cv

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Francheska

cv

Мнение от Francheska »

Moje li nqkoi da mi pomogne kato me orientira kum site da vidq kak se izgotvq cv po kanadski standarti-na english?
Blagodarq mnogo!:)
BabaPena

Мнение от BabaPena »

V kakva oblast da e CVto? Mnogo zavisi sashto dali shte kandidatstvash za darjavna rabota ili vav firma...Vij tuk:

http://jobsearch.about.com/library/blcv.htm

Ako si 'nauchen' kadar - karai po standartnia angliiski obrazets. Nomera minava bez problem. Ne zabraviai da slojish zaglavki na vseki list ako shte polzvash snail mail. Ako ste sabmitvash elektronno - obarni file-a v pdf (povecheto ne si i praviat truda da otvoriat word file s nepoznat sender). Dobro vpechatlenie pravi i ako inkorporirash snimka.
Francheska

Мнение от Francheska »

Благодаря ти много за отговора! Ще разгледам саита подробно!
Villi

Мнение от Villi »

не е важно хлябът да е бял, важно е хайверът да е черен
speedy

Мнение от speedy »

BabaPena написа:Dobro vpechatlenie pravi i ako inkorporirash snimka.
Снимка не се слага в резюме.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

speedy написа:Снимка не се слага в резюме.
Освен ако не е супер важно за длъжността (певец, танцьор, артист някакъв, фотомодел) :dance:
speedy

Мнение от speedy »

ssttoo написа:
speedy написа:Снимка не се слага в резюме.
Освен ако не е супер важно за длъжността (певец, танцьор, артист някакъв, фотомодел) :dance:
Добре де, добре. Сещам се и за още няколко професии, ама няма да ги описвам...

Аз не си слагам снимка, защото като кандидатствам за главна роля в "Грозни, мръсни, зли" ми отказват веднага с аргумента, че не им трябват хора и с трите качества. :madgo:
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Pravi ste, momcheta. Niama OBSHTO PRIETO iziskvane da slagate snimka v reziume. Moia opit (Anglia, Germania i CANADA) obache pokazva, che kogato kandidatstvash ot raztoianie i ne ochakvash da te vikat na interview (t.e. CVto ti e dostatachno silno) e PO-DOBRE (v smisal protsenta na zainteresuvanite i otgovorilite rabotodateli e po-goliam) ako slojishi i snimka kato chast ot pdf-a. Govoria ot opit za NAUCHNITE sredi. Predpolagam, che ako stava vapros za detegledachi ili neshto ot sorta e oshte po-vajno. Moeto lichno obiasnenie e che rabotodatelite niakaksi se uspokoiavat, che moje i da sme balgari, ama ne izglejdame kato 'hvanati ot gorata'...
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 7:38 pm, променено общо 1 път.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Rosi написа:
BabaPena написа:Pravi ste, momcheta. Niama OBSHTO PRIETO iziskvane da slagate snimka v reziume. Moia opit (Anglia, Germania i CANADA) obache pokazva, che kogato kandidatstvash ot raztoianie i ne ochakvash da te vikat na interview (t.e. CVto ti e dostatachno silno) e PO-DOBRE (v smisal protsenta na zainteresuvanite i otgovorilite rabotodateli e po-goliam) ako slojishi i snimka kato chast ot pdf-a. Govoria ot opit za NAUCHNITE sredi. Predpolagam, che ako stava vapros za detegledachi ili neshto ot sorta e oshte po-vajno. Moeto lichno obiasnenie e che rabotodatelite niakaksi se uspokoiavat, che moje i da sme balgari, ama ne izglejdame kato 'hvanati ot gorata'...
Mnogo mi stana interesno tova koeto avansira6.Tuk naistina ne e prieto da se slaga snimka, daje raznite tam kursove i organizazii izli6no preduprejdavat da ne se slaga.Moje bi, za6toto kandidatsva6 ot distanzia.Mnogo 6te e interesno ako i drugi koito sa imali job offer spodeliat dali sa prilagali snimka kum CV-to.Mislia Villi i stiga_be biaha s takiva i razbira se ako imat jelanie da spodeliat.
zavisi ot rabotata no ako ne izpolzvash po lesno okachestvimo ime kato Ivana Ivanova ili George Petrov ili John Smith poniakoga moje da e dobra ideia da se sloji snimka za da vidi rabotodatelia che si bial chovek
ot druga strana slaganeto na snimka pokazva che ili ne si mesten ili ako si mesten si mnogo netradicionen - za niakoi profesii tova e dobre ili pone ne ot znachenie no za drugi e nejelatelno - zatva precenete si sami
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Villi

Мнение от Villi »

Здравейте!
Според мен всичко зависи от работодателя, но как беше при нас -
честно казано от аплайването за работа(юни 2002) до кацането в Канада(май 2003) мина една година. Контактуването беше основно по интернет, изпратиха ни апликейшъни, попълнихме ги и с резюмета и референции ги върнахме обратно, снимки приложихме, на самия апликейшън имаше място и за снимка. Изпратиха ни трудов договор с описание на работата, колко часа, униформи, правила и т.н. Подписахме го и го върнахме. Принципно фирмата всяка година е организирала интервю във Франция(през месец януари), но поради влошеното здраве на собственика на фирмата го отлагат тази година. Нямам представа кога точно са подали документите за хюман ресурс конфирмейшън, но доколкото знам отнемало 3 месеца до излизане на решението, в последния момент ни изпратиха въпросния конфирмейшън и с него, договор за работа и всички документи за виза ходихме до Букурещ, след 12 часово чакане имахме визите и след няколко дни бяхме в Торонто.

Всичко е късмет :) :) :)
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 7:40 pm, променено общо 1 път.
Villi

Мнение от Villi »

Да, по обява се отзовахме. Мястото където работихме е сезонно отворено(май-октомври) и почти всяка година набират една част нов персонал - предимно французи, но тази година имаше и немци, една китайка, шотландци освен нас. Канадското присъствие беше почти минимално.
Преди да свърши сезона дори вече набираха персонал за следващата година.

Колкото до мен - преди идването ми в Канада две години съм работила извън България.

Забравих да спомена - проведохме телефонен разговор веднъж, общи приказки, колкото да преценят нивото на английския предполагам.

Здраве и късмет
stiga_be

Мнение от stiga_be »

Za rabotata v Kanada ne sam prilagala snimka (i az sam 'nauchen rabotnik'), no v cv-to imam posochen link kam web page-a na nastoiashtata mi rabotnata grupa i tam ima snimki. V predishni kandidatstvania sam prilagala snimki (kogato ne si prashtam diplomata ili drug dokument v koito ima iasna snimka).

kakto Kolio posochi rasata e ot znachenie. V moiata oblast tova che sam biala e plius tai kato golima chast ot 'konkurentsiata' sa kitaitsi ili indiitsi.

Kasmet s kandidatstvaneto.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 7:01 pm, променено общо 1 път.
Заключено