Пресни впечатления от БГ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Aries

Мнение от Aries »

danielle написа:
Aries написа:
Субсидия за детската градина ще вземеш абсолютно елементарно. Доказваш, че В МОМЕНТА дохода ти е нисък и хората си правят сметките.
ами за тези дето сега пристигат, що няма тази супсидийка за детските градини?

Aries написа:
Детските, не знам как твърдиш, че са 120$ като са 250. От там, ако дохода ти е висок, естествено и те намалят. За да ти дават 120 нетния семеен доход трябва да е около 38,000, което ви квалифицира за почти пълна субсидия (425 долара). Брутния ви доход е доста над тези 38,000 все пак. GST кредит - 87 на всеки три месеца.
не само че твърдя, но ако искаш мога да ти пратя и банково извлечение. GST също не получавам тази година, нали се сещаш защо? доходите ми са доста по-високи, че да получавам такова! :beer:
Ами хайде да не си измисляме, а? Че и ние в тази провинция живееме и правилата ги знаеме.
За да получаваш 120$ CCTB (освен ако не включваш в тази сума UCTB) нетния доход (да не се бърка с този при калкулиране за субсидия) на семейството не трябва да е над 38,000. Говорим за нетен (линия 236 ако не се лъжа). При това положение се класираш както за GST така и за субсидия. Не съм чувал да има изискване за минимално пребиваване в BC, за да получаваш същата. Ако ми посочиш линк към официален източник ще ти повярвам. В противен случай са празни приказки.
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

danielle написа:
AnnaR написа: Ти май наистина обичаш да преувеличаваш всичко.
щом така мислиш, можеш да ме обориш....затова са нужни факти, с които ти не разполагаш, пък и няма как, след като си в друга провинция
Фактите за гореспоменатото от мен съм ги подчертала с червено в предишния ми постинг.

Наистина, продължавам да се убеждавам, че проблема при теб не е липсата на социални помощи, а че ти не получаваш или поне не успяваш да получиш всички. :?

Да ти кажа, "големите хитреци" минават първоначално през Квебек, възползват се известно време от по-лесно достъпните помощи и след това заминават за другите провинции, плюейки често нашата. Кофти е как не си се сетила за това навремето, та сега си за оплакване направо в B.C. без достъп до всички социални придобивки, а и с ниски детски. Ужас!

:beer:
Aries

Мнение от Aries »

krimon написа:Не се оплаквай, danielle. В Квебек може и да ти се струва по-достъпна социалната помощ и придобивки, но всичко си има цена - данъците на работещите кебекуа са по-високи от вашите, съответно много насъщни продукти като бензина, например, са на доста по-висока цена от същите в Британска Колумбия.

Освен това, също си има ограничаващи изисквания за получаващите социална помощ. Мисля, че нямаш право на такава първите 3 месеца от пристигането си в Канада, доказваш по същия начин както във Ванкувър липса на достатъчно финансови средства. Същото важи и за ученето на френски език. Ако искаш по-високо ниво от прословутото КОФИ /изходното ниво от там често даже не е средно/, ще трябва да учиш сертификат в университет, който също струва над 1000 долара семестъра и за който можеш да вземеш заем. Всъщност доста българо-кебекуа след като завършат КОФИ, учат 1 година в университет езика и после се записват на професионална програма - съвсем както при вас. За да получиш помощ за жилището също си има ред изисквания и не можеш да попаднеш в социална програма непосредствено след кацането си в Монреал. По същия начин както във ВС, трябва да имаш доход от работа, за да получиш финансова помощ за наето жилище. Програмата едно време се казваше АПОРТ, сега й смениха името - La prime au travail. Извод, аз не виждам голяма разлика в социалната политика на двете провинции. Мисля, че най-достъпното е детската градина в Квебек, разбира се в сравнение с останалите канадски провинции. Първо е най-евтина, второ - при ниски доходи половината го плаща провинциалното правителство. Все пак, Aries е написал за субсидиите във ВС. В Квебек нямаш право на субсидия за ДеГе ако доходът ти е над 30 хил., докато виждам че при вас подпомагат даже до 60 хил. годишен доход.

За медицинските осигуровки не разбрах добре. Това означава ли, че нямате еквивалент на нашата "безплатна" /на пръв поглед/ медицинска помощ, без екстрите, разбира се ? Ако става дума за придобивките по месторабота като зъболекарски услуги и подобни, не съществуват навсякъде, даже не са правило.

Детските в Квебек. Ами получаваш сигурно по-високи, когато дохода ти е до 30 хил. и после главоломно почти нищо не получаваш.

Съответно ти си си направила сметката като си се заселила там, защото ако целеше социалната помощ на Квебек щеше да си тук, нали ?
MSP (Medical service plan) се плаща задължително от всички, които имат необходимия доход. Започва да се плаща след третия месец (дотогава нямаш право и на безплатно медицинско обслужване)
54 на човек ако не се лъжа (тричленно и нагоре семейство плаща 108 на месец). След навършване на 1 година в БЦ и нисък доход за предходната ти приспадат от плащането. Може да не плащаш нищо (доста нисък доход) или част.
Обикновено това е част от бенефитите при започване на добра работа (и в нормалните фирми бенефитите се изплащат след третия месец, колкото е и изпитателния срок - пробейшън - то от българската дума проба идва сигурно :) )
danielle

Мнение от danielle »

Aries написа:

Ами хайде да не си измисляме, а? Че и ние в тази провинция живееме и правилата ги знаеме.
За да получаваш 120$ CCTB (освен ако не включваш в тази сума UCTB) нетния доход (да не се бърка с този при калкулиране за субсидия) на семейството не трябва да е над 38,000. Говорим за нетен (линия 236 ако не се лъжа). При това положение се класираш както за GST така и за субсидия. Не съм чувал да има изискване за минимално пребиваване в BC, за да получаваш същата. Ако ми посочиш линк към официален източник ще ти повярвам. В противен случай са празни приказки.

явно е, че си се заял с моите детски които получавам, затова ти копвам от моя акаут в е-pass Canada ( надявам се и ти да имаш същия)

Your payment of $ 124.56 includes the following:
June 20, 2008 Direct deposit $ 124.56

Canada Child Tax Benefit $ 106.99

National Child Benefit Supplement $ 17.57

Our records indicate the following account balance:
GST/HST credit Nil

as of June 20, 2008

Payment date Status Amount

July 4, 2008 N/A N/A
April 4, 2008 Direct deposit $ 93.33
January 4, 2008 Direct deposit $ 93.34
October 5, 2007 Direct deposit $ 93.34
July 5, 2007 Cheque issued $ 93.34

така че не че не ми пей пак песента за лъжливото овчарче. тук няма нищо общо дали ти и аз жевеем в B.C.
danielle

Мнение от danielle »

AnnaR написа:
Фактите за гореспоменатото от мен съм ги подчертала с червено в предишния ми постинг.

я ми опресни паметта къде по-точно си ги подчертала тези ми твои мнения, че нещо ми се губят? вероятно са ги изтрили...

AnnaR написа:

Наистина, продължавам да се убеждавам, че проблема при теб не е липсата на социални помощи, а че ти не получаваш или поне не успяваш да получиш всички. :?

оле майко, аз ако сам чакала на някакъв social, гладна щях да си умра...не ставай смешна. и в България не съм вземала, и тук не им искам подаянията.
проблема не е в мен, уважаема, а в някои тук пишещи дето си измислят куп фантасмагории, за ония дето по- цял ден лежат на social. моя въпрос беше да ми се дадат примери къде са тези придобивки и от КОЙ МЕСЕЦ можеш да ги получиш, ако решиш.
защото тук специално дори и след 3-ят месец НЕ МОЖЕш да ги получиш...каквито и аритметики и врътки да правиш с дохода си. системата го е измислила да не ми лежкундриш, а да бягаш на трудовия пазар...пак било и за 8$на h

AnnaR написа:

Да ти кажа, "големите хитреци" минават първоначално през Квебек, възползват се известно време от по-лесно достъпните помощи и след това заминават за другите провинции, плюейки често нашата.
това за хитретците не го знам, щото направо си кацнах тук. така, че не съм се възползвала от тези ми quebec-ки благини
и никога не съм си позволявала да плюя по вашата провинция, ако това намекваш.
danielle

Мнение от danielle »

krimon написа:Не се оплаквай, danielle. В Квебек може и да ти се струва по-достъпна социалната помощ и придобивки, но всичко си има цена - данъците на работещите кебекуа са по-високи от вашите, съответно много насъщни продукти като бензина, например, са на доста по-висока цена от същите в Британска Колумбия.
далеч сам от тая мисъл да приемам ролята на баба-оплаквачка. не ми е присъщо. :lol: :lol:
само за твоя информация, преди 2години и половина, когато дойдохме само са няколко месеца бензина скочи на 1,05$ , а другата Canada си беше все още 0,75-0,80$...и ние се питахме защо адже ба е така...не само ние, но и местните. сега голяма разлика в горивото няма.. застопорило се е на 1,45$ и с леки поклащания нагоре, но не чек толкоз на-долу, си стои.
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Не обичам да се повтарям, затова мини просто на предишната страница и ще видиш къде съм ти подчертала думите в червено.
danielle написа:
AnnaR написа:

Да ти кажа, "големите хитреци" минават първоначално през Квебек, възползват се известно време от по-лесно достъпните помощи и след това заминават за другите провинции, плюейки често нашата.
това за хитретците не го знам, щото направо си кацнах тук. така, че не съм се възползвала от тези ми quebec-ки благини
и никога не съм си позволявала да плюя по вашата провинция, ако това намекваш.
Е, не е ли това именно твоя проблем, че не си имала достъп до лесни "благинки" (мразя тази дума, но просто те цитирам). Никъде не съм казала, че си била в Квебек, просто казвам, че ти започна да обвиняваш за N-ти път социалната политиката на Квебек, като отгоре на всичко и не си била тук, ама трябва много да си чела тогава.

danielle написа: недей бърка Canada с Quebec. Аз незнам за кой път ще задам този въпрос :къде е социала по другите провинции? тъй като не го намерих из нашта. започнала сам работа от 2-рата седмица и вече 2 години и половина го търся тоя ми social и аз да намажа и аз от него...Evil or Very Mad и да спра да работя ...хехехе Laughing
Последно промяна от AnnaR на Пет Юни 20, 2008 11:39 am, променено общо 1 път.
danielle

Мнение от danielle »

AnnaR написа:
danielle написа: недей бърка Canada с Quebec. Аз незнам за кой път ще задам този въпрос :къде е социала по другите провинции? тъй като не го намерих из нашта. започнала сам работа от 2-рата седмица и вече 2 години и половина го търся тоя ми social и аз да намажа и аз от него...Evil or Very Mad и да спра да работя ...хехехе Laughing
абе душко ти от ирония не разбираш ли? започни да четеш м/y редовете, а не в прав текст
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

danielle написа: абе душко ти от ирония не разбираш ли? започни да четеш м/y редовете, а не в прав текст
Между другото много обичам да ме наричат "душко" :evil: , особено хора, с които не се познавам...
А, относно иронията, явно съм много наивна :wink: , ама здраве да е все някога може и аз да се науча да чета между редовете :beer:

От моя страна прекратявам спора, защото стана твърде безсмислен. Можеш да се имаш за Пиров победител. :beer:
danielle

Мнение от danielle »

AnnaR написа: От моя страна прекратявам спора, защото стана твърде безсмислен. Можеш да се имаш за Пиров победител. :beer:
me too... :wink: :beer:
Alina

Мнение от Alina »

охх, като чуя някой де се изцепи за "Родината" направо ми кипва кръвта.

Абе що не си оправите " вашЕта" български първо, и после се правете на големите патриоти. И като толкова си обичате свинската кочинка, що не си стоите доволно там, а сте тръгнали да ровите и да си губите времето по разни имигрантски форуми.

И като ми заговорят разни за "родоотстъпници, предатели", ала бала, тинтири-минтири... Скъпи госпожи и господа, ами откъде се е пръкнала България? Сигурно българите са живяли на тази територия от създаването на света!

Аре стига глупости! Това се нарича ЕВОЛЮЦИЯ. Човечеството е мигрирало от създаването си. Не сме открили ние топлата вода! И ако не мигрира и не търси по-добри условия за живот, как ще оцелее!

Това много ми напомня вица за глистчето и Родината! :lol:

За 4 години съм си ходила до БГ веднъж и ужасно се депресирах. БГ каквато беше през 1989 година никога няма да е същата. Сега е застроен *** до *** БОКЛУК. Природа неосквернена не остана, градинка между къщи и блокове не остана... всичко е съсипано. Така че БГ вече Не съществува. Сега има само Чалгария, Мутрария или ако искате Чалгистан и Мутристан, май тези и подхождат повече като име.
Alina
Alina

Мнение от Alina »

army написа:2. Когато Пловдив и Търново са били *** а във Варна са акостирали кораби да “трейдват”, в твоето село не са знаели , че българите имаме излаз на море!!!!
Имам още 5 точки, ама нямам време за глупости.
Въобще не очаквам да ми отговориш.
“АРИВЕДЕРЧИ”
Направо ми го взе от устата. :beer:

И защо хората трябва да се обиждат на селяни, не ми е ясно. Нима хората от село са по-долна категория хора? Аз съм забелязала, че колкото е по-малко селото, и по-далече от големите градове, особено ако е в планината, толкова са по-добри и готини хората. Аз ОБИЧАМ хората от планинските села. Преди доста години ходихме в Родопите около Гела и минахме през село Солища. Страхотни хора! Наизлязоха от къщите и на центъра на чешмата като се разговорихме, супер разговор си направихме.

Хората от село трябва да се гордеят, че са запазили доброто у себе си. Или преди бяха. Сега какво е станало, и дали и те са се изродили не знам. Дано да не са!

Само за статистиката, аз съм от Пловдив. За моя радост мама е от село. Баща ми винаги е казвал, че със цел си е търсил жена от село, защото са по-добри души и по-работни.
Последно промяна от Alina на Пет Юни 20, 2008 1:25 pm, променено общо 2 пъти.
Alina
danielle

Мнение от danielle »

Aries написа: MSP (Medical service plan) се плаща задължително от всички, които имат необходимия доход. Започва да се плаща след третия месец (дотогава нямаш право и на безплатно медицинско обслужване)
54 на човек ако не се лъжа (тричленно и нагоре семейство плаща 108 на месец). След навършване на 1 година в БЦ и нисък доход за предходната ти приспадат от плащането. Може да не плащаш нищо (доста нисък доход) или част.
Обикновено това е част от бенефитите при започване на добра работа (и в нормалните фирми бенефитите се изплащат след третия месец, колкото е и изпитателния срок - пробейшън - то от българската дума проба идва сигурно :) )
Premium Assistance
Assistance with the payment of premiums is available to Canadian citizens or holders of permanent resident status (landed immigrants) who have held that status and been resident in Canada for the past 12 consecutive months.

Regular Premium Assistance

Regular premium assistance offers subsidies ranging from 20 to 100 per cent, based on an individual's net income (or a couple's combined net income) for the preceding tax year, less deductions for age, family size and disability. If the resulting amount referred to as "adjusted net income" is $28,000 or below, a subsidy is available. See the Monthly Premium Rates chart below for full details of premium assistance rates.

The current adjusted net income thresholds are:
$20,000 - 100 percent subsidy
$22,000 - 80 percent subsidy
$24,000 - 60 percent subsidy
$26,000 - 40 percent subsidy
$28,000 - 20 percent subsidy

Monthly Premium Rates

Five levels of assistance, based on adjusted net income for the previous year, are available. Current rates:

Adjusted Net Income Subsidy Level One Person Family of Two Family of 3 or more
$0 - $20,000 100% premium assistance $0.00 $0.00 $0.00
$20,001 - $22,000 80% premium assistance $10.80 $19.20 $21.60
$22,001 - $24,000 60% premium assistance $21.60 $38.40 $43.20
$24,001 - $26,000 40% premium assistance $32.40 $57.60 $64.80
$26,001 - $28,000 20% premium assistance $43.20 $76.80 $86.40
Over $28,000 Full Rate $54.00 $96.00$108.00

така ,че освен едни детски и GST(през 3 месеца, което е от порядъка на 100$), в началото, не можеш да разчиташ на нищо...само на себе си...това исках да кажа още от самото начало. от летищито драгия имигрант, който се е запътил към BC, трябва да му е ясно, че първата година няма да очаква чудеса в социалното подпомагане на тази провинция.айде на новопристигналите...късмет ! :wink:
becks

Мнение от becks »

krimon написа:Ето ги и снимките от социалните жилища. Трябва да направя уточнение, че там живеят хора под наем, регулиран от провинциалната администрация и не всички жители са на социална помощ, но да речем половината.
Това, което Кримон се опитва да пробутва е чиста проба демагогия.

Все едно аз да ви кажа:

Ето ги и снимките на циганските къщи. Трябва да направя уточнение, че не всички цигани живеят така, но има и такива.

Изображение

Горната снимка е къща в цигански квартал в гр. Левски (с преобладаващо ромско население)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

не е бе, бекс :)
що не снимаш сега ти торонтовските социални, да видим какво ще изровиш. За циганите само не ми напомняй - виж линка пуснат от Жени.
Чинята "БМВ" е силно символична :wink: ... и оградата :roll:

нали знаеш какво е казал Анатол Франс за оградите и гробищата ...
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Заключено