Health care system в различните провинции
Моля те не наричай смляната колумбииска плява цигари, нито мунлайтинга уиски.anxeli написа:Ха, стек цигари, уиски, нали сина му ги дистрибутира, 100 парчета за 20 лв., с тоя стек и уискито най-вече, със сигурност ще ти избие който искаш мъдрец или тъпец от устата, само се нагласи правилно като замахва...
така се плаща натурално, за натурална помощ

Кратка история на медицината:
2000 г. пр.н.е. - "Ето, изяш този корен!"
1000 г. от н.е. - "Не яж този корен, той е езически! Кажи тази молитва!"
1850 г. от н.е. - "Да казваш молитви е суеверно! Изпий тази отвара!"
1940 от н.е. - "В тази отвара има змийско масло! Глътни това хапче!"
1985 от н.е. - "Това хапче е неефективно! Вземи този антибиотик!"
2000 от н.е. - "Този антибиотик е синтетичен! Ето, изяж този корен!"

...мразя мастика без айрян...
Амиии, въпроса е кого решаваш да слушаш
. Защото ето и Сащо ще ти каже, лечението е 50% самовнушение. В медикал билдинга, до кабинета на мед. доктора е натуропата, до него практишънър на традиционна китайска медицина, хомеопат, от другата страна на улицата има и африкън сайкик, разваля магии за $100
. Без апойнтмънт
.

Циганите - на Сатурн !
haha, аз применро най-мразя да ми мерят кръвното, така си внушавам че винаги измерено в болнични условия е високоanxeli написа:Амиии, въпроса е кого решаваш да слушаш. Защото ето и Сащо ще ти каже, лечението е 50% самовнушение. В медикал билдинга, до кабинета на мед. доктора е натуропата, до него практишънър на традиционна китайска медицина, хомеопат, от другата страна на улицата има и африкън сайкик, разваля магии за $100
. Без апойнтмънт
.

Анкзели, абе това винаги съм се чудил как се четат тези африкан "psychic" - псишик ли, психик ли, псайхик ли?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Health Care
Ми то излиза, че в Калгари е доста сгодно - $44 на човек, децата и дъртите - безплатно, ако искаш Extended Hlthcare (глезотии като отделна стая в болница, застраховка линейка, безплатни лекарства и т. н. т.) - още $48 месечно.
В Уолкинг-клиниката до нас повече от час не съм чакал, за специалист - може и под месец да се вредиш. За зъболекар - средно 1 месец напред се записвам, ако е спешно и веднага могат да те вземат.
Мен ако питате, най-добре е да не се пресилвате, да не препивате и преяждате, да се пазите от простуда - и доктор ще ви трябва рядко. Ако идвате в Канада с нагласата, че някой трябва да ви лекува редовно - бог да ви е на помощ...

В Уолкинг-клиниката до нас повече от час не съм чакал, за специалист - може и под месец да се вредиш. За зъболекар - средно 1 месец напред се записвам, ако е спешно и веднага могат да те вземат.
Мен ако питате, най-добре е да не се пресилвате, да не препивате и преяждате, да се пазите от простуда - и доктор ще ви трябва рядко. Ако идвате в Канада с нагласата, че някой трябва да ви лекува редовно - бог да ви е на помощ...

Моя приятел няколко пъти вече ходи в Торонто Дженерал в спешното и го приеха всички пъти веднага - не сме чакали изобщо - особено след първия път само трябваше да си направи карта и сега дори и в регистрация не губи време.
Също съм доволна че веднага го реферираха при специалист кардиолог (каквото му беше нужно) също към болницата. Кардиоложката веднага му направи апойнтмант за следващата седмица и той имаше серия от изследвания, които отнеха около 2 месеца - само за единия почакахме доста (холстер монитора), но мисля че когато е за спешна помощ съм много доволна.
Аз за алерголог чаках 2 седмици. Не е чак толкова зле...
Също съм доволна че веднага го реферираха при специалист кардиолог (каквото му беше нужно) също към болницата. Кардиоложката веднага му направи апойнтмант за следващата седмица и той имаше серия от изследвания, които отнеха около 2 месеца - само за единия почакахме доста (холстер монитора), но мисля че когато е за спешна помощ съм много доволна.
Аз за алерголог чаках 2 седмици. Не е чак толкова зле...
за Монреал - ако имате деца ( до 18 г включително) ви препоръчвам детската болница на метро Атуотър - винаги когато сме имали проблеми с детето отиваме в спешното и не сме чакали повече от 40-50 мин, като дори единия път се съмнявахме за шарка и ни прие веднага кожен лекар.
то най-добре да не ви се налага, ама за децата е дваж по-кофти отколкото ако е на нас, та затова!
то най-добре да не ви се налага, ама за децата е дваж по-кофти отколкото ако е на нас, та затова!
-
- Обратна връзка:
средно чакане в спешен кабинет в Мтл или за насрочен преглед - 7 часа. Казвам го от личен опит и от опита на мои познати.Mark написа:Я посмали малко за Кебек. Аз повече от 5 часа не съм чакал (5 часа за нещо не толкова спешно). Средно чакане - 2 часа (в Монреал).sasho71 написа:...чакане в спешно- от 5 до 18 часа, в Кебек и повече...
Има си Триаж - според кой колко е зле - от там може да чакаш 5 часа, може и да влезеш след 5 минути - според ситуацията и броя на чакащите.
точно така мисля по въпроса:)
В кои провинции е платено и в кои безплатно?
Колко време чакате ако трябва да ви види специалист?
Сигурно резултатите ще са плачевни,но нека да видим все пак.
Ха ха ха , няма такова нещо , системата тук е много по-добра от българската и работи перфектно . Можеш да посетиш всеки един доктор и ако видиш , че при единия е пълно с чакащи , никой не ти пречи да потърсиш друга клиника. Ако си спешен за нещо , максимум до два-три дни ти правят изследвания за всичко , ако не си и можеш да живееш , си чакаш месец и повече за преглед при специалист . За нараняване на работно място пък си има отделни програми дето ти помагат за лечение , за възстановяване ако нужно и ти плащат и кинти и то доста. Не разбирам въпроса ти - платено или безплатно......................... няма такива филми БЕЗПЛАТНО..............ако бачкаш фирмата те осигурява , ако си безработен държавата ти плаща вноските , има вариант и сам да си се осигуряваш . Т.е все някой плаща тия здравни вноски .
Ха ха ха , няма такова нещо , системата тук е много по-добра от българската и работи перфектно . Можеш да посетиш всеки един доктор и ако видиш , че при единия е пълно с чакащи , никой не ти пречи да потърсиш друга клиника. Ако си спешен за нещо , максимум до два-три дни ти правят изследвания за всичко , ако не си и можеш да живееш , си чакаш месец и повече за преглед при специалист . За нараняване на работно място пък си има отделни програми дето ти помагат за лечение , за възстановяване ако нужно и ти плащат и кинти и то доста. Не разбирам въпроса ти - платено или безплатно......................... няма такива филми БЕЗПЛАТНО..............ако бачкаш фирмата те осигурява , ако си безработен държавата ти плаща вноските , има вариант и сам да си се осигуряваш . Т.е все някой плаща тия здравни вноски .
Re: Health care system в различните провинции
В Монтреал съм ако съм късметлия чакам 1 час само.bro написа:В кои провинции е платено и в кои безплатно?
Във Ванкувър макс съм чакал 30 мин.
Става въпрос за едно и също уокин клиник май му беше името.
Един път през ноща отидохме имъргенси за сина ми в една детска болница в Монтреал. Съпругата трябваше да преспи там. Т.е. от 9 рм не 6 ам беше там.