Документи Букурещ есенно-зимнa сесия 2008

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
arminad

Мнение от arminad »

Цялата процедура е едно голямо чакане и човек когато няма търпение, става още по мъчително!!!
Fireman

Мнение от Fireman »

Arminad,не става вече въпрос за търпение.
Би било по-спокойно (ако изобщо и това е подходящата дума) ,когато им пишеш в Букурещ да ги попиташ дали всичко е наред,можеш ли с нещо да помогнеш и така нататък,да се получи ответен отговор.А не някакъв си автоматичен отговор,в който се променя само името на получателя,номера на досието или обръщението(госпожо,господине).
Аз се чувствам ощетен, и съм го казал в писмо до Лиза Шрайбер.

"и ние сме от село,ама не ядем доматите с колците" за да ми се казва,че имало срокове,че имало проучване ,а в същото време едни чакаме да посрещнем Новата Година.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Fireman написа:Аз от писане до Букурещ писател вече ще стана,даже e-mail им вече го запомних.Скоро и сънувах,че сме във Ванкувър :wink: ,не че за там сме тръгнали ,просто съня си беше такъв.
Вече и без желание проверявам пощата за евентуално писмо.Сигурен съм,че когато пристигне поканата ,няма да се радвам особено,така както би било преди 3-4 месеца............
Онези в Букурещ или са тъпи Румънци и ПоРумънчени Канадци.

послеслов: така или иначе има срок(безсрочен) 6-8 месеца (при някой са казвали 6-9 месеца),та такива ми ти работи...
Fireman ,горе главата !
тва лято ще се разкарваш из Монреалските паркове ,ще си пише кафето някъде и ще си забравил неприятните моменти от дългото чакане на някаква си покана за визи :wink:
Fireman

Мнение от Fireman »

:beer:
Аватар
arminad

Мнение от arminad »

И аз ти пожелавам Fireman по скоро да си на канадска земя. Ние не сме подали документи още, но ми прави впечатление че при различните хора е много различно. И на мен ми е много интересно какво толкова проучват след като са направени и съответните медицински и всичко е ок. Например моята съученичка бяха на интервю също лятото на 2008 и си взеха визите Ноември.
Fireman

Мнение от Fireman »

Благодаря!
Наистина всички кандидатури са различни-различни образования,работни позиций,стаж,семейни или не,деца,години и така нататък.Естествено е да има забавяне и повече или по -малко проучвания при различните кандидатури.Но когато си одобрен от програма Квебек,приемане на кандидатурата и в Букурещ,отваряне на досие(което само по себе си показва,че си проучен до една основна степен....или греша),след това изпращане на медицински и успешното им приключване с този "ок" и в един момент - нothing.
Нормално е при всяка кандитура да има забавяне,но ако е в рамките на месец-два,но да има разлика в повече от половин година няма как някой да ме убеди,че това е защото кандидатурите са различни,защото имало проучвания и ала бала....
Човек наистина трябва да е прост за да повярва на това.
Жалко е,че в момента нямаме избор и трябва да се съобразим с тези пошли лъжи на посолството в Букурещ

Сега вече и започвам да подкрепям хората живеещи на социал в Квебек.Оправдавам ги заради всички такси,които се плащат,за подигравателното отношение на интервютата,за всичкото това чакане...
А в същия момент китайци,индийци,араби и сигурно и други даже и не минават тази процедура,която ние минаваме ами направо отиват на килограм в Канада
Аватар
arminad

Мнение от arminad »

Съгласна съм с теб! Наистина е много време половин година, но за жалост нищо не можеш да направиш! Пожелавам ти много много търпение!
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Половин година е нищо ... в сравнение с вечността.

Какво ти пука, млад си направил си каквото е трябвало.

Търпението ще ти трябва за Канада, когато започнеш всичко отначало. Бавно, бавно, бавно, бавно ... Надолу, надолу, нагоре, нагоре ...
becks

Мнение от becks »

Първи кандски урок за Драго - всичко става БАВНООО ;)
Аватар
bankera

Мнение от bankera »

дата: 25.03.2009 час: 09:40 ВИЗИТЕ НАЙ-НАКРАЯ В РЪЦЕТЕ НИ! :beer: 8) :lol: :beer: 8) :lol: :P

За протокола: Паспортите са пуснати на 10.03.09 със СПИДИ зараду подновяване на паспорт (което ни забави малко с 3-4 дена :twisted: )
09.06.08-DCS - Vienne
24.06.08-Accusé
09.12.08-ИНТЕРВЮ->ОК
18.12.08-Док до Букурещ
23.01.09-Баркод+Мед.форм
27.01.09-Медиц->DONE
12.02.09-ОК_мед.
04.03.09-Покани_виза
25.03.09-ВИЗИ
06.04.09 - AIR FRANCE
-----
10месеца процедура
efirna

Мнение от efirna »

bankera, честито! :beer:

Успех на канадска земя!
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
Аватар
bankera

Мнение от bankera »

efirna написа:bankera, честито! :beer:

Успех на канадска земя!

Мерси много!

АТАКА,никакво предаване, отлагане и отчайване! Това е правилото за бърза и успешна процедура (П.О.О.) :lol: Успех и напред!
09.06.08-DCS - Vienne
24.06.08-Accusé
09.12.08-ИНТЕРВЮ->ОК
18.12.08-Док до Букурещ
23.01.09-Баркод+Мед.форм
27.01.09-Медиц->DONE
12.02.09-ОК_мед.
04.03.09-Покани_виза
25.03.09-ВИЗИ
06.04.09 - AIR FRANCE
-----
10месеца процедура
Fireman

Мнение от Fireman »

Becks,по правило щом повече от 3-ма човека ти казват,че в Канада всичко става бавно значи е добре да се приеме като вярно твърдение.
В случая с тези забавяния за поканите какво имах в предвид...

Добре,да си представим така нещата:
50 семейства са минали интервю дадена сесия,подали са документи към Букурещ-приети документи.Открито досие и успешни медицински
Подавайки документите към Букурещ,ясно е било казано,че на 8-мия месец (примерно) ще имаш визи и естествено това се приема.
НО,никъде не е казано ,че на 8-мия месец ще има визи.
А в същото време от 40 от семействата получават бързо покани и последващи визи,остават някъде в небитието 10 семейства.
Ако на всяко едно семейство е било ясно,че на 8-мия месец ще има визи и така и става,ОК.
Но да се получават разминавания в срокове,на едни да име искано CV-та и след изпращането им да получават покани,на други пак да им е искано CV-та и така и покани да няма....това вече не е ОК.
Според тези забавяния са умишлени,без причина и едва ли имат общо с нещата,които по принцип се случват БАВНО в Канада :wink:

Надявам се да ъсм бил поне малко ясен,мъкар ясно осъзнавам че тоа не променя нищо (просто изразявам мнение).

Becks,да не забравиш за биричката ,когато посетим Торонто Изображение
Fireman

Мнение от Fireman »

Bankera,честито и успех и занапред,хайде към Изображение
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

честито, bankera :beer2:
късмет и бърза адаптация в Канада :wave:
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Публикувай отговор