Легализция на диплома
Легализция на диплома
Здравейте, моля за съвет. Предстой ми приравняване на диплома и не съм сигурен дали трябва да легализирам дипломата и академична справка в България (докато съм още в БГ) или ще мога само с оригинал и превод в Монреал?
Не ти трябва легализация със сигурност.
Има различни институции, които извършват приравняване на дипломите в Канада. Аз правих моето във WES - http://www.wes.org/
Тяхното изискване е академичната ти справка да бъде издадена от университета ти, запечатана в плик, а също и "signed by, and bear the seal of, authorized officials".
Има различни институции, които извършват приравняване на дипломите в Канада. Аз правих моето във WES - http://www.wes.org/
Тяхното изискване е академичната ти справка да бъде издадена от университета ти, запечатана в плик, а също и "signed by, and bear the seal of, authorized officials".

- kikolilokiko
Подписано и да носи печат, отпечатък, клеймо, знак, доказателство на издаващата го институция!kikolilokiko написа:какво точно означава това?Жени написа: "signed by, and bear the seal of, authorized officials".
Моите документи бяха запечатани в официален плик, носещ клеймото на университета, а пликът беше подпечатан с печата на университета на гърба, точно където се залепя, за да се затвори!

iliand5, този вариант е само един пример. Има други организации, при които услугата дори е по-евтина, а и примерно ако приравняването ти трябва за да продължиш да учиш в някой университет е възможно университетът сам да си прави приравняването отново дори да имаш вече такова примерно от WES.
- kikolilokiko
Благодаря!Жени написа:Подписано и да носи печат, отпечатък, клеймо, знак, доказателство на издаващата го институция!kikolilokiko написа:какво точно означава това?Жени написа: "signed by, and bear the seal of, authorized officials".
Моите документи бяха запечатани в официален плик, носещ клеймото на университета, а пликът беше подпечатан с печата на университета на гърба, точно където се залепя, за да се затвори!![]()
iliand5, този вариант е само един пример. Има други организации, при които услугата дори е по-евтина, а и примерно ако приравняването ти трябва за да продължиш да учиш в някой университет е възможно университетът сам да си прави приравняването отново дори да имаш вече такова примерно от WES.

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение