Аз съм се запътила за Канада, но реших да направя малко проучване, относно реализацията на висшистите в Канада, и има ли тя почва там изобщо?Или се очаква от младо семейство висшисти да мият чинии там или да сортират боклуците на Канадците?
Скъпи съфорумци висшисти, споделете моля, какво всъшност работите в Канада?

Първо копирам статията по която е по долу копирания коментар:
"800 българи имигрират годишно в Квебек
20 февруари 2008 / News.dir.bg
Около 1000 българи подават документи за имиграция в Квебек, Канада годишно.
Общо в имиграционното бюро на Квебек във Виена постъпват над 6000 заявления от представители на страни в Източна Европа, като най-голям е интересът от Румъния, съобщи Христина Мирчева, отговорник в имиграционната служба на Квебек във Виена, предаде БГНЕС. По думите на Мирчева годишно в канадската провинция се заселват около 800 българи. По последни данни, сънародниците ни там са над 4000. Интересът към Квебек е много голям, категорична е Мирчева.
Българските специалисти по математика, химия, физика, лекарите, водопроводчиците, инженерите, монтьорите със сигурност ще намерят своята реализация, заяви тя. Минималната заплата е 8,5 долара на час, но при по-търсените специалисти може да достигне и до 40 долара на час. Годишната средна работна заплата е около 50 000 долара. Кандидатите за имиграция в Квебек се оценяват по точкова система, като основните критерии са образованието, професионалния опит и владеенето на френски или английски език. Документите могат да се подготвят за месец. Необходимо е и да се представи удостоверение за платени социални осигуровки. Много от българите обаче се обръщат към консултантски фирми за подготвянето на необходимите документи, за което плащат около 1000 – 2000 евро. Това са излишни пари, коментира Мирчева. Тя поясни, че кандидатите могат да получат консултантска фирма от съветниците в бюрото във Виена.
Констатирани са и случаи, при които българи са получавали помощ за попълване на документи за имиграция от лица, представящи се за адвокати или представители на канадското правителство у нас, а реални такива няма. Друга важна особеност, която трябва да знаят българите, решили да емигрират в Квебек е, че ще започнат да получават безплатна медицинска помощ три месеца след пристигането си. За този период трябва да си осигурят частна здравна карта."
А ето и въпросния цитиран коментар по статията
"Пълни лъжи и глупости, търсят си РОБИ мръсните квбекви за да им рият фекалиите вишисти от Европа. Ако навремето Турската държава е имала пропаганда за набиране на еничери точно така е щяла да звучи като горната стаийка. Живях в Квебек 7 години, заминах в онази замръзнала мокра дупка веднага след второто си висше. НИКАКВА РАБОТА, никакъв шанс... само лъжи, икономическа криза, НЕВЕРОЯТНА ДИСКРИМИНАЦИЯ. Повярвайте ми заявявали са ми в прав текст, че не се интересуват от имигранти когато съм кандидатсвал за работа и че не могат да ме вземат защото екипа се дразнел от хора които не са родени там. Приравних си дипломите в местните министерства После се почна тяхната песен ”Нямате местна диплома” , а приравнената е за боклука в общи линии. Завърших за 2-ри път образованието си тук, за да имам местна диплома. НИКАКВА РАБОТА, а навсякъде тръбяха че търсели образовани кадри в моята област. После няма връщане защото си се набълбукал с десетки хиляди долари за местно образование, ала понеже името ти не е френско кандидатурата ти за работа заминава в боклука веднага. Познавам имигранти които си смениха името с френско за да си намерят работа !!!??? и пак ги третират като кал човешка. А за ”специалистите по математика, химия, физика, лекарите,инженерите там има една изненада... подобна на изненадите които чакат хубав, млад, неокосмен младеж в някоя турска баня в Анадола. КВЕБЕК Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ДУПКА която съм виждал, мъзеливи, нискообразовани френскоговорящи са заели всички позиции на които се плаща и не се работи или пък живеят на социални помощи (40% от населението по официални данни е на социални помощи). Навсякъде цари комунизъм, бюрокрация, дебелащина, некомпетентност и пълно безхаберие. Монреал от гоина на година ставаше по зле, каквито дупки има по пътищата там в България никога не бях виждал. Там на имигрантите българи НАЙ-ГОЛЯМАТА ИМ МЕЧТА ЕШЕ ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА.... какво повече да кажа, в държава където мечтаеш да си намериш работа не очаквай много. След като студенстките ми заеми натрупаха огромна лихва, след стотици кандидаствания за работа и никакъв отговор кандидатсвах на 5 места в САЩ откъдето на 3 ми отговориха и след две седмици бях нает а американска фирма. От 3 години живея в САЩ и след втората си изплатих заемите към онова блато и повече никога и няма да стъпя там. Не мога да повярвам сега като си спомня на какво унижение и унищожение на потенциала на всичката тази образована имигриация става въпрос в Квебек и всеки път се ядосвам като гледам как се опитват да примамят още души. Който не вярва нека да отиде, там ще си плати за неверието."