Търся съдействие за намиране на работа.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
KVS

Мнение от KVS »

dobsan написа:Деси Петкова??? за какво става въпрос агенция ли има тя?
Де късмет :wink: Няма агенция, но работе за такава. Помогнала е на доста хора. Нещо рядко срещано тук ...
Последно промяна от KVS на Нед Фев 22, 2009 10:45 am, променено общо 1 път.
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
aseto

Мнение от aseto »

Тези две агенции са най-големите и с най-много предложения за работа. Освен това знам, че плащат всяка седмица,тоест няма да се налага да чакаш три седмици по първи постъпления.
Адеко:
http://www.adeccoqc.com/Adecco/Page/Default.aspx
Рандстад:
http://www.randstad.ca/
Има и други агенции, които действат на същия принцип. Френският не е проблем за много работи, както и ако търсиш работа в някои западни квартали.
Успех
KVS

Мнение от KVS »

aseto написа: Рандстад:
http://www.randstad.ca/
Тези съм ги посещавал. Изрично ми наредиха, че работя ли за тях, нямам право на втора работа. А това ми прилича на крепостничество.
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Благодаря ви - необходимо ли е предварително да се обадя за апойтнемнт или мога да отида директно?
ave

работа

Мнение от ave »

Отивай директно
Аватар
Dembi
Обратна връзка:

Мнение от Dembi »

не знам какшо точно търсиш н о в Монреал може все още да се работи без френски но с добър английски http://www.sapphireca.com/
ако ти хареса нещо свиркай ще дам препоръка
lilian100

Мнение от lilian100 »

krimon написа:ами тогава гледай извън района си, там където градският транспорт ще те направи мобилен

честно казано мисля, че не е толкова трудно пак да си намериш работа като секюрити - имам прекалено много познати българи, които правят точно това. Ставката е 12 - 14 долара на час.
Ами като не е толкова трудно да се намери работа като секюрити - обади се на твоите познати, които се занимават с това и да помогнат на човека за работа.

Иначе е известно, че по-добри от българите по даване на акъли няма - за разлика от нас обаче някои от другите имигрантски общности наистина си помагат.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

аз всъщност не съм бюро по труда и не мога да помогна на целокупния български имигрантски поток към Квебек :)

Разговорът би изглеждал горе-долу така:
- Здрасти, приятелю, дето сме се виждали 2 пъти!
- ...
- Верно бе, отдавна не сме се чували! :)
- ...
- Още ли работиш като пазач ?
- ...
- Знаеш ли, че в бгканада едно момче, което говори само английски, си търси работа като секюрити ?
...
- Не можеш ли да го препоръчаш на работодателя си :wink:
- ...
lilian100, теб като ти помогнаха да си намериш работа с препоръка, и без да дават акъл, сколаса ли :roll: Или всъщност не ти помогнаха българи ? Или може би не ти помогнаха, а само акъл ти даваха ?

П.П. Освен това, ако си тук повече от 5 години, канадски гражданин, с трудов стаж, купил си къща! - за каква помощ от други българи можем да си говорим :shock: Ареееееееееееее, да не прекаляваме, а ?!

Има хора на които просто никой не може да им помогне, даже Господ. Те са си влезли в матрицата и няма излизане. Примерно: аз съм на 50 години, имам отговорности и нямам време да уча френски. Болен съм, не мога да нося тежко и ми е задушно и подтиснато да работя на поточна линия, ама не съм готов и да уча, за да подобря възможностите си за намиране на различна от това работа. Бих учил френски, ама ако може от 5 до 7, във вторник само. Това гарантира ли ми бързо намиране на добре платена работа ? А, таковата, 12 долара на час не може да ми плаща моргиджа ... А, Онтарио ли, там дето говорят английски /дето аз го говоря/ ? Там не мога да ида защото нямам познати, как ще се оправям в началото ? А и къща съм си купил в Квебек, тук ще си стоя, вече съм се установил !

Казано е: "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!"
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
lilian100

Мнение от lilian100 »

Ами точно за това става дума - да не се прекалява. Човекът питаше за работа, а отсреща имаше едно студено "Питай Амплоа Кебек", или "Ми не си гъвкав - аз колко познати имам дето са секюрити." Като някой моли за съдействие за работа и ти не искаш/не можеш да му помогнеш, по-добре изобщо не се намесвай в темата.

P.S. Добре ще е също така да се ограничиш в личните нападки спрямо мен. Никога не подценявай колко прозрачни могат да бъдат някои неща. И колко много въпроси могат да последват в резултат на това. Мисля, че си достатъчно интелигентна, за да знаеш какво имам пред вид :wink: . Това ще е един от малкото пъти, в които ще си позволя да ти давам акъл.
Аватар
gazara

Мнение от gazara »

Кримон,ти си една не само не дое..на пут.а която и е супер ску4но да е жива и виси по форумите да се заяжда и прави на велика ами си и злъжна дрис.а!!!Човека пита,ако някой може му помага ако не може минава на друга тема а не му прави дисекция защо е на това дередже...и за да не излезе 4е се заяждам ще кажа извинявай за това 4е си на всяка манджа мерудия...

П.П.
Ако някой е попълнил празните места с букви и се е получило обида,аз не съм виновен!!
http://bgtheatreadventure.weebly.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

акъл мож да да даваш като помогнеш първо на себе си, после ако може на поне още един човек :wink:

Много удобно да ми обясняваш за "студенината" на постингите ми, вежливо избягвайки същите, където му търсих специално за секюрите в Монтреал - отхвърлени с презрителното "там искат да се говори френски език!"

аре, чао :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
lilian100

Мнение от lilian100 »

Кримон както винаги просто не знае кога трябва да спре.
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

krimon написа:...там искат да се говори френски език!...
а може би това означава просто "Аз незная френски", дай ся да го убием човека с камъни... баси :?
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Вто Ное 30, 2010 7:06 pm, променено общо 1 път.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Не, приятелю IFF, дума няма - наистина си търся работа и всяка идея ми е добре дошла. А това с бъзиците и заяжданията- аз още в началото бях помолил - ако може - без такива, но явно - тук не може...Ще пробвам "при изгонените". Айде чай и бъдете здрави!
Публикувай отговор