Търся съдействие за намиране на работа.
пробвал ли си при тези: www.cbina.com - в момента не знам,но те държаха охраната на МакГил- друго,освен английски в МакГил не се говори,знам го със сигурност,защото бях там на интервю-бях пуснал СиВи на английски- на emploi@cbina.com ,първо интервю на английски в офиса,второ интервю на място в МакГил с директора на охраната там;той обаче не ми хареса английския,та не съм работил там-но има текучество и постоянно търсят хора,нали се сещаш-студенти:трева по коридори и тоалетни,кражби на раници с лаптопи,целия екшън на едно място...и местните работливковци бегат много бързо,та има место и за нас,хехе...
Въобще,пробвай при големите играчи в охранителния бизнес,дето държат големите обекти-тва естествено са англофонски компании и там френски ще говориш само с пощаджията и с инкасатора от хидро-кебек(че даже и тва ме съмнява)...
Аз лично в даунтауна по хотелите съм говорил с рецепционисти/тки,които са в Монреал от по година-две и френския им е под всякаква критика-не го и използват...
А,ето ти тука още една възможност: www.securitas.ca -правиш апликейшъна он-лайн,отговаряш на едни безумни въпроси,сичко на английски,а като те поканят на интервю-ще ми звъннеш да гарантирам за тебе;тия имат много англофонски обекти,абе ще изскочи нещо...
ако мога и по-конкретни неща ще напиша,питай, и успех!!!
Въобще,пробвай при големите играчи в охранителния бизнес,дето държат големите обекти-тва естествено са англофонски компании и там френски ще говориш само с пощаджията и с инкасатора от хидро-кебек(че даже и тва ме съмнява)...
Аз лично в даунтауна по хотелите съм говорил с рецепционисти/тки,които са в Монреал от по година-две и френския им е под всякаква критика-не го и използват...
А,ето ти тука още една възможност: www.securitas.ca -правиш апликейшъна он-лайн,отговаряш на едни безумни въпроси,сичко на английски,а като те поканят на интервю-ще ми звъннеш да гарантирам за тебе;тия имат много англофонски обекти,абе ще изскочи нещо...
ако мога и по-конкретни неща ще напиша,питай, и успех!!!
чакай,че забравих да те питам-имаш ли формасион некакъв?
един курс премиер соан повишава драстично шансовете ти.хубаво е да го изкараш-около 120 кинта,една събота и неделя трае-провери на сайта на червенкръстдотканада,там по пощенския код ,със сигурност правят и на английски,питай в гугъла.
надявам се и в СиВи-то ти си НАБЛЕГНАЛ,че имаш 2год. и 6мес. военна служба(като гледам възрастта ти),тука тва много важи-знаеш ги местните...
Не се отчайвай само- пролетта идва,ще се отвори работа за охранители в цял Монреал,мога да ти дам и координатите на една агенция,дето съм работил-там миналото лято правихме патрул в общинските паркове на Водрйои-Дорион с един Форд Рейнджър на кметството-тва тамън при тебе
за последно,понеже видях в друга тема:ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!
един курс премиер соан повишава драстично шансовете ти.хубаво е да го изкараш-около 120 кинта,една събота и неделя трае-провери на сайта на червенкръстдотканада,там по пощенския код ,със сигурност правят и на английски,питай в гугъла.
надявам се и в СиВи-то ти си НАБЛЕГНАЛ,че имаш 2год. и 6мес. военна служба(като гледам възрастта ти),тука тва много важи-знаеш ги местните...
Не се отчайвай само- пролетта идва,ще се отвори работа за охранители в цял Монреал,мога да ти дам и координатите на една агенция,дето съм работил-там миналото лято правихме патрул в общинските паркове на Водрйои-Дорион с един Форд Рейнджър на кметството-тва тамън при тебе
за последно,понеже видях в друга тема:ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!
Ти имаш ли кетап за секюрити, Гарда мисля че бяха си правят курсове за около една седмица и ти дават някакъв сертификат, после те ти предлагат работа, започва се в големите магазини, следиш за кражби и т.н.bibco написа: тук като ми видят истинското ми CV, не могат да повярват, че след това съм работил като security например...
- ablood
- Обратна връзка:
За да получа първата и третата си работа изтрих в CV-то си всякакви длъжности от "шерп" нагоре. Никой не иска да обучава някого за дадена работа, когато вижда, че е под нивото му.bibco написа: тук като ми видят истинското ми CV, не могат да повярват, че след това съм работил като security например...
До колкото разбирам Бибко пита,ако някой някъде работи(не директорска работа кримон) а малко по-добре платена работа, и дори във фабрика да е човека ще се хване защото къща изплаща.За по добра заплата и не много профисионална длъжност ти трябва малко вътрешна информация и всички тук присъстващи го знаем много добре,но забравих за пореден път, че сме във форума на директорите и 100к заплати.Пиша защото се дразня на акъл даващите ( да не ги именувам че земат ме изгонат и мен, упс стреснах се от собствените си думи ), ако не можеш помогна, някъде по горе гъзара мисля го казва подмини и отиди на друга тема. Никой не е застрахован че няма да си изгуби работат така че бъдете по дорички.
Ако искаш приятел вземи си куче!
-
- Обратна връзка:
Точно така е приятелю, Mr.Gecko - за това питам. И като пример ще ви дам човек от форума, който чрез лични съобщения сега ми дава съвсем конкретна информация и помощ. Или навремето - друг човек, който вече не е тук, а се завърна в България, направо ме беше завел в компанията, където работеше и ми помогна да започна там. След това аз направих същото за други двама българи. Но това е вече минало - компанията, както писах беше затворена...
CV-та съм създал поне 15 различни вида и ги адаптирам към всяко работно място, за което кандитатствам. И аз съм орязъл в повечето варианти всичко, което би могло да накърни самочувствието на местните величия. Наскоро, обаче, разбрах, че някои от тях въобще не четяли резюмета, писани на английски! Ето - това е проблем вече
CV-та съм създал поне 15 различни вида и ги адаптирам към всяко работно място, за което кандитатствам. И аз съм орязъл в повечето варианти всичко, което би могло да накърни самочувствието на местните величия. Наскоро, обаче, разбрах, че някои от тях въобще не четяли резюмета, писани на английски! Ето - това е проблем вече

Има най-различни изисквания,ама това зависи от обекта...justine написа:Има ли конкретни изисквания за заемане на длъжност "охрана", освен добрия атестат на прекараната военна служба? Нещо като "внушителен ръст" например?![]()
1.За да работиш като охрана искат да имаш разрешително -permis d'agent de sécurité - носиш го с тебе,че може и да те проверят,издава го Sûreté de Québec; да,ама за да ти го издадат,трябва да работиш като охрана-получава се Параграф 22(надявам се да си я чел тая книга,щото първите месеци ще мислиш,че е написана по твой разказ-а също и Фактотум на Чарлз Буковски-прочети ги ,за да ти е по-малък шока после като се сблъскаш със северноамериканската система).
Трябва "само" да намериш агенция,дето да иска да те наеме-тя ти дава един специален формуляр,с него отиваш в Сюрте Кебек и срещу 35 долара ти дават лиценза.
Да,ама тая агенция трябва да е акредитирана при Сюрте Кебек,за да дава такъв формуляр,а те някои не са-та предлагат работа,ама само на хора с лиценз.
Ама не се отчайвай-то всички така почват-"просто" трябва да убедиш работодателя да те наеме-затова ти е нужно да споменеш военната служба-за нас е пълен майтап,ама говорих с един даскал в у-ще,дето се е занимавал с ресурс юмен,той каза,че тва си е много сериозна работа-армията,и тука е гордост да си служил,оттогава съветвам всеки българин да го пише в Сиви-то си.
2.Другото е курс първа помощ(премиер соан/фърст ейд)-можеш да питаш в и-мейл канадския червен кръст дали признава курса на българския червен кръст-дали ще ти евалюират бг документа-ако не е добре да го изкараш тук-нищо ново няма да научиш,ама ще си обогатиш вокабюлера.
3.Ако имаш и трудов стаж по специалността-супер,ама фирми като "Аркус",СОТ161 и прочее нищо не им говорят,ако искаш да ги впечатлиш-ходи поработи в българския клон на Г4-виж тук - http://www.g4s.com/home/g4s_worldwide/bulgaria.htm - е тва може и да ти послужи,може и да не,ама поне ще знаеш кво е по цяла нощ да бачкаш,а сутринта да ходиш на даскало/или на друга работа...
Това горното не е майтап,просто ти давам варианти...
4.Местна шоф.книжка и кола,щото много обекти са в индустриални зони,дето няма транспорт извън работно време
Тва са като цяло най-важните,има и много други,ама те са специфични,вече като понавлезеш,засега проучи сайта на емплоакебек-тука е описанието на професията и целия вокабюлер дето ти трябва,после в лявата страна кликваш на placement en ligne и ще ти излязат обявите към момента:
http://imt.emploiquebec.net/mtg/inter/n ... aprof=6651
http://imt.emploiquebec.net/mtg/inter/n ... aprof=6465
проучи,и ако все още имаш интерес-питай
- ablood
- Обратна връзка:
Пич, хайде сега сериозно:
Купи си един стар факс за $20, или издухай праха от твоя! Забрави имейлите!
Отвори http://www.jobbank.gc.ca/ и http://emploiquebec.net/
Изпрати 100-тина факса, преработвайки си CV-то за всяка кандидатура!
Отиди на 20-тина интервюта!
Избери си една от няколкото длюжности за които те те одобрят!
Купи си един стар факс за $20, или издухай праха от твоя! Забрави имейлите!
Отвори http://www.jobbank.gc.ca/ и http://emploiquebec.net/
Изпрати 100-тина факса, преработвайки си CV-то за всяка кандидатура!
Отиди на 20-тина интервюта!
Избери си една от няколкото длюжности за които те те одобрят!
-
- Обратна връзка:
Пич, ти ме разби - мислиш ли, че отдавна не съм го направил!??
Хайде стига акъли сте ми давали - колко пъти трябва да пиша, че търся съдействие - конкретна помощ, както я разбра например Mr.Gecko - а не съвети как да си намеря работа!!! Ей, хора - аз не съм от вчера на този свят, бре!
Извинявай, ако съм те засегнал, но нямам нерви вече...
Хайде стига акъли сте ми давали - колко пъти трябва да пиша, че търся съдействие - конкретна помощ, както я разбра например Mr.Gecko - а не съвети как да си намеря работа!!! Ей, хора - аз не съм от вчера на този свят, бре!
Всеки втори арабин в Монтреал ще ти даде координатите на агенции за работа (на черно, на бяло, както ти е кеф). Друг е въпросът дали отговаряш на изискванията - езици, неща, които работодателят е изискал и т.н.bibco написа:Пич, ти ме разби - мислиш ли, че отдавна не съм го направил!??
На Иле Перо вероятно офертите са много по-малко ... тъжно, но факт - колкото си по-близо до големия град - по-добре (за работа от общ тип)