Малко помощ:)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Venko
Обратна връзка:

Малко помощ:)

Мнение от Venko »

Здравейте, честито на всички , които минаха тази сесия и горе главата на всички останали , на който и етап от процедурата да са :D
Въпреки , че доста и постоянно ровя из форума , малко помощ ще ми е нужна , защото има някои неща с документите за Букурещ , които не мога да си изясня:
1. На т. 11 от Anexe 1-Antécédents personnels трябва да опиша последните 10 години от живота си, като се пише всичко(образование, работа, безработица и т.н. всякакви подробности) и ако не ми стигне мястото как се процедира, с отделно листче ли?
2. Пак на същия анекс на 4-та страница в края има един надпис(NE PAS REMPLIR IMMÉDIATEMENT LA SECTION SUIVANTE. ON PEUT VOUS DEMANDER DE LA SIGNER EN PRÉSENCE D'UN
REPRÉSENTANT DU GOUVERNEMENT CANADIEN OU D'UNE AUTRE PERSONNE DÉSIGNÉE OFFICIELLEMENT PAR LE
GOUVERNEMENT DU CANADA.) , който не мога да преведа точно и не мога да разбера надолу от него какво се попълва, с изключениена това , че от дясно има някакво поле за декларация за преводач , а от ляво е някаква декларация за водещия. но по надолу от тези две карета има още едно сиво каре, там май не се попълва- дано някой да разясни малко за това поле, защоото не мога да го разбера.
3. За снимките искам също да попитам , гледам че ги искат на бял фон, и че уж били по различни от паспортните, но ми се струва , че имаше хора, които писаха че са пращали и на сив фон като за паспорт и е нямало проблем. И тези 6 снимки , които искат как се смятат, по една се залепва на DEMANDE DE RÉSIDENCE
PERMANENTE AU CANADA и още 5 се пращат отделно или отделно от залепената се пращат още 6 или изобщо не се лепят ли .... не знам?
Ами за сега е това, дано с другото да се оправя
Благодаря предварително на всички:)
DCS Виена: 28.12.2006
Интервю: 22.08.2007
Док Букурещ: 05.09.2007
Баркодове: 09.10.2007
Направени медицински: 09.11.2007
О.К. Медицински: 23.11.2007
Покана за визи: 09.01.2008
Визи: 29.01.2008
В Канада:29.02.2008
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

По трета точка - отговор от личен опит - снимките се правят в къщи, белия фон се прави с фотошоп и префектно отговарят на условията. Не рискувай със сиви.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

И аз за снимките да кажа - колкото по-светъл е фонът, толкова по-добре.
На летището се загледаха в нашите и се чудеха дали да ни карат да правим нови или не, накрая ги домързя явно, а и имаше още хора след нас, та решиха, че са ок. След като не си получихме ПР картите навреме, се обадихме да питаме какво става и ни казаха, че са ни пратили писмо с насрочена среща да отидем на място да ни направят нови снимки, защото нашите са тъмни. Та така, не е края на света, но си е неудобство все пак, и двамата бяхме почнали работа и трябваше да излизаме специално (тая среща - датата и часа - не можеш да ги променяш, ако си пропуснеш часа чакаш да ти насрочат друг, пак по тяхна преценка) и така. В крайна сметка получихме ПР картите, но по-добре да имате по-светли снимки отсега. Иначе по време на процедурата никой нищо не каза за снимките ни, ние винаги си пращахме нормални (в повечето фото студиа казваха ми това ни е фонът, досега никой не е казвал да има проблем).
За онази част от формуляра (твоя точка 2) - пише да не попълвате веднага, може да ви помолят да я подпишете в присъствието на представител на правителството.. Ала бала, не попълвай там още.
А където имаш да попълваш, ако не ти стига мястото, взимаш отделен лист и продължаваш там. Няма проблем за това. Само сложи същото заглавие като въпросната точка и това е.
Успех :)
Darkblade

Мнение от Darkblade »

1. Попълва се на отделен лист. Aз ползвах услугите на Word, за да оформя една табличка и там си попълних остатъка, че с тези 5 поленца на лист, щях да откарам 5-6 листа.

2. Това не се попълва от теб. Ти подписваш само частта "Declaration". А полето за преводача е, в случай че не разбираш съдържанието на документа и имаш нужда от преводач. Там той декларира, че той точно е превел съдържанието на демандето и на всички документи към него.

3. Снимките по-добре си ги направи на бял фон. Аз просто взех изискванията за снимките, обясних на фотографа и готово.
Относно броя на снимките - аз залепих една на демандето и сложих 6 сними в плика (дори и една да им е в повече, няма да им е проблем, което обаче не важи за обратния случай :) )
I am here because you broke something!
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: Малко помощ:)

Мнение от ivanko13 »

Venko написа: 1. На т. 11 от Anexe 1-Antécédents personnels трябва да опиша последните 10 години от живота си, като се пише всичко(образование, работа, безработица и т.н. всякакви подробности) и ако не ми стигне мястото как се процедира, с отделно листче ли?
http://uploadfile.org/download.php?id=k ... oe7HistFaR
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Здравей! ние използвахме допълнителен лист - направихме таблица като тази от документа, попълнихме информацията и я принтирахме. Относно снимките - изпратихме по 8 снимки на човек на бял фон. Успех!
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

Благодаря на всички ви за инфото, беше ми много полезно, а и като издърпах формулярите на английски и нещата взеха да си идват на мястото :D
Значи , и аз направих като bucca- един допълнителен лист с подобна табличка на тази от документа и в нея инфото. Направихме си по 8 снимки и като гледам няма проблем да е залепена една или да не е на докуемнтите, ще видим как ще ги сложим. За полето Declaration разбрах всичко , благодаря още веднъж на всички :lol:
Сега да ви поизмъча още малко. Значи днес ходих в Юнионбанк в Асеновград и в този клон са запознати с плащанията, но някак бяха несигурни, та искам да попитам:
- показаха ми едни формуляри, мисля че бяха платежни нареждания , които бяха в син цвят и бяха с още 2 индигирани подслоя или 1 , не см сигурен и ми показаха и примерно попълнени такива формуляри(платежни нареждания), та искам да попитам , тъй като не мога да намеря или видя информация из форума и там не бяха много сигурни какво се попълва, какво трябва да се попълни като данни в този формуляр- в смисъл те знаят ли за коя банка и по коя сметка да пратят парите ?,
какви данни трябва да пише за мен , имена, адрес, дати на раждане, нещо някакви данни за сертификатите пишат ли се . В общи линиие това ми е малко мътно, защото не можаха да ми обяснят точно като ги питах какво трябва да нося, за да може да се извърпи плащането? А и този ли е формуляра, ако съм го обяснил правилно, син на цвят , поне най горния му лист формат мисля че беше А5 и най-вероятно него трябва да пусна в плика с документите.
Благодаря предварително, и се извинявам ако я има тази информация някъде, но явно не я виждам или намирам, пък и за по сигурно , да си попитам, че паричките не са малко и обърки не е хубаво да стават.
А, и още нещо, жената в банката ми каза , че ще направим два превода, един за моята и на съпругата ми такси и един за таксата на детето, така ли по принцип ги пращат или трябва да са на една бележка, то не че има значение, ама ми се стори странно.
Хайде поздрави на всички и благодаря още веднъж :D
Чао
Darkblade

Мнение от Darkblade »

Документът, който се попълва, се нарича "Вносна бележка" (Cash deposit).

В долната част на бланките е отпечатано, че сумата е в полза на Канадско посолство, Букурещ, по сметка ....

В банката ти диктуват IBAN номер, BIC код и попълваш вида на валутата - EUR, на английски се пише сумата с думи, името на вносителя и основанието за внасяне - Permanent residence (има една табличка с основанията за внасяне, която ти показват в банката и оттам си ги попълваш.

Един екземпляр остава в банката, един дават на теб и ти го слагаш в плика за Букурещ.
I am here because you broke something!
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

благодаря ти много, после отивам да видим какво ще стане:)
tini

Здравейте

Мнение от tini »

И аз като Venko се чудя с въпроса за банковия превод.Не можах да разбера на отделни бележки ли се внася превода и ли с една на името на главния кандидат.Най вероятно трябва да е с фамилното име,а не по раждане.И още нещо на въпрос 14 -service militaire трябва ли да се попълва нещо за военната служба на съпруга ми или е за някакви други случаи?Успех на всички!
Изпратени DSC - 15.01.2007 г.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
Radara

Re: Здравейте

Мнение от Radara »

tini написа:И аз като Venko се чудя с въпроса за банковия превод.Не можах да разбера на отделни бележки ли се внася превода и ли с една на името на главния кандидат.Най вероятно трябва да е с фамилното име,а не по раждане...
Една бележка на името на главния апликант с цялата сума за всички членове в неговата кандидатура е напълно достатъчна.
Попълва се фамилията по рождение, но дори, ако сте написали фамилията приета след бракосъчетанието, така или иначе те ще приложат вносната бележка към досието ви.
PARAKLIS

Мнение от PARAKLIS »

VENKO ОТНОСНО анекс 1 т.11 ако си до 28 години трябва наистина да опишеш последните 10, но ако си над 28 години трябва да опишеш всичко от 18 годишнината си до сега без да пропускаш дори и месец , че ще те накарат да им изпращаш допалнителни писания и ще те бавят.УСПЕХ[/quote]
compaq

Мнение от compaq »

PARAKLIS написа:VENKO ОТНОСНО анекс 1 т.11 ако си до 28 години трябва наистина да опишеш последните 10, но ако си над 28 години трябва да опишеш всичко от 18 годишнината си до сега без да пропускаш дори и месец , че ще те накарат да им изпращаш допалнителни писания и ще те бавят.УСПЕХ
[/quote]

Напълно подкрепям казаното. Много е важно да няма пропуски. Дори да си бил безработен в дадения момент, в документите се описва всеки период.
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

Да, за т. 11 така направих:)
Благодаря :D
tini

Мнение от tini »

Ами на точка 14 -service militaire какво написахте-за мъжете става въпрос?
Изпратени DSC - 15.01.2007 г.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
Публикувай отговор