Health care system в различните провинции

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ха, стек цигари, уиски, нали сина му ги дистрибутира, 100 парчета за 20 лв., с тоя стек и уискито най-вече, със сигурност ще ти избие който искаш мъдрец или тъпец от устата, само се нагласи правилно като замахва :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
totev

Мнение от totev »

anxeli написа:Ха, стек цигари, уиски, нали сина му ги дистрибутира, 100 парчета за 20 лв., с тоя стек и уискито най-вече, със сигурност ще ти избие който искаш мъдрец или тъпец от устата, само се нагласи правилно като замахва :lol: ...
Моля те не наричай смляната колумбииска плява цигари, нито мунлайтинга уиски.
така се плаща натурално, за натурална помощ :D Анксели защо така подценяваш народната нейтив медицина, ето един не толкова смешен виц които ме присети за шамана
Кратка история на медицината:
2000 г. пр.н.е. - "Ето, изяш този корен!"
1000 г. от н.е. - "Не яж този корен, той е езически! Кажи тази молитва!"
1850 г. от н.е. - "Да казваш молитви е суеверно! Изпий тази отвара!"
1940 от н.е. - "В тази отвара има змийско масло! Глътни това хапче!"
1985 от н.е. - "Това хапче е неефективно! Вземи този антибиотик!"
2000 от н.е. - "Този антибиотик е синтетичен! Ето, изяж този корен!" :D
...мразя мастика без айрян...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Амиии, въпроса е кого решаваш да слушаш :). Защото ето и Сащо ще ти каже, лечението е 50% самовнушение. В медикал билдинга, до кабинета на мед. доктора е натуропата, до него практишънър на традиционна китайска медицина, хомеопат, от другата страна на улицата има и африкън сайкик, разваля магии за $100 :D. Без апойнтмънт :).
Циганите - на Сатурн !
Аватар
totev

Мнение от totev »

ами ето има и без апоинтмънт :D къде го това чакане. Иначе аз вече споменах изплозвайки плацебо ефекта и няколко ракии прогоних болката ние младото поколение сме селф рикавър на две големи, ама лошото е че е до време :wink: . Наздраве Анксели :beer: и хубав уикенд
...мразя мастика без айрян...
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

anxeli написа:Амиии, въпроса е кого решаваш да слушаш :). Защото ето и Сащо ще ти каже, лечението е 50% самовнушение. В медикал билдинга, до кабинета на мед. доктора е натуропата, до него практишънър на традиционна китайска медицина, хомеопат, от другата страна на улицата има и африкън сайкик, разваля магии за $100 :D. Без апойнтмънт :).
haha, аз применро най-мразя да ми мерят кръвното, така си внушавам че винаги измерено в болнични условия е високо :lol: Бе въобще аз да правя някаква процедура никакъв проблем, обаче на мен да ми правят почвам да пребледнявам, пожълтявам...абе дет са вика мъжете са много по-страхливи от жените :wink:
Анкзели, абе това винаги съм се чудил как се четат тези африкан "psychic" - псишик ли, психик ли, псайхик ли?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ми сигурно има и "п" отпред но на мен ми се чува "сайкик" :D. Боже упази от таквис услуги, де :roll:.
Херцоже мерси за пожеланията, уикенда започна прекрасно с диня и Туборг, сега чакам камъните от бъбреците :D ... Да не съм луда да чакам 6 мес. за уролог :D ...
Наздраве и на теб :beer: :beer: :beer: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
7George

Health Care

Мнение от 7George »

Ми то излиза, че в Калгари е доста сгодно - $44 на човек, децата и дъртите - безплатно, ако искаш Extended Hlthcare (глезотии като отделна стая в болница, застраховка линейка, безплатни лекарства и т. н. т.) - още $48 месечно.
В Уолкинг-клиниката до нас повече от час не съм чакал, за специалист - може и под месец да се вредиш. За зъболекар - средно 1 месец напред се записвам, ако е спешно и веднага могат да те вземат.

Мен ако питате, най-добре е да не се пресилвате, да не препивате и преяждате, да се пазите от простуда - и доктор ще ви трябва рядко. Ако идвате в Канада с нагласата, че някой трябва да ви лекува редовно - бог да ви е на помощ...
:beer:
Galadriel

Мнение от Galadriel »

Моя приятел няколко пъти вече ходи в Торонто Дженерал в спешното и го приеха всички пъти веднага - не сме чакали изобщо - особено след първия път само трябваше да си направи карта и сега дори и в регистрация не губи време.

Също съм доволна че веднага го реферираха при специалист кардиолог (каквото му беше нужно) също към болницата. Кардиоложката веднага му направи апойнтмант за следващата седмица и той имаше серия от изследвания, които отнеха около 2 месеца - само за единия почакахме доста (холстер монитора), но мисля че когато е за спешна помощ съм много доволна.

Аз за алерголог чаках 2 седмици. Не е чак толкова зле...
vio

Мнение от vio »

за Монреал - ако имате деца ( до 18 г включително) ви препоръчвам детската болница на метро Атуотър - винаги когато сме имали проблеми с детето отиваме в спешното и не сме чакали повече от 40-50 мин, като дори единия път се съмнявахме за шарка и ни прие веднага кожен лекар.

то най-добре да не ви се налага, ама за децата е дваж по-кофти отколкото ако е на нас, та затова!
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Mark написа:
sasho71 написа:...чакане в спешно- от 5 до 18 часа, в Кебек и повече :lol: ...
Я посмали малко за Кебек. Аз повече от 5 часа не съм чакал (5 часа за нещо не толкова спешно). Средно чакане - 2 часа (в Монреал).

Има си Триаж - според кой колко е зле - от там може да чакаш 5 часа, може и да влезеш след 5 минути - според ситуацията и броя на чакащите.
средно чакане в спешен кабинет в Мтл или за насрочен преглед - 7 часа. Казвам го от личен опит и от опита на мои познати.
точно така мисля по въпроса:)
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

между другото ето какво пишеше там където чаках; беше написано от лекарите мисля като некакъв черен хумор:
Aidez nous réduire le temps d'attente; help us reduce the waiting time.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

kralimarko написа:леле и тапата система...и там било най хубав живота,Канада била номер 1...............номер 1 в какво?????
важното е да си верваш че си номер 1 - ако си верваш че си номер 1 значи си номер 1
Bobar

Мнение от Bobar »

Калгари - средно 2 часа, веднаж 5,5 часа.
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

В кои провинции е платено и в кои безплатно?
Колко време чакате ако трябва да ви види специалист?

Сигурно резултатите ще са плачевни,но нека да видим все пак.

Ха ха ха , няма такова нещо , системата тук е много по-добра от българската и работи перфектно . Можеш да посетиш всеки един доктор и ако видиш , че при единия е пълно с чакащи , никой не ти пречи да потърсиш друга клиника. Ако си спешен за нещо , максимум до два-три дни ти правят изследвания за всичко , ако не си и можеш да живееш , си чакаш месец и повече за преглед при специалист . За нараняване на работно място пък си има отделни програми дето ти помагат за лечение , за възстановяване ако нужно и ти плащат и кинти и то доста. Не разбирам въпроса ти - платено или безплатно......................... няма такива филми БЕЗПЛАТНО..............ако бачкаш фирмата те осигурява , ако си безработен държавата ти плаща вноските , има вариант и сам да си се осигуряваш . Т.е все някой плаща тия здравни вноски .
Kiwi

Re: Health care system в различните провинции

Мнение от Kiwi »

bro написа:В кои провинции е платено и в кои безплатно?
Колко време чакате ако трябва да ви види специалист?

Сигурно резултатите ще са плачевни,но нека да видим все пак.
В Монтреал съм ако съм късметлия чакам 1 час само.

Във Ванкувър макс съм чакал 30 мин.

Става въпрос за едно и също уокин клиник май му беше името.

Един път през ноща отидохме имъргенси за сина ми в една детска болница в Монтреал. Съпругата трябваше да преспи там. Т.е. от 9 рм не 6 ам беше там.
Публикувай отговор