Легализция на диплома

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
iliand5

Легализция на диплома

Мнение от iliand5 »

Здравейте, моля за съвет. Предстой ми приравняване на диплома и не съм сигурен дали трябва да легализирам дипломата и академична справка в България (докато съм още в БГ) или ще мога само с оригинал и превод в Монреал?
Жени

Мнение от Жени »

Не ти трябва легализация със сигурност.

Има различни институции, които извършват приравняване на дипломите в Канада. Аз правих моето във WES - http://www.wes.org/

Тяхното изискване е академичната ти справка да бъде издадена от университета ти, запечатана в плик, а също и "signed by, and bear the seal of, authorized officials". :wink:
iliand5

Мнение от iliand5 »

Здравей Жени, много благодаря за полезния съвет! Разгледах сайта и ще ползвам услугите им.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Жени написа: "signed by, and bear the seal of, authorized officials". :wink:
какво точно означава това?
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Жени

Мнение от Жени »

kikolilokiko написа:
Подписано и да носи печат, отпечатък, клеймо, знак, доказателство на издаващата го институция!

Моите документи бяха запечатани в официален плик, носещ клеймото на университета, а пликът беше подпечатан с печата на университета на гърба, точно където се залепя, за да се затвори! :wink:

iliand5, този вариант е само един пример. Има други организации, при които услугата дори е по-евтина, а и примерно ако приравняването ти трябва за да продължиш да учиш в някой университет е възможно университетът сам да си прави приравняването отново дори да имаш вече такова примерно от WES.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Жени написа:
kikolilokiko написа:
Подписано и да носи печат, отпечатък, клеймо, знак, доказателство на издаващата го институция!

Моите документи бяха запечатани в официален плик, носещ клеймото на университета, а пликът беше подпечатан с печата на университета на гърба, точно където се залепя, за да се затвори! :wink:

iliand5, този вариант е само един пример. Има други организации, при които услугата дори е по-евтина, а и примерно ако приравняването ти трябва за да продължиш да учиш в някой университет е възможно университетът сам да си прави приравняването отново дори да имаш вече такова примерно от WES.
Благодаря! :)
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Публикувай отговор