Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

peter_pan написа:а не ти нямаш право да правиш еди кво си щот не си в нашия ордер или други канатски простотии, чиято единствена цел е да си максимално дълго далече от конкуренцията за добри работни места.
Всъщонст , ордери има на много други места не само в Канада. Даже и в България :wink:
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Специален поздрав за имиграционната политика: :D

http://youtube.com/watch?v=9xtYEX9KDwY

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Joana , този frozen поздрав с фактора на вятъра ли е или без ?

Щото такъв и без това няма (фактор де ) :lol:
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

С фактора. Фактор "ветрове" да искаш в Канада - очаквани и неочаквани. Ще се опитват да те брулят до шушка, с цел да се превърнеш в един брулен хълм накрая. Някои, обаче, понеже много обичат факторите "ветрове", колкото повече се опитват да ги брулят, толкова повече не се дават и ще вземат да изживеят едно 300 години - това с фактора "вятър", и да се надсмеят над всички "вятър" фактори. :lol:

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

anxeli написа:Ти за какъв точно ордер си кандидатствал та ги знаеш нещата :) ?
На канадците не им раздават членските карти за ордерите на кръщенето, и те се явяват на изпити също като имигрантите. Който не е в ордера просто трябва да покаже хорариум по материята и да се яви на изпит. Другото е бля-бля.
никой не е казал, че не се явяват - аз принципно съм против подобни синдикално-мафиотски похвати, не съм се явявал на никакъв ордер и през ум не би ми минало да се явявам защото съм катергорично против тая система и не желая да я стимулирам с участието си в нея.
точно така мисля по въпроса:)
jovani

Мнение от jovani »

U2
"The Hands That Built America"
From "Тhe Gangs of New York" Soundtrack

Oh my love
It's a long way we've come
From the freckled hills to the steel and glass canyons
From the stony fields, to hanging steel from the sky
From digging in our pockets, for a reason not to say goodbye

These are the hands that built America
Russian, Sioux, Dutch, Hindu
Polish, Irish, German, Italian

I last saw your face in a watercolour sky
As sea birds argued a long goodbye
I took your kiss on the spray of the new line star
You gotta live with your dreams
Don't make them so hard

And these are the hands that built America
The Irish, the Blacks, the Chinese, the Jews
Korean, Hispanic, Muslim, Indian

Of all of the promises
Is this one we can keep?
Of all of the dreams
Is this one still out of reach?

Its early fall
There's a cloud on the New York skyline
Innocence dragged across a yellow line
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

peter_pan написа:
anxeli написа:Ти за какъв точно ордер си кандидатствал та ги знаеш нещата :) ?
На канадците не им раздават членските карти за ордерите на кръщенето, и те се явяват на изпити също като имигрантите. Който не е в ордера просто трябва да покаже хорариум по материята и да се яви на изпит. Другото е бля-бля.
никой не е казал, че не се явяват - аз принципно съм против подобни синдикално-мафиотски похвати, не съм се явявал на никакъв ордер и през ум не би ми минало да се явявам защото съм катергорично против тая система и не желая да я стимулирам с участието си в нея.
Ами който е против да не участва, аз пък съм за, да се знае дали някой може да работи с жици преди да ми изпържи къщата и дали може да реже преди да ми посегне към апендикса. Това е просто тест за уменията ти. Като знаеш място, дето щете вземат на честна дума, браво :D. Синдикатите нямат нищо общо, член на ордер не значи че си в синдикат. Значи просто че си доказал какво можеш, могат да те наемат без страх и без да те "пробват" на чирашки нива първо. Което май ти се се случило на теб. Но щом предпочиташ партийно-другаро-шуро-баджанащината, върнал си се на правилното място :wave2:.
Циганите - на Сатурн !
jovani

Мнение от jovani »

А сега кой не работи - хванахме ли ви? :lol:
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

THC написа:напоследък е нямало толкоз дълга истина 21 страници.

давай още
23 страници истина вече енд каунтинг
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Изображение
zorina

Мнение от zorina »

петък е ден на майстора :wink:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Който работи в Петък му умира шефа... аз на мойте им го казвам още на инетвюто :)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
zorina

Мнение от zorina »

Lub0 написа:Който работи в Петък му умира шефа... аз на мойте им го казвам още на инетвюто :)
ако е толкова лесно аз ще се прежалвам няколко петъка :lol: да ги уморим на търчане всичките :lol: :lol:
Omega3

Мнение от Omega3 »

След 23 страници писания истината за Канада все още е неизвестна. Но не трябва да губите надежда. Все някой ден ще излезне на яве тая пуста истина за Канада. Откривателят й сьс сигурност ще е бьлгарин, така както в много други сфери.

Все пак, бих се опитал да допринеса и аз с нещо в процеса на кристализирането на понятието "истината за Канада".
Не бих могьл да я определя, но сьм сигурен, 4е няколко пьти до сега сьм я срещал. И всеки пьт проумявах, 4е аз срещам тази истина. Зна4и, това понятие, не може да му се даде една дефиниция, но като го срещнеш си даваш сметка 4е е то. Странно а?

Пьрвият пьт като я срещнах, бях все още в Бьлгария, не ми и минаваше през ума, 4е един ден ще живея в Канада.

Важен елемент ми се струва в понятието "истината за Канада" прозорецьт от който наблюдаваш околния свят. Дали ще е прозорец на болница, камион, зграда на Хидро Квебек, кола за пици и т.н. Зна4и, разли4ен прозорец, разли4на истина.

Друг важен елемент е истина за Бьлгария с която идваш в Канада. Колкото пове4е истината ти за Бьлгария се доближава до тази на бьлгарските политици, толкова пове4е има вероятност тази истина да се удари 4елно в истина за Канада.

Е с това привьршвам и се надявам да сьм допринесьл с нещо в стремежа на тьрса4ите на истината за Канада.
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Седя си аз и си мисля... И по едно време усещам, че всички само си седят.... :lol: Майтап. :lol:

Та седя си в работата и си мисля ... каква ли е истината за Канада - едната истина. За другата - други да кажат... И измислям следното. Значи, тръгвайки от историята разбирам, че в началото тук са били заселвани принудително престъпници и жени с леко поведение. С времето постепенно земите почват да се населяват с хора, дошли от най-стария континент - хора все недоволни от мястото, от което са тръгнали. Нищо лошо. На свой ред, обаче, от хора, които са били мачкани, в търсене на пържолите, те започват да излизат извън рамките на казуса с набирането на храната и започват да се превръщат в завоеватели, унищожавайки местното население. Както знаем от дебелите книги, обаче, индианците са хора с познания и преминавайки по един или друг начин оттатък, поставят добре заложени капани, неуловими за окото и сензитивността на бледоликите, които в дългия път към цивилизацията, са загубили всичките си усещания. Нищо по-лесно от това да ги уловиш в капана на собственото им невежество, съчетано с мисълта за недостижимост. Изхождайки също от недоказаната теория за торсионните полета, според която всяка мисъл се запечатва в пространството и отново се връща на принципа на бумеранга, стигам до прозрението защо енергията, която се носи из въздуха носи точно определен заряд на поведение. Примерно разбирам защо повечето жени, стъпвайки на този континент, придобиват определен вид държане - не говоря за ордерите, там нещата са регламентирани. Мъжете от своя страна приемат чертите на мошениците и се опитват да хванат набивания чрез разни рекламни трикове живот в ръцете си, изпадайки в същото мисловно опиянение. И всички, стоварили се тук, демонстрират завидни пристъпи на еуфорично настроение, характерно за съмнителните нощни места, където всички прегради падат и където всеки изпаднал в беда започва да се чувства господар на вселената. Това са скромните ми разсъждения. Всъщност виновни са торсионните полета. :lol: Учените да му мислят как да променят съотношението на планетата... Понеже на определени места подобни еуфории липсват. И призивът ми към тях е, ако може някакси да се пренасочат определени потоци към други места, за да не се получава струпване на едно място, така че, попадайки от едно място на друго някои да не се чувстват като спуснати от небесата. :lol:

Joana
Публикувай отговор