Въпроси към втория кандидат

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Dimitrova

Въпроси към втория кандидат

Мнение от Dimitrova »

Здравейте приятели,тъй като аз съм втория кандидат на интервюто,се притеснявам,че не съм видяла(обърнала внимание)какви въпроси задава мадам към нас(втория кандидат) :?:Знам,че при всеки е различно,но моля за малко инфо. по въпроса от колеги,които вече са минали през този момент. :idea:
anilevi

Re: Въпроси към втория кандидат

Мнение от anilevi »

Dimitrova написа:Здравейте приятели,тъй като аз съм втория кандидат на интервюто,се притеснявам,че не съм видяла(обърнала внимание)какви въпроси задава мадам към нас(втория кандидат) :?:Знам,че при всеки е различно,но моля за малко инфо. по въпроса от колеги,които вече са минали през този момент. :idea:
Вариантите са два и то мисля че са основно по това какво ниво на езика си посочил
ако е ниско в порядъка на 3 и 4 няма много да те разпитват
ако е по-високо може малко повече да ви разпитват но са лесни въпросчета и то основно за добиване на представа дали съответстват език.знания на заявеното от вас
-за ваканциите ви
-за работата ви каква е
-за качествата на съпруга си(мен това питаха)
-за вас и детето може (ако имате)
Но като цяло вниманието е върху водещия и съответно той поема интервюто на плещите си
Успех
iva
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

имало е случай да питат предимно придружаващия кандидат вместо водещия така че бъди подготвена
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Dimitrova

Мнение от Dimitrova »

ronni,тези случай за които пишеш през тази сесия ли са били,защото ако е така :briah: ле-лееееее,сега я втасахме.
Diavolo

re

Мнение от Diavolo »

Не се притесняваите при нас придружаващия мина изцяло с преводач- всичко зависи от това колко точки сьбирате- всичко е относително и според случая.Успех.
tini

Здравейте

Мнение от tini »

И при нас въпросите бяха по-вечето към мен като водеща.Съпругът ми почти мина с преводач.Него го питаха от кога и къде е учил френски,за задълженията на работите ,с какво се занимава в момента.Това се сещам,но това беше при мосю Кзор!Успех на всички!Стискам палци!
Изпратени DSC - 15.01.2007 г.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

Dimitrova написа:ronni,тези случай за които пишеш през тази сесия ли са били,защото ако е така :briah: ле-лееееее,сега я втасахме.
не споко :D
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Bary

въпроси към придружаващия

Мнение от Bary »

Здравейте,
ние бяхме на 23,11,2007 и аз водещ 6/6, мъжа ми също 6/6, мене ме пита през цялото време за него имаше само два три въпроса:/какво смята да работи там, какви са личните качества, които има и какво е правил последния уикенд/. Около пет минути беше за придружаващия.
Успех!
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

"Казвате, че разбирате френски, поне малко, разкажете ми къде сте го учил? Винаги ли сте работил едно и също нещо? А защо в трудовата книжка пише нещо друго? В Квебек това ли искате да работите? Знаете ли, че може да се наложи да изкарате някой курс?
Един-единствен въпрос на английски - знаете ли английски?"
Самоцитирам се, защото е по-лесно... това бяха въпросите към съпруга ми, който се явява втори кандидат с ниво на френски 4/4 и английски 8/8.
По моя преценка не са твърде елементарни като за начинаещ в езика, но предполагам, че както са казали колегите, дори да се наложи намесата на преводачката пак няма да е фатално :)
Димитрова, по-малко паника, повече позитивна нагласа и напред! Виждам, че сте утре на тепиха :thumbsup:
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Dimitrova

Мнение от Dimitrova »

Да наистина сме утре от 10 часа,като минем интервюто ще пишем, без значение какъв ще е резултата. :rotate:
Публикувай отговор