Кога ще ходите на IELTS ?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
didi_didi

Мнение от didi_didi »

kill_u написа:OK!
Аз се подготвям за IELTS но щом хората питат ще им пратя каквото имам.

ПП
Между другото като говорим за доказателства tonich можеш ли да кажеш как се удостоверява трудовия стаж. Какво имам предвид.
Например имам стаж като Технолог и това го пише в трудовата ми книжка. Аз пиша в кандидатуртата си, че съм контролирал работата на пречиствателната станция и други такива което си е вярно донякъде. Но това не го пише в трудовата книжка. Там пише само Технолог отдел ВиК. Преводача го превежда като "Technologist Water and Sanitary" например и го дава на нотариуса. Той го подпечатва и хоп вече имам доказателство за това но никъде не е писано какви са ми били задълженията. Та въпроса ми е как евентуално ще разберат от Канадските емиграционни с какво точно съм се занимавал?
Нали за това искат Employment letter? Да ти дадат писмо от работа, кога си работил,какво си работил, какво е включвала длъжността ти и т.н., пише го в официалния сайт. Ако не го намираш, после ще ти го пратя.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

didi_didi написа: Нали за това искат Employment letter? Да ти дадат писмо от работа, кога си работил,какво си работил, какво е включвала длъжността ти и т.н., пише го в официалния сайт. Ако не го намираш, после ще ти го пратя.
E ще съм ти много благодарен естественно защото ти си първата от която чувам за такова нещо.
didi_didi

Мнение от didi_didi »

kill_u написа:
didi_didi написа: Нали за това искат Employment letter? Да ти дадат писмо от работа, кога си работил,какво си работил, какво е включвала длъжността ти и т.н., пише го в официалния сайт. Ако не го намираш, после ще ти го пратя.
E ще съм ти много благодарен естественно защото ти си първата от която чувам за такова нещо.
ОК, чети тук http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/E37106.pdf
Има списък с докиментите, които ще искат да представиш каот доказателства.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

didi_didi
Благодаря ти за бързия отговор. Но от този документ разбирам че едва ли не трябва да им пратя всичко в началото. Няма лошо но без да съм сигурен, че процедурата е стартирана не ми се вадят всички тези документи. Нали по някое време ще бъдат поискани и тогава ще ги изпратя. Но в момента просто не съм готов с някои от тях.
didi_didi

Мнение от didi_didi »

kill_u написа:didi_didi
Благодаря ти за бързия отговор. Но от този документ разбирам че едва ли не трябва да им пратя всичко в началото. Няма лошо но без да съм сигурен, че процедурата е стартирана не ми се вадят всички тези документи. Нали по някое време ще бъдат поискани и тогава ще ги изпратя. Но в момента просто не съм готов с някои от тях.
Мисля,че грешиш. Отначало се изпращат само формулярите и таксата. После ще ти поискат доказателствата. Дори пише,че ако изпратиш всичко отначало,ще ти върнат молбата. Обърни внимание, че искат превод от заклет преводач на нотариално заверено копие на оригиналния документ. Не прави грешката, както повечето българи, да легализираш документите- това са пари, хвърлени на вятъра. Легализацията е процедура, съществуваща само в България. Успех, Диди
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Към последните двама:
Тези неща са дискутирани вече нашироко - прочетете темите от последната една година, има много информация в тях! Моля, не омазвайте повече темата за IELTS! Преместете се в друга, подходяща тема!

Мерси! :D
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

:oops: минавам на ЛС
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Таксата за изпит по IELTS в Британския съвет, София става 305 лв. от 01.01.2009 г.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Е разликата не е голяма беше 275 лева. Трийсет кинта на фона на инфлационните процеси в България вече са нищо. Да се надяваме че ще остане до края на годината толкова :(
Bo

Мнение от Bo »

Все още клюка, но пък с тенденции за истина - до края на годината ще вдигат още веднъж таксата за IELTS. Явно 305 лв. им е малко. Всъщност безумно са вдигнали цените на всички изпити в ВС.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Искам да попитам изкаралите IELTS, къде поискахте да ви пратят резултатите. На вашия адрес е основния вариант но нали има и възможност чрез доплащане да се изпради до адреса на посолството в Букурещ?
Жени

Мнение от Жени »

kill_u написа:Искам да попитам изкаралите IELTS, къде поискахте да ви пратят резултатите. На вашия адрес е основния вариант но нали има и възможност чрез доплащане да се изпради до адреса на посолството в Букурещ?
Ако поискаш на адреса на посолството, не забравяй, че посолството ще види резултата независимо дали е добър или лош. :(

Ако си ги получиш само ти първо и не ти хареса резултата, винаги можеш да се явиш отново и когато получиш резултата, които ти е нужен, тогава го пращаш на посолството. :wink:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

kill_u написа:...но нали има и възможност чрез доплащане да се изпради до адреса на посолството в Букурещ?
На мен не ми искаха доплащане. Мисля че си влиза в таксата за изпита. Друг е въпроса че ми бяха пуснали мухата да взема първо изпита и после да подавам документи, поради което се получи така че резултатите ми са в Букурещ от Октомври. И понеже чак сега ми искат допълнителни документи ще трябва да им пратя и моя оригинал :( Мъка, мъка......
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Че защо ще пращаш оригинала?
Не се ли праща копието?
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

kill_u написа:Искам да попитам изкаралите IELTS, къде поискахте да ви пратят резултатите. На вашия адрес е основния вариант но нали има и възможност чрез доплащане да се изпради до адреса на посолството в Букурещ?
Резултатите могат да ти ги пратят до 4 институции безплатно.
Публикувай отговор