Търся съдействие за намиране на работа.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
vencinso

Мнение от vencinso »

пробвал ли си при тези: www.cbina.com - в момента не знам,но те държаха охраната на МакГил- друго,освен английски в МакГил не се говори,знам го със сигурност,защото бях там на интервю-бях пуснал СиВи на английски- на emploi@cbina.com ,първо интервю на английски в офиса,второ интервю на място в МакГил с директора на охраната там;той обаче не ми хареса английския,та не съм работил там-но има текучество и постоянно търсят хора,нали се сещаш-студенти:трева по коридори и тоалетни,кражби на раници с лаптопи,целия екшън на едно място...и местните работливковци бегат много бързо,та има место и за нас,хехе...
Въобще,пробвай при големите играчи в охранителния бизнес,дето държат големите обекти-тва естествено са англофонски компании и там френски ще говориш само с пощаджията и с инкасатора от хидро-кебек(че даже и тва ме съмнява)...
Аз лично в даунтауна по хотелите съм говорил с рецепционисти/тки,които са в Монреал от по година-две и френския им е под всякаква критика-не го и използват...
А,ето ти тука още една възможност: www.securitas.ca -правиш апликейшъна он-лайн,отговаряш на едни безумни въпроси,сичко на английски,а като те поканят на интервю-ще ми звъннеш да гарантирам за тебе;тия имат много англофонски обекти,абе ще изскочи нещо...
ако мога и по-конкретни неща ще напиша,питай, и успех!!!
vencinso

Мнение от vencinso »

чакай,че забравих да те питам-имаш ли формасион некакъв?
един курс премиер соан повишава драстично шансовете ти.хубаво е да го изкараш-около 120 кинта,една събота и неделя трае-провери на сайта на червенкръстдотканада,там по пощенския код ,със сигурност правят и на английски,питай в гугъла.
надявам се и в СиВи-то ти си НАБЛЕГНАЛ,че имаш 2год. и 6мес. военна служба(като гледам възрастта ти),тука тва много важи-знаеш ги местните...
Не се отчайвай само- пролетта идва,ще се отвори работа за охранители в цял Монреал,мога да ти дам и координатите на една агенция,дето съм работил-там миналото лято правихме патрул в общинските паркове на Водрйои-Дорион с един Форд Рейнджър на кметството-тва тамън при тебе
за последно,понеже видях в друга тема:ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!
todor73

Мнение от todor73 »

bibco написа: тук като ми видят истинското ми CV, не могат да повярват, че след това съм работил като security например...
Ти имаш ли кетап за секюрити, Гарда мисля че бяха си правят курсове за около една седмица и ти дават някакъв сертификат, после те ти предлагат работа, започва се в големите магазини, следиш за кражби и т.н.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

bibco написа: тук като ми видят истинското ми CV, не могат да повярват, че след това съм работил като security например...
За да получа първата и третата си работа изтрих в CV-то си всякакви длъжности от "шерп" нагоре. Никой не иска да обучава някого за дадена работа, когато вижда, че е под нивото му.
Mr.Gecko

Мнение от Mr.Gecko »

До колкото разбирам Бибко пита,ако някой някъде работи(не директорска работа кримон) а малко по-добре платена работа, и дори във фабрика да е човека ще се хване защото къща изплаща.За по добра заплата и не много профисионална длъжност ти трябва малко вътрешна информация и всички тук присъстващи го знаем много добре,но забравих за пореден път, че сме във форума на директорите и 100к заплати.Пиша защото се дразня на акъл даващите ( да не ги именувам че земат ме изгонат и мен, упс стреснах се от собствените си думи ), ако не можеш помогна, някъде по горе гъзара мисля го казва подмини и отиди на друга тема. Никой не е застрахован че няма да си изгуби работат така че бъдете по дорички.
Ако искаш приятел вземи си куче!
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Точно така е приятелю, Mr.Gecko - за това питам. И като пример ще ви дам човек от форума, който чрез лични съобщения сега ми дава съвсем конкретна информация и помощ. Или навремето - друг човек, който вече не е тук, а се завърна в България, направо ме беше завел в компанията, където работеше и ми помогна да започна там. След това аз направих същото за други двама българи. Но това е вече минало - компанията, както писах беше затворена...
CV-та съм създал поне 15 различни вида и ги адаптирам към всяко работно място, за което кандитатствам. И аз съм орязъл в повечето варианти всичко, което би могло да накърни самочувствието на местните величия. Наскоро, обаче, разбрах, че някои от тях въобще не четяли резюмета, писани на английски! Ето - това е проблем вече :evil:
justine

Мнение от justine »

Има ли конкретни изисквания за заемане на длъжност "охрана", освен добрия атестат на прекараната военна служба? Нещо като "внушителен ръст" например? :) Въпросът ми може да се стори на някой много скудоумен, но сме още далеч от Канадско и си правим всякакви аритметики за потенциална работа.
vencinso

Мнение от vencinso »

justine написа:Има ли конкретни изисквания за заемане на длъжност "охрана", освен добрия атестат на прекараната военна служба? Нещо като "внушителен ръст" например? :)
Има най-различни изисквания,ама това зависи от обекта...
1.За да работиш като охрана искат да имаш разрешително -permis d'agent de sécurité - носиш го с тебе,че може и да те проверят,издава го Sûreté de Québec; да,ама за да ти го издадат,трябва да работиш като охрана-получава се Параграф 22(надявам се да си я чел тая книга,щото първите месеци ще мислиш,че е написана по твой разказ-а също и Фактотум на Чарлз Буковски-прочети ги ,за да ти е по-малък шока после като се сблъскаш със северноамериканската система).
Трябва "само" да намериш агенция,дето да иска да те наеме-тя ти дава един специален формуляр,с него отиваш в Сюрте Кебек и срещу 35 долара ти дават лиценза.
Да,ама тая агенция трябва да е акредитирана при Сюрте Кебек,за да дава такъв формуляр,а те някои не са-та предлагат работа,ама само на хора с лиценз.
Ама не се отчайвай-то всички така почват-"просто" трябва да убедиш работодателя да те наеме-затова ти е нужно да споменеш военната служба-за нас е пълен майтап,ама говорих с един даскал в у-ще,дето се е занимавал с ресурс юмен,той каза,че тва си е много сериозна работа-армията,и тука е гордост да си служил,оттогава съветвам всеки българин да го пише в Сиви-то си.
2.Другото е курс първа помощ(премиер соан/фърст ейд)-можеш да питаш в и-мейл канадския червен кръст дали признава курса на българския червен кръст-дали ще ти евалюират бг документа-ако не е добре да го изкараш тук-нищо ново няма да научиш,ама ще си обогатиш вокабюлера.
3.Ако имаш и трудов стаж по специалността-супер,ама фирми като "Аркус",СОТ161 и прочее нищо не им говорят,ако искаш да ги впечатлиш-ходи поработи в българския клон на Г4-виж тук - http://www.g4s.com/home/g4s_worldwide/bulgaria.htm - е тва може и да ти послужи,може и да не,ама поне ще знаеш кво е по цяла нощ да бачкаш,а сутринта да ходиш на даскало/или на друга работа...
Това горното не е майтап,просто ти давам варианти...
4.Местна шоф.книжка и кола,щото много обекти са в индустриални зони,дето няма транспорт извън работно време
Тва са като цяло най-важните,има и много други,ама те са специфични,вече като понавлезеш,засега проучи сайта на емплоакебек-тука е описанието на професията и целия вокабюлер дето ти трябва,после в лявата страна кликваш на placement en ligne и ще ти излязат обявите към момента:
http://imt.emploiquebec.net/mtg/inter/n ... aprof=6651
http://imt.emploiquebec.net/mtg/inter/n ... aprof=6465
проучи,и ако все още имаш интерес-питай
justine

Мнение от justine »

Мерси много, vencinso!
Почвам да чета.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

А аз пък - продължавам да търся работа...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Пич, хайде сега сериозно:
Купи си един стар факс за $20, или издухай праха от твоя! Забрави имейлите!
Отвори http://www.jobbank.gc.ca/ и http://emploiquebec.net/
Изпрати 100-тина факса, преработвайки си CV-то за всяка кандидатура!
Отиди на 20-тина интервюта!
Избери си една от няколкото длюжности за които те те одобрят!
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Пич, ти ме разби - мислиш ли, че отдавна не съм го направил!??
Хайде стига акъли сте ми давали - колко пъти трябва да пиша, че търся съдействие - конкретна помощ, както я разбра например Mr.Gecko - а не съвети как да си намеря работа!!! Ей, хора - аз не съм от вчера на този свят, бре!
Извинявай, ако съм те засегнал, но нямам нерви вече...
Аватар
Karo007

Мнение от Karo007 »

bibco написа:Пич, ти ме разби - мислиш ли, че отдавна не съм го направил!??
Хайде стига акъли сте ми давали - колко пъти трябва да пиша, че търся съдействие - конкретна помощ, както я разбра например Mr.Gecko - а не съвети как да си намеря работа!!! Ей, хора - аз не съм от вчера на този свят, бре!
Извинявай, ако съм те засегнал, но нямам нерви вече...
Всеки втори арабин в Монтреал ще ти даде координатите на агенции за работа (на черно, на бяло, както ти е кеф). Друг е въпросът дали отговаряш на изискванията - езици, неща, които работодателят е изискал и т.н.

На Иле Перо вероятно офертите са много по-малко ... тъжно, но факт - колкото си по-близо до големия град - по-добре (за работа от общ тип)
Аватар
Karo007

Мнение от Karo007 »

Ето я обявата : http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=34798

тук пробва ли ?
Публикувай отговор