Има ли реализация.......?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
kalatamar

Има ли реализация.......?

Мнение от kalatamar »

Здравейте, мили хора!

Аз съм се запътила за Канада, но реших да направя малко проучване, относно реализацията на висшистите в Канада, и има ли тя почва там изобщо?Или се очаква от младо семейство висшисти да мият чинии там или да сортират боклуците на Канадците?
Скъпи съфорумци висшисти, споделете моля, какво всъшност работите в Канада? :roll:

Първо копирам статията по която е по долу копирания коментар:

"800 българи имигрират годишно в Квебек
20 февруари 2008 / News.dir.bg

Около 1000 българи подават документи за имиграция в Квебек, Канада годишно.
Общо в имиграционното бюро на Квебек във Виена постъпват над 6000 заявления от представители на страни в Източна Европа, като най-голям е интересът от Румъния, съобщи Христина Мирчева, отговорник в имиграционната служба на Квебек във Виена, предаде БГНЕС. По думите на Мирчева годишно в канадската провинция се заселват около 800 българи. По последни данни, сънародниците ни там са над 4000. Интересът към Квебек е много голям, категорична е Мирчева.
Българските специалисти по математика, химия, физика, лекарите, водопроводчиците, инженерите, монтьорите със сигурност ще намерят своята реализация, заяви тя. Минималната заплата е 8,5 долара на час, но при по-търсените специалисти може да достигне и до 40 долара на час. Годишната средна работна заплата е около 50 000 долара. Кандидатите за имиграция в Квебек се оценяват по точкова система, като основните критерии са образованието, професионалния опит и владеенето на френски или английски език. Документите могат да се подготвят за месец. Необходимо е и да се представи удостоверение за платени социални осигуровки. Много от българите обаче се обръщат към консултантски фирми за подготвянето на необходимите документи, за което плащат около 1000 – 2000 евро. Това са излишни пари, коментира Мирчева. Тя поясни, че кандидатите могат да получат консултантска фирма от съветниците в бюрото във Виена.
Констатирани са и случаи, при които българи са получавали помощ за попълване на документи за имиграция от лица, представящи се за адвокати или представители на канадското правителство у нас, а реални такива няма. Друга важна особеност, която трябва да знаят българите, решили да емигрират в Квебек е, че ще започнат да получават безплатна медицинска помощ три месеца след пристигането си. За този период трябва да си осигурят частна здравна карта."

А ето и въпросния цитиран коментар по статията

"Пълни лъжи и глупости, търсят си РОБИ мръсните квбекви за да им рият фекалиите вишисти от Европа. Ако навремето Турската държава е имала пропаганда за набиране на еничери точно така е щяла да звучи като горната стаийка. Живях в Квебек 7 години, заминах в онази замръзнала мокра дупка веднага след второто си висше. НИКАКВА РАБОТА, никакъв шанс... само лъжи, икономическа криза, НЕВЕРОЯТНА ДИСКРИМИНАЦИЯ. Повярвайте ми заявявали са ми в прав текст, че не се интересуват от имигранти когато съм кандидатсвал за работа и че не могат да ме вземат защото екипа се дразнел от хора които не са родени там. Приравних си дипломите в местните министерства После се почна тяхната песен ”Нямате местна диплома” , а приравнената е за боклука в общи линии. Завърших за 2-ри път образованието си тук, за да имам местна диплома. НИКАКВА РАБОТА, а навсякъде тръбяха че търсели образовани кадри в моята област. После няма връщане защото си се набълбукал с десетки хиляди долари за местно образование, ала понеже името ти не е френско кандидатурата ти за работа заминава в боклука веднага. Познавам имигранти които си смениха името с френско за да си намерят работа !!!??? и пак ги третират като кал човешка. А за ”специалистите по математика, химия, физика, лекарите,инженерите там има една изненада... подобна на изненадите които чакат хубав, млад, неокосмен младеж в някоя турска баня в Анадола. КВЕБЕК Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ДУПКА която съм виждал, мъзеливи, нискообразовани френскоговорящи са заели всички позиции на които се плаща и не се работи или пък живеят на социални помощи (40% от населението по официални данни е на социални помощи). Навсякъде цари комунизъм, бюрокрация, дебелащина, некомпетентност и пълно безхаберие. Монреал от гоина на година ставаше по зле, каквито дупки има по пътищата там в България никога не бях виждал. Там на имигрантите българи НАЙ-ГОЛЯМАТА ИМ МЕЧТА ЕШЕ ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА.... какво повече да кажа, в държава където мечтаеш да си намериш работа не очаквай много. След като студенстките ми заеми натрупаха огромна лихва, след стотици кандидаствания за работа и никакъв отговор кандидатсвах на 5 места в САЩ откъдето на 3 ми отговориха и след две седмици бях нает а американска фирма. От 3 години живея в САЩ и след втората си изплатих заемите към онова блато и повече никога и няма да стъпя там. Не мога да повярвам сега като си спомня на какво унижение и унищожение на потенциала на всичката тази образована имигриация става въпрос в Квебек и всеки път се ядосвам като гледам как се опитват да примамят още души. Който не вярва нека да отиде, там ще си плати за неверието."
Последно промяна от kalatamar на Пет Окт 31, 2008 1:14 pm, променено общо 1 път.
Аватар
nikolovata

Мнение от nikolovata »

Дискусията се вихри в другата ти теmа...
Mненията са като задниците, всички ги иmаmе, но не винаги е удачно да ги показваmе!
Philippo

Мнение от Philippo »

Отговор на заглавието: има, и то много. Коментарът към статията е много краен. В Québec има дискриминациа и е нормално да има. И наистина е по-голям социализъм от другаде...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Докато не се научите да пишете поне "висше" образование и "висшист" (каква терминология само! това май не съществува в друг език :roll: ) както трябва, няма да има и реализация !

Колкото българският ви език е на ниво "висшист", толкова и останалият професионализъм ... Всичко е в детайлите!

А коментара под статията сигурно е писана от някой бивш имигрант в Канадско - реализиран или не :nenam: Във всеки случай му личи че злобен и прост :)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
danielle

Мнение от danielle »

krimon написа:Докато не се научите да пишете поне "висше" образование и "висшист" (каква терминология само! това май не съществува в друг език :roll: ) както трябва, няма да има и реализация !

Колкото българският ви език е на ниво "висшист", толкова и останалият професионализъм ... Всичко е в детайлите!
Изображение Изображение
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ми аз не знам тоя за ква дискриминация говори ...
Май сме от една раса с кебекарите (верно че те имат 75% индианска кръв, ма се пак).
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ми аз бих казал че ако има дискриминация (ако така се нарича въобще) в Кебек, то я има около 20 пъти по малко от колкото в западна Европа.
:beer: :beer: :beer:
peperoni

Мнение от peperoni »

krimon написа:Докато не се научите да пишете поне "висше" образование и "висшист" (каква терминология само! това май не съществува в друг език :roll: ) както трябва, няма да има и реализация !

А коментара под статията сигурно е писана от някой бивш имигрант в Канадско - реализиран или не :nenam: Във всеки случай му личи че злобен и прост :)
Нищо лично, но ти как мислиш, че се пише "ВИСШИСТ"?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ами ако не знаеш отиваш да си провериш дипломата дали ти е за вишо образование :lol:

иначе, травиално, проверяваш в интернет

http://www.propertyspain-golf.com/%D0%9 ... bg_en.html

Сега разбрах защо питаш: kalatamar е минал и си е оправил висшето образование :wink: Трябваше да цитирам, ама много дълго става :roll:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

кримон ти колко виши събра бе жена ,не изкуфя ли от толкова учене и вече не ти ли е време да ги реализираш тия виши като си намериш някаква работа ,а не по цял ден да вишиш из форума и да я караш на социални помощи. :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Коментарът по статията е на класически неудачник, на който винаги някой му е виновен.
Първата година ще ти е трудно да изместиш местен кандидат, но като понавлезеш малко в езика и получиш местни препоръки всичко си идва на мястото.
Естествено ако кандидатстваш за пост в държавна фирма или нещо друго за което има стотици кандидати с местен опит и местна диплома нямаш шансове първите 2-3 години. Всичко (или поне 95%) зависи с кого се бориш за мястото, а не дали ще те дискриминират.
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

ти кво кесиш из форума.не си ли да раздаваш бонбонки тази вечер със зелената си перука. :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Какви бонбони? Децата си легнаха преди един час.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ти под Реализация да си удряш у земята/масата БГ дипломата ли разбираш? Който има воля и акъл се е преборил и си живей живота.

Е па не е цветя и рози сичко в Канадата. Ти очакваш да се поместят от хубавите си местенца и да те поканят на тях ли... Сам трябва да се намърдаш. И не чети форума, тука ги няма реализираните - времето им е ценно и "изпушват" отсякъде. Чети канадски вестнизи, там има всичко. :wink:

П. П. Канадците са с нагласата, че имигрантите са нужни за да запълнят празните места, за които няма други кандидати. Разбирай по-непривлекателни професии. Специалисти местни си имат. А БГ-то прави висшисти, за които по целия свят места няма достатъчно. Хубавото е, че канадското население застарява и пенсионерите май са повече от идващите на пазара на труда.
Последно промяна от 7George на Съб Ное 01, 2008 12:26 am, променено общо 1 път.
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа:.....Колкото българският ви език е на ниво "висшист", толкова и останалият професионализъм ... Всичко е в детайлите!

На теб пък ти липсват един пълен член, съгласуване по род, запетая, глагол и точки за двете ти последни изречения! :wink:

Използването на тире в случая е неуместно, но да не ти пука! 8)

Съгласна съм обаче с теб, че всичко е в детайлите! :D
Публикувай отговор