въпросче

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
sirena

въпросче

Мнение от sirena »

Така въпроса ми е:
Ние сме на интервю на 23.11 от 14.00 ч.
Тъй като сестра ми вече е в Канада, ми изискват допълнителен документ но незнаем какво сте рече:
[b]copie simple de la soeur de madame au Quebec[/b] :? Сестра ми състо незнае :?
Ако някои знае моля да сподели
мерси
[/b]
Аватар
mice

Мнение от mice »

Само това ли са ти писали в писмото?
Copie simple може да означава незаверено копие на документ, обаче от цитата не разбирам документ за какво ти искат, който да не е заверен при нотариус: за пребиваването на сестра ти в Канада или нещо друго?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Пределно ясно е, че нещо е пропуснато поради техническа грешка или разсеяност на писалия го.
Едно доуточняващо запитване какво точно искат е необходимо. Защото може да се отнася както за копие на документ за родствена връзка така и на документ, доказващ статута на сестрата в Квебек.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Мисля че само искат писмо от сестра ти -какво работи адрес телефон в Квебек, от колко време е там дали вече е резидент или не, подписано от нея. Аз имам такова от един приятел там, което евентуално да покажа ако ме питат имам ли познати. :D
Изображение
kaka_dora_Luk4o

Днес питах нашата учителка за твоя въпрос - има специален формуляр който тя трябва да попълни, но не знам от къде се тегли - заверява го там нотариално и ти го праща. Успех
Изображение
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

kaka_dora_Luk4o написа:Днес питах нашата учителка за твоя въпрос - има специален формуляр който тя трябва да попълни, но не знам от къде се тегли - заверява го там нотариално и ти го праща. Успех
Ако трябваше да е нотариално заверено нямаше да е copie simple :idea:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
kaka_dora_Luk4o

Ако трябваше да е нотариално заверено нямаше да е copie simple

E добре - тогава тази декларация, само че не заверена
Изображение
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

kaka_dora_Luk4o написа:Ако трябваше да е нотариално заверено нямаше да е copie simple

E добре - тогава тази декларация, само че не заверена
А ако не е тази декларация, то значи е онази дето не знам каква е и откъде се тегли, ама учителката ми каза, че сестрата трябва да я подпише. ;)
Нека бъдем малко по-сериозни и не си играем с нервите и притесненията на хората. Учителката сигурно ти е говорила за формуляр D13 - Déclaration d'un membre de la parenté au Québec
Тази декларация си е ясно посочена в изискващите се документи до Виена, които се изпращат заедно с молбата за селекция и ако не е приложена, то наистина става въпрос точно за нея.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
sirena

vaprosche

Мнение от sirena »

Благодаря на всички за отговорите.
Ние сме изпратили всички възможни документи, които се изискват от сестра ми, вкл. и тази декларация но заверена от обстина Монтреал, както и Т4за доходите и всички документи за самоличност.
Не бях се сетила обаче за акт за раждане така, че сте носим пак всичко + акта за раждането.
Успех на всички :beer:
Публикувай отговор