cv
Вчера се видях една от нашите HR-ки пред асансьора и я питах, внимавайки да не настъпя "corporate ethics policy" по пръстите, аджеба що не се искат снимки по резюметата.
Нейната интерпретация беше следната - фирмата се бори за честта и славата, че предлага еднакви възможности за всички, независимо, дали си бял, червен, грозен, хубав, със или без предни зъби (да ме извинят дамите, пиша тези неща само в мъжки род
). Ако сложа снимка, фирмата се оказвала в небрано лозе, защото ако не ме извикат на интервю може да реша, че зеленият ми цвят е причината и да взема да намеря някой напорист адвокат, и така нататък, и така нататък... Схващате идеята.
Нейната интерпретация беше следната - фирмата се бори за честта и славата, че предлага еднакви възможности за всички, независимо, дали си бял, червен, грозен, хубав, със или без предни зъби (да ме извинят дамите, пиша тези неща само в мъжки род

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
speedy, tova deto ti e kazala tvoita poznata sa vreli nekipeli, neznam dali si chul sluchaia na edin arabin deto kato si smenil imeto na tremblay ili nesto podobno sa go viknali na intervu a predi tova s halla-ahlla ne sa. pri tova e dilo za chinovnicheska rabota t.e. funkcioner. kakqv advokat, napravo v kosha i kopche ne mojesh im kaza. inqche na prikazki go dokarvat, spor nema.
Не ми звучи като врели-некипели, а просто връзване на гащите за определена ситуация. Ясно, че като те викнат на интервю и не те харесат, защото лявото ти ухо е с шестоъгълна форма може просто да не те повикат за второ интервю. И няма да ти дължат обяснение.todor73 написа:speedy, tova deto ti e kazala tvoita poznata sa vreli nekipeli, neznam dali si chul sluchaia na edin arabin deto kato si smenil imeto na tremblay ili nesto podobno sa go viknali na intervu a predi tova s halla-ahlla ne sa. pri tova e dilo za chinovnicheska rabota t.e. funkcioner. kakqv advokat, napravo v kosha i kopche ne mojesh im kaza. inqche na prikazki go dokarvat, spor nema.
Повечето фирми се пазят от скандали на тема расова тема. В нашата всяка година се попълва въпросник, за да кажеш дали се считаш за visible minority, ако да, считаш ли някой ти създава заради това проблеми и други подобни.
Квебек май че е малко по-особено място. Преди две-три години в квебекската част някакви здрави местни сили "взеха властта" и веднага един от дребните шефове със 100% полско име беше изтикан в трета глуха, на по-ниска длъжност. След два месеца човекът си взе шапката и сам си хвана пътя.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001