CFS 801 написа:Аз не споря по въпроса къде е открит първия нефт в Албърта.Просто човека каза ,че е чел в някакъв си сайт за Ледук и 1947 год. и си спомних как преди 2-3 години като вземах някакви хора от летището за града с шатъла ми се допика и единственното естественно прикритие по пътя беше една сонда която впоследствие се оказа историческа забележителност поне по думите на секюрити гая дето я наобикаляше -Абе момче малка ли ти е поляната ,че пикаеш на историята на Албърта .
:
Бате, ти си страхотен разказвач и човек ако никога не е бил там може и да ти поверва.
Ама сондата дето ни разправяш е на юг от Девон след разклона на 60 и 19, не ти е на път за Едмонтон от летището и ако не си минал през пистата за излитане с буса не знам как си попаднал там. На всичкото отгоре там освем музей има и къмпинг дето работи целогодишно и има тоалетни.
Добре че носим на майтап и знаем за какво става дума, че батето иска да ни пикае на историята. То гардове тука в града почти няма, камо ли някой на къра паметник-сонда да пази....
CFS 801 написа:Аз не споря по въпроса къде е открит първия нефт в Албърта.Просто човека каза ,че е чел в някакъв си сайт за Ледук и 1947 год. и си спомних как преди 2-3 години като вземах някакви хора от летището за града с шатъла ми се допика и единственното естественно прикритие по пътя беше една сонда която впоследствие се оказа историческа забележителност поне по думите на секюрити гая дето я наобикаляше -Абе момче малка ли ти е поляната ,че пикаеш на историята на Албърта .
:
Бате, ти си страхотен разказвач и човек ако никога не е бил там може и да ти поверва.
Ама сондата дето ни разправяш е на юг от Девон след разклона на 60 и 19, не ти е на път за Едмонтон от летището и ако не си минал през пистата за излитане с буса не знам как си попаднал там. На всичкото отгоре там освем музей има и къмпинг дето работи целогодишно и има тоалетни.
А представяш ли си като си отиде в България какви легенди ще има да разпрява за Дивия Запад на Канада?
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Перчи, мани тия общи приказки ами ми кажи кво направи конкретно по въпроса за имиграцията, не забравяй че съм заложил на тебе
Казвай ако ти трябва няква помош, ако трябва дай ми името като човек който познаваш в Канада и гарантира за тебе (не да те спонсорирам се пак де) ...
Marginal39 написа:Перчи, мани тия общи приказки ами ми кажи кво направи конкретно по въпроса за имиграцията, не забравяй че съм заложил на тебе
Казвай ако ти трябва няква помош, ако трябва дай ми името като човек който познаваш в Канада и гарантира за тебе (не да те спонсорирам се пак де) ...
Ми мисля че ще загубиш. Преди година и половина двама временни работници китайци загинаха при строителни работи за CNRL на нефтемите пясъци. Веднага започнаха въпроси, доколко са биликвалифициран, инструктирани, знаели лиса достатъчно английски...Резултата е че там става все по-трудно за такива.Ето link към програмата за временни работници в Алберта и за кой позиции се изискват сертификати http://www.albertacanada.com/immigratio ... ogram.html http://www.albertacanada.com/immigratio ... rsons.html
Иначе процедурата за имиграция ти е ясна
Ivan1007 написа:
Ми мисля че ще загубиш. Преди година и половина двама временни работници китайци загинаха при строителни работи за CNRL на нефтемите пясъци. Веднага започнаха въпроси, доколко са биликвалифициран, инструктирани, знаели лиса достатъчно английски...Резултата е че там става все по-трудно за такива.Ето link към програмата за временни работници в Алберта и за кой позиции се изискват сертификати http://www.albertacanada.com/immigratio ... ogram.html http://www.albertacanada.com/immigratio ... rsons.html
Иначе процедурата за имиграция ти е ясна
Ми ше видиме, за година и половина много вода е изтекла.
А тва за трудното ме кефи, аз излезнах от Страната на Чудесата на 01/10/1989 със $150 в джоба и туристическа виза за Гърция и не беше лесно, ма ето сега си драпам вълната по цял ден.
А английския никога не е късно да го научи Перчи, той е може би най лесния език от сички: "Две баничка, две кифличка & колко струваш" тва ти е страшния английски.
А не виждам кво му пречи да се квалифицира.
Аз тука съм гърбил най дълго като авио-механик, а самолети преди тва съм виждал само по новините и филмите.
Аве оттогава изтече доста нефт оттам, ама и той падна под 70 за барел. Това не се отразява пряко на проектите там, защото това са дългосрочни инвенстиции, но има известна стагнация в конвенционалния добив и хора оттам се пренасочват към Oil сандс. Иначе не казвам че е невъзможно, но начина по който го е подкарал не е правилния. Просто работя в този отрасъл, ходя командировкио натам отвреме навреме и знам че това дето си го мислите - да го земат от БГ и да го приземят в Форт Мац, да ми напупят каската и да го качат да кара камион нема да стане. Присъдата му не помага също за това и наистина може да се окаже много сериозен проблем.
Нищо де, тъкмо ше се научи на правилния начин ...
А за присъдата не съм сигурен, може да се яви нещо като дисидент в Канада след като казва че за тва в Канада не биха го съдили.
Може и да помогне.