Гледах предаване по National Geografic за Алберта Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

CFS 801 написа:Аз не споря по въпроса къде е открит първия нефт в Албърта.Просто човека каза ,че е чел в някакъв си сайт за Ледук и 1947 год. и си спомних как преди 2-3 години като вземах някакви хора от летището за града с шатъла ми се допика и единственното естественно прикритие по пътя беше една сонда която впоследствие се оказа историческа забележителност поне по думите на секюрити гая дето я наобикаляше -Абе момче малка ли ти е поляната ,че пикаеш на историята на Албърта .
:
Бате, ти си страхотен разказвач и човек ако никога не е бил там може и да ти поверва.
Ама сондата дето ни разправяш е на юг от Девон след разклона на 60 и 19, не ти е на път за Едмонтон от летището и ако не си минал през пистата за излитане с буса не знам как си попаднал там. :D На всичкото отгоре там освем музей има и къмпинг дето работи целогодишно и има тоалетни.
:D
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Павел, аз па ти гарантирам че Перчема ше дойде у Канада, езици-мезици нема никво значение тва ...
:beer: :beer: :beer:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Добре че носим на майтап и знаем за какво става дума, че батето иска да ни пикае на историята. То гардове тука в града почти няма, камо ли някой на къра паметник-сонда да пази.... :beer: :D
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Marginal39 написа:Павел, аз па ти гарантирам че Перчема ше дойде у Канада, езици-мезици нема никво значение тва ...
Само после да не се наложи да му ходим на свиждане и да му носим лимони?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Ivan1007 написа:
CFS 801 написа:Аз не споря по въпроса къде е открит първия нефт в Албърта.Просто човека каза ,че е чел в някакъв си сайт за Ледук и 1947 год. и си спомних как преди 2-3 години като вземах някакви хора от летището за града с шатъла ми се допика и единственното естественно прикритие по пътя беше една сонда която впоследствие се оказа историческа забележителност поне по думите на секюрити гая дето я наобикаляше -Абе момче малка ли ти е поляната ,че пикаеш на историята на Албърта .
:
Бате, ти си страхотен разказвач и човек ако никога не е бил там може и да ти поверва.
Ама сондата дето ни разправяш е на юг от Девон след разклона на 60 и 19, не ти е на път за Едмонтон от летището и ако не си минал през пистата за излитане с буса не знам как си попаднал там. :D На всичкото отгоре там освем музей има и къмпинг дето работи целогодишно и има тоалетни.

А представяш ли си като си отиде в България какви легенди ще има да разпрява за Дивия Запад на Канада?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Koko написа:
Marginal39 написа:Павел, аз па ти гарантирам че Перчема ше дойде у Канада, езици-мезици нема никво значение тва ...
Само после да не се наложи да му ходим на свиждане и да му носим лимони?
Тва кво пречи ???
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Koko написа:
А представяш ли си като си отиде в България какви легенди ще има да разпрява за Дивия Запад на Канада?
се ми се чини че 700 дни почват да текат за пореден път
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ivan1007 написа: се ми се чини че 700 дни почват да текат за пореден път
Сложи ги 7000 и ще си прав и няма да имаш съмнения за на Батето синджира повече... :beer: Тука някъде ще го върти, докато може... :D
per4ema

Мнение от per4ema »

не знаех че не знам Български но вече ще знам :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Перчи, мани тия общи приказки ами ми кажи кво направи конкретно по въпроса за имиграцията, не забравяй че съм заложил на тебе :-)
Казвай ако ти трябва няква помош, ако трябва дай ми името като човек който познаваш в Канада и гарантира за тебе (не да те спонсорирам се пак де) ...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Marginal39 написа:Перчи, мани тия общи приказки ами ми кажи кво направи конкретно по въпроса за имиграцията, не забравяй че съм заложил на тебе :-)
Казвай ако ти трябва няква помош, ако трябва дай ми името като човек който познаваш в Канада и гарантира за тебе (не да те спонсорирам се пак де) ...
Ми мисля че ще загубиш. Преди година и половина двама временни работници китайци загинаха при строителни работи за CNRL на нефтемите пясъци. Веднага започнаха въпроси, доколко са биликвалифициран, инструктирани, знаели лиса достатъчно английски...Резултата е че там става все по-трудно за такива.Ето link към програмата за временни работници в Алберта и за кой позиции се изискват сертификати
http://www.albertacanada.com/immigratio ... ogram.html
http://www.albertacanada.com/immigratio ... rsons.html
Иначе процедурата за имиграция ти е ясна
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ivan1007 написа: Ми мисля че ще загубиш. Преди година и половина двама временни работници китайци загинаха при строителни работи за CNRL на нефтемите пясъци. Веднага започнаха въпроси, доколко са биликвалифициран, инструктирани, знаели лиса достатъчно английски...Резултата е че там става все по-трудно за такива.Ето link към програмата за временни работници в Алберта и за кой позиции се изискват сертификати
http://www.albertacanada.com/immigratio ... ogram.html
http://www.albertacanada.com/immigratio ... rsons.html
Иначе процедурата за имиграция ти е ясна
Ми ше видиме, за година и половина много вода е изтекла.
А тва за трудното ме кефи, аз излезнах от Страната на Чудесата на 01/10/1989 със $150 в джоба и туристическа виза за Гърция и не беше лесно, ма ето сега си драпам вълната по цял ден.
А английския никога не е късно да го научи Перчи, той е може би най лесния език от сички: "Две баничка, две кифличка & колко струваш" тва ти е страшния английски.
А не виждам кво му пречи да се квалифицира.
Аз тука съм гърбил най дълго като авио-механик, а самолети преди тва съм виждал само по новините и филмите.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Аве оттогава изтече доста нефт оттам, ама и той падна под 70 за барел. Това не се отразява пряко на проектите там, защото това са дългосрочни инвенстиции, но има известна стагнация в конвенционалния добив и хора оттам се пренасочват към Oil сандс. Иначе не казвам че е невъзможно, но начина по който го е подкарал не е правилния. Просто работя в този отрасъл, ходя командировкио натам отвреме навреме и знам че това дето си го мислите - да го земат от БГ и да го приземят в Форт Мац, да ми напупят каската и да го качат да кара камион нема да стане. Присъдата му не помага също за това и наистина може да се окаже много сериозен проблем.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Нищо де, тъкмо ше се научи на правилния начин ...
А за присъдата не съм сигурен, може да се яви нещо като дисидент в Канада след като казва че за тва в Канада не биха го съдили.
Може и да помогне.
per4ema

Мнение от per4ema »

Marginal39 - благодаря ти за подкрепата но започнах да се отказвам
другите в форума ме комплексираха .
Заключено