще си пише кафето някъде и ще си забравил неприятните моменти от дългото чакане на някаква си покана за визи

И аз ти пожелавам Fireman по скоро да си на канадска земя. Ние не сме подали документи още, но ми прави впечатление че при различните хора е много различно. И на мен ми е много интересно какво толкова проучват след като са направени и съответните медицински и всичко е ок. Например моята съученичка бяха на интервю също лятото на 2008 и си взеха визите Ноември.
Благодаря!
Наистина всички кандидатури са различни-различни образования,работни позиций,стаж,семейни или не,деца,години и така нататък.Естествено е да има забавяне и повече или по -малко проучвания при различните кандидатури.Но когато си одобрен от програма Квебек,приемане на кандидатурата и в Букурещ,отваряне на досие(което само по себе си показва,че си проучен до една основна степен....или греша),след това изпращане на медицински и успешното им приключване с този "ок" и в един момент - нothing.
Нормално е при всяка кандитура да има забавяне,но ако е в рамките на месец-два,но да има разлика в повече от половин година няма как някой да ме убеди,че това е защото кандидатурите са различни,защото имало проучвания и ала бала....
Човек наистина трябва да е прост за да повярва на това.
Жалко е,че в момента нямаме избор и трябва да се съобразим с тези пошли лъжи на посолството в Букурещ
Сега вече и започвам да подкрепям хората живеещи на социал в Квебек.Оправдавам ги заради всички такси,които се плащат,за подигравателното отношение на интервютата,за всичкото това чакане...
А в същия момент китайци,индийци,араби и сигурно и други даже и не минават тази процедура,която ние минаваме ами направо отиват на килограм в Канада
Наистина всички кандидатури са различни-различни образования,работни позиций,стаж,семейни или не,деца,години и така нататък.Естествено е да има забавяне и повече или по -малко проучвания при различните кандидатури.Но когато си одобрен от програма Квебек,приемане на кандидатурата и в Букурещ,отваряне на досие(което само по себе си показва,че си проучен до една основна степен....или греша),след това изпращане на медицински и успешното им приключване с този "ок" и в един момент - нothing.
Нормално е при всяка кандитура да има забавяне,но ако е в рамките на месец-два,но да има разлика в повече от половин година няма как някой да ме убеди,че това е защото кандидатурите са различни,защото имало проучвания и ала бала....
Човек наистина трябва да е прост за да повярва на това.
Жалко е,че в момента нямаме избор и трябва да се съобразим с тези пошли лъжи на посолството в Букурещ
Сега вече и започвам да подкрепям хората живеещи на социал в Квебек.Оправдавам ги заради всички такси,които се плащат,за подигравателното отношение на интервютата,за всичкото това чакане...
А в същия момент китайци,индийци,араби и сигурно и други даже и не минават тази процедура,която ние минаваме ами направо отиват на килограм в Канада
- ZanzibarHero
дата: 25.03.2009 час: 09:40 ВИЗИТЕ НАЙ-НАКРАЯ В РЪЦЕТЕ НИ!

За протокола: Паспортите са пуснати на 10.03.09 със СПИДИ зараду подновяване на паспорт (което ни забави малко с 3-4 дена
)

За протокола: Паспортите са пуснати на 10.03.09 със СПИДИ зараду подновяване на паспорт (което ни забави малко с 3-4 дена

09.06.08-DCS - Vienne
24.06.08-Accusé
09.12.08-ИНТЕРВЮ->ОК
18.12.08-Док до Букурещ
23.01.09-Баркод+Мед.форм
27.01.09-Медиц->DONE
12.02.09-ОК_мед.
04.03.09-Покани_виза
25.03.09-ВИЗИ
06.04.09 - AIR FRANCE
-----
10месеца процедура
24.06.08-Accusé
09.12.08-ИНТЕРВЮ->ОК
18.12.08-Док до Букурещ
23.01.09-Баркод+Мед.форм
27.01.09-Медиц->DONE
12.02.09-ОК_мед.
04.03.09-Покани_виза
25.03.09-ВИЗИ
06.04.09 - AIR FRANCE
-----
10месеца процедура
efirna написа:bankera, честито!![]()
Успех на канадска земя!
Мерси много!
АТАКА,никакво предаване, отлагане и отчайване! Това е правилото за бърза и успешна процедура (П.О.О.)

09.06.08-DCS - Vienne
24.06.08-Accusé
09.12.08-ИНТЕРВЮ->ОК
18.12.08-Док до Букурещ
23.01.09-Баркод+Мед.форм
27.01.09-Медиц->DONE
12.02.09-ОК_мед.
04.03.09-Покани_виза
25.03.09-ВИЗИ
06.04.09 - AIR FRANCE
-----
10месеца процедура
24.06.08-Accusé
09.12.08-ИНТЕРВЮ->ОК
18.12.08-Док до Букурещ
23.01.09-Баркод+Мед.форм
27.01.09-Медиц->DONE
12.02.09-ОК_мед.
04.03.09-Покани_виза
25.03.09-ВИЗИ
06.04.09 - AIR FRANCE
-----
10месеца процедура
Becks,по правило щом повече от 3-ма човека ти казват,че в Канада всичко става бавно значи е добре да се приеме като вярно твърдение.
В случая с тези забавяния за поканите какво имах в предвид...
Добре,да си представим така нещата:
50 семейства са минали интервю дадена сесия,подали са документи към Букурещ-приети документи.Открито досие и успешни медицински
Подавайки документите към Букурещ,ясно е било казано,че на 8-мия месец (примерно) ще имаш визи и естествено това се приема.
НО,никъде не е казано ,че на 8-мия месец ще има визи.
А в същото време от 40 от семействата получават бързо покани и последващи визи,остават някъде в небитието 10 семейства.
Ако на всяко едно семейство е било ясно,че на 8-мия месец ще има визи и така и става,ОК.
Но да се получават разминавания в срокове,на едни да име искано CV-та и след изпращането им да получават покани,на други пак да им е искано CV-та и така и покани да няма....това вече не е ОК.
Според тези забавяния са умишлени,без причина и едва ли имат общо с нещата,които по принцип се случват БАВНО в Канада
Надявам се да ъсм бил поне малко ясен,мъкар ясно осъзнавам че тоа не променя нищо (просто изразявам мнение).
Becks,да не забравиш за биричката ,когато посетим Торонто
В случая с тези забавяния за поканите какво имах в предвид...
Добре,да си представим така нещата:
50 семейства са минали интервю дадена сесия,подали са документи към Букурещ-приети документи.Открито досие и успешни медицински
Подавайки документите към Букурещ,ясно е било казано,че на 8-мия месец (примерно) ще имаш визи и естествено това се приема.
НО,никъде не е казано ,че на 8-мия месец ще има визи.
А в същото време от 40 от семействата получават бързо покани и последващи визи,остават някъде в небитието 10 семейства.
Ако на всяко едно семейство е било ясно,че на 8-мия месец ще има визи и така и става,ОК.
Но да се получават разминавания в срокове,на едни да име искано CV-та и след изпращането им да получават покани,на други пак да им е искано CV-та и така и покани да няма....това вече не е ОК.
Според тези забавяния са умишлени,без причина и едва ли имат общо с нещата,които по принцип се случват БАВНО в Канада

Надявам се да ъсм бил поне малко ясен,мъкар ясно осъзнавам че тоа не променя нищо (просто изразявам мнение).
Becks,да не забравиш за биричката ,когато посетим Торонто