Въпрос за деклариране на пари

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
maik_m
Обратна връзка:

Въпрос за деклариране на пари

Мнение от maik_m »

Здравейте, някой може ли да ми каже в момента колко пари е минимума който трябва да се декларира в първите документи и в последствие при евентуално заминаване колко е минимума от средства който трябва да имаме?
И другия ми въпрос е в България ли се провежда интервюто (и ако да къде - в София или някъде другаде) или във Виена. Така и не можах да разбера.
Благодаря на всички предварително
IVO

Мнение от IVO »

ЗДравей,
по въпроса за парите -виж в официалния сайт -мисля ,че беше по 2300 кан. долара на човек /провери го все пак/.А с колко ще влезеш,много е писано тук -едни са влизали с по-малко пари ,други с повече...Интервюто е в София /поне досега е така /-в канадското представителство.Всичко това е за процедурата за Квебек ,а не за федералната част.Ако имаш други въпроси ,питай.Успех! Иво
maik_m
Обратна връзка:

Мнение от maik_m »

Да точно за Квебек говоря. Имам още един въпрос. Тъй като имам дете което е на 1 година в момента, трябва ли и него да карам на интервюто и има ли някакви преференции след това в Канада за него или съответно за цялото ми семейство
IVO

Мнение от IVO »

Като получите покана за интервю /пожелавам ви го/,там е описано след колко години деца се водят ,мисля че беше след 18 год. А,при вас няма да има нужда да го водите .А що се отнася за преференциите -не съм още там ,но във форума многократно се е коментирало -търси в архива има теми за детски градини ,детски добавки /дават се на деца до 18 г./ и т. н Отново ти пожелавам успех! :D Иво
maik_m
Обратна връзка:

Мнение от maik_m »

Благодаря
flyfish

Мнение от flyfish »

Здравей !
Само ще допълня Ivo ,че за 2004 година мин. суми при влизане в Quebec трябва да са:
1.ако си сам/а - 2446 CAN $
2.ако си сам/а с едно дете - 3287 CAN $
3.ако сте двама родители с едно дете - 4018 CAN $
maik_m
Обратна връзка:

Мнение от maik_m »

това е на месец нали?
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Flyfish е права. Това са минимумите на таксите. Но те не са за един месец. Предполага се, че с тези пари можеш да изкараш 3 месеца. Ама това си е предположение от тяхна страна, което теб не те засяга на този етап. Ако не си разбрал нещо, питай смело.
Късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
maik_m
Обратна връзка:

Мнение от maik_m »

Ние сме двама родители и едно дете. А реално а 4018 CAN $ колко време може да изкараме и при положение че свършат можем да кандидатстваме за социални помощи нали?
Значи ако имаме 5000 CAN $ можем без проблем да влезем в страната и да изкараме там поне 2-3 месеца докато се стабилизират нещата.
Интересува ме това защото нямам приятели в Канада и няма кой да ме посрещне като пристигна (ако пристигна изобщо), а пък трябва да знам колко пари ще ми стигнат на първо време тъй евентоално ако пристигна ще съм с дете на 2 години и все пак трябва да мисля и за него (т. е. нея)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами толкова май-около2-3 месеца зависи как сте свикнали да живеете.Но да имате предвид 4е социалните помощи са крайно недостатъ4ни да се живее с тях ще трябва и нещо допълнително.Имате пражо да минете на социал като ви останат към 1600 (има статия на портала много е хубава).Така4е още 1 месец може да минетена социал.
maik_m
Обратна връзка:

Мнение от maik_m »

знам това, просто ми е много голям проблем да събера толкова пари и ще гледам да събера колкото мога. горе долу изчислих че за всичко - от момента на подаване на първите документи до пристигането там ще ми трябват около 7-8 хиляди CAN $.
А в кой град е по добре да пиша че ще ходя в първите документи, какво ще ме посъветвате
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Spored men niama zna4enie grada
Hrisi
Обратна връзка:

Мнение от Hrisi »

Maik koi grad ste pises naistina niama zna4enie stiga ako te pitat na intervutp zasto si go izbral da mozes da se obosnoves ubeditelno.
Ubeditelnite motivi obiknovenno sa ako v toia grad e razvita idustriata v koiato e tvoiata profesia.Tova e ot men!!!
Uspeh!
Hrisi
"Велико нещо е... да знаеш какво искаш
и с постоянство да го отстояваш"
Заключено