аз всъщност не съм бюро по труда и не мога да помогна на целокупния български имигрантски поток към Квебек
Разговорът би изглеждал горе-долу така:
- Здрасти, приятелю, дето сме се виждали 2 пъти!
- ...
- Верно бе, отдавна не сме се чували!
- ...
- Още ли работиш като пазач ?
- ...
- Знаеш ли, че в бгканада едно момче, което говори само английски, си търси работа като секюрити ?
...
- Не можеш ли да го препоръчаш на работодателя си
- ...
lilian100, теб като ти помогнаха да си намериш работа с препоръка, и без да дават акъл, сколаса ли

Или всъщност не ти помогнаха българи ? Или може би не ти помогнаха, а само акъл ти даваха ?
П.П. Освен това, ако си тук повече от 5 години, канадски гражданин, с трудов стаж, купил си къща! - за каква помощ от други българи можем да си говорим

Ареееееееееееее, да не прекаляваме, а ?!
Има хора на които просто никой не може да им помогне, даже Господ. Те са си влезли в матрицата и няма излизане. Примерно: аз съм на 50 години, имам отговорности и нямам време да уча френски. Болен съм, не мога да нося тежко и ми е задушно и подтиснато да работя на поточна линия, ама не съм готов и да уча, за да подобря възможностите си за намиране на различна от това работа. Бих учил френски, ама ако може от 5 до 7, във вторник само. Това гарантира ли ми бързо намиране на добре платена работа ? А, таковата, 12 долара на час не може да ми плаща моргиджа ... А, Онтарио ли, там дето говорят английски /дето аз го говоря/ ? Там не мога да ида защото нямам познати, как ще се оправям в началото ? А и къща съм си купил в Квебек, тук ще си стоя, вече съм се установил !
Казано е: "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!"