Нали за това искат Employment letter? Да ти дадат писмо от работа, кога си работил,какво си работил, какво е включвала длъжността ти и т.н., пише го в официалния сайт. Ако не го намираш, после ще ти го пратя.kill_u написа:OK!
Аз се подготвям за IELTS но щом хората питат ще им пратя каквото имам.
ПП
Между другото като говорим за доказателства tonich можеш ли да кажеш как се удостоверява трудовия стаж. Какво имам предвид.
Например имам стаж като Технолог и това го пише в трудовата ми книжка. Аз пиша в кандидатуртата си, че съм контролирал работата на пречиствателната станция и други такива което си е вярно донякъде. Но това не го пише в трудовата книжка. Там пише само Технолог отдел ВиК. Преводача го превежда като "Technologist Water and Sanitary" например и го дава на нотариуса. Той го подпечатва и хоп вече имам доказателство за това но никъде не е писано какви са ми били задълженията. Та въпроса ми е как евентуално ще разберат от Канадските емиграционни с какво точно съм се занимавал?
Кога ще ходите на IELTS ?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
E ще съм ти много благодарен естественно защото ти си първата от която чувам за такова нещо.didi_didi написа: Нали за това искат Employment letter? Да ти дадат писмо от работа, кога си работил,какво си работил, какво е включвала длъжността ти и т.н., пише го в официалния сайт. Ако не го намираш, после ще ти го пратя.
ОК, чети тук http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/E37106.pdfkill_u написа:E ще съм ти много благодарен естественно защото ти си първата от която чувам за такова нещо.didi_didi написа: Нали за това искат Employment letter? Да ти дадат писмо от работа, кога си работил,какво си работил, какво е включвала длъжността ти и т.н., пише го в официалния сайт. Ако не го намираш, после ще ти го пратя.
Има списък с докиментите, които ще искат да представиш каот доказателства.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
didi_didi
Благодаря ти за бързия отговор. Но от този документ разбирам че едва ли не трябва да им пратя всичко в началото. Няма лошо но без да съм сигурен, че процедурата е стартирана не ми се вадят всички тези документи. Нали по някое време ще бъдат поискани и тогава ще ги изпратя. Но в момента просто не съм готов с някои от тях.
Благодаря ти за бързия отговор. Но от този документ разбирам че едва ли не трябва да им пратя всичко в началото. Няма лошо но без да съм сигурен, че процедурата е стартирана не ми се вадят всички тези документи. Нали по някое време ще бъдат поискани и тогава ще ги изпратя. Но в момента просто не съм готов с някои от тях.
Мисля,че грешиш. Отначало се изпращат само формулярите и таксата. После ще ти поискат доказателствата. Дори пише,че ако изпратиш всичко отначало,ще ти върнат молбата. Обърни внимание, че искат превод от заклет преводач на нотариално заверено копие на оригиналния документ. Не прави грешката, както повечето българи, да легализираш документите- това са пари, хвърлени на вятъра. Легализацията е процедура, съществуваща само в България. Успех, Дидиkill_u написа:didi_didi
Ако поискаш на адреса на посолството, не забравяй, че посолството ще види резултата независимо дали е добър или лош.kill_u написа:Искам да попитам изкаралите IELTS, къде поискахте да ви пратят резултатите. На вашия адрес е основния вариант но нали има и възможност чрез доплащане да се изпради до адреса на посолството в Букурещ?

Ако си ги получиш само ти първо и не ти хареса резултата, винаги можеш да се явиш отново и когато получиш резултата, които ти е нужен, тогава го пращаш на посолството.

- hadministratora
- Хабсурден
На мен не ми искаха доплащане. Мисля че си влиза в таксата за изпита. Друг е въпроса че ми бяха пуснали мухата да взема първо изпита и после да подавам документи, поради което се получи така че резултатите ми са в Букурещ от Октомври. И понеже чак сега ми искат допълнителни документи ще трябва да им пратя и моя оригиналkill_u написа:...но нали има и възможност чрез доплащане да се изпради до адреса на посолството в Букурещ?