имиграция с услугите на канадски адвокат - за и против

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Pierre70

имиграция с услугите на канадски адвокат - за и против

Мнение от Pierre70 »

Знаете ли дали за имиграцията е добре да се използват адвокатски услуги на канадски адвокат и какви са цените за такова нещо.
Ще съм благодарен на всеки сериозен отговор.
Благодаря ви.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Каквито и да са цените в общия случай са пари хвърлени на вятъра
освен ако не изкарваш 3-4000 месечно и си адски зает.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

За имиграцията е все тая дали някой ще ползва посредник, па било то и канадски адвокат. Той нито ще съкрати процедурата, нито може да гарантира успех.
Но лично за теб може и да е добре, а може да е и зле. Ако имаш излишни няколко хиляди долара (между 2 и 5), не ти се занимава с глупости т.е да четеш нормативни документи и форуми или пък с кореспонденции с различните посолства, то наемаш посредник и оставяш всичко в неговите ръце. Ако не попаднеш на шарлатанин и профила ти е приемлив, ще те изведе до желаната виза. Но ако случиш на някой дето само ще гледа да ти прибере парите и само ще имитира дейност, може и да се проклинаш накрая.
Късмет!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

...и няма да се яви вместо теб на интервюто, нито може да ти помогне по някакъв начин, не може да ти събере, преведе и завери личните документи, нито да преведе таксите, нито да мине вместо теб медицинските. И то какво остана?... да попълни и изпрати формулярите, което можеш да направиш и сам.
Сиренето е безплатно само в капана.
Pierre70

Благодаря

Мнение от Pierre70 »

Много благодаря на всички които си направиха труда да пишат.

Аз не мзнаех, дали ще имам проблем със самото подготвяне на документи и кандидатстване преди да ми пишете. След вашите отговори обаче (без да съм още много напреднал в това какво точно трябва да правя и т.н.) си мисля че ще се справя спокойно.

Въпросът ми за помощ от канадски адвокат обаче включваше и една голяма част свързана със самото преселване - помощ при уреждане на въпроси при пристигане, помощ при намиране на жилище, работа (даже и още докато чакам).

В случая не знам доколко е вярно, че и оттук може да се намери работа, и т.н. А и най-вече - има ли някой който е ползвал вече някаква такава услуга.

Може би има възможностиза посрещане и подпомагане началото на престоя със съвети и други.

Поздрави на всички
Аватар
mborodin
Обратна връзка:

Мнение от mborodin »

Ако имаш стабилни познати пристигането и първоначално устройване тук няма да са абсолютно никакъв проблем.
Изображение
Аватар
mouse

Re: Благодаря

Мнение от mouse »

Pierre70 написа: Въпросът ми за помощ от канадски адвокат обаче включваше и една голяма част свързана със самото преселване - помощ при уреждане на въпроси при пристигане, помощ при намиране на жилище, работа (даже и още докато чакам).
В горните случаи адвокат не върши работа, а приятели или здраво четене и ровене във форумите. Работа се търси най-добре на място.
Сиренето е безплатно само в капана.
kokoscho

адвокат???

Мнение от kokoscho »

Веднага спри да четеш форума, и премини към основно четене на базовият сайт :)
Аватар
str12

здрасти

Мнение от str12 »

виж си личните съобщения.
Публикувай отговор