Има ли смисъл ?...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

analgin написа: Ако вместо да седиш по цял ден в бгканада седнеш и научиш малко езика, ще можеш да си проверяваш цените и в сайтовете на магазините.
Що бе!? БГканада е приятно и полезно място т.е. съчетаваш полезното с приятното :D Пък и ти си "бял човек" носител на истината а понякога пишеш и на английски и човек може да научи много покрай теб ... :idea:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

ivanko13 написа:
analgin написа: Ако вместо да седиш по цял ден в бгканада седнеш и научиш малко езика, ще можеш да си проверяваш цените и в сайтовете на магазините.
Що бе!? БГканада е приятно и полезно място т.е. съчетаваш полезното с приятното :D Пък и ти си "бял човек" носител на истината а понякога пишеш и на английски и човек може да научи много покрай теб ... :idea:
И аз казвам същото, че бгканада е приятно и полезно място за хора които искат да си загубят времето или имат такова за пилеене.
За тези от Вас които копнеят за това децата им да учат с араби и мангали мога да ги уверя, че Монреал е точното място.
Когато искам мога и на френски да пиша, завършил съм френската гимназия в Кюстендил защото бала ми беше нисък за тази в София :wink:
На любителите на полезна информация препоръчвам темата за социала - в него е вашето бъдеще тук ако дойдете в Монреал без двата езика.
Аватар
canada roamers
Обратна връзка:

Мнение от canada roamers »

Analgin-чо, този черен хумор не го разбрах много добре :) Мисля си, че вече изписах моето мнение за социалните подпомагания, така че отново се получава това разводняване от тема в тема, само и само или да си чешим пръстите или просто да си мерим "***". Не виждам целта и смисъла в това просто.

За да не бъда неучтив към peter_pan, а и да внеса яснота в статута, който с радост узнавам че представлява интерес и за други хора - на ниво покана за визи сме. Не съм бил преди в страната, нито имам много приятели и/или познати. Просто съм човек, който е решен да си следва своите планове, стремежи и амбиции. Видях в Канада това, което тук в БГ мога също да получа и го правя дори и в момента, но нямам сигурността за себе си и семейството. Беззаконието и вратичките не ми допадат много тук, и макар и да се опитвам, единственото което мога да променя в тези среди е само мнението на моето семейство. Дали ще са цигани, араби и т.н не мисля че е проблем в кой знае каква степен. Има хора които работят в Южна Африка, и ако и те започнат да странят от "циганите" тогава мисля, че трябва да се направи БГ гето навсякъде по света. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против никой лично или косвено, просто изказвам мнение зад което твърдо стоя. Сигурен съм че във всеки от нас има добро, просто на моменти на човек му идва в повече. Ако всеки от нас вместо да се оплаква вечно и самосъжалява направи нещо, ще сме много по-добре.

Успех на всички които са на път да вземат решението дали да ходят, дали да се връщат и дай-боже, каквото и да е то, да е правилното за всеки един от нас.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

analgin написа: На любителите на полезна информация препоръчвам темата за социала - в него е вашето бъдеще тук ако дойдете в Монреал без двата езика.
Тииии бъдещето го остави на нас .... :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

canada roamers , благодаря за отговора !

Лично аз не никога не съм бил и сега не съм расист. Но ако се поогледаш в околните теми ще забележиш доста обезпокоителни мнения не хора живеещи в Канада и то не само към националностите живеещи тук но и към българските малцинства.
ivan1901

Re: Има ли смисъл ?...

Мнение от ivan1901 »

7George написа:
LyuboK написа:Очертава се доста трудна година, а може би и години. Аз търся нещо по специалноста, но дори и с добър френски и английски изискванията са големи. Незнам дали има смисъл да продължаваме.
Който си го е представял по-различно, значи си е нямал представа за имиграцията. Тук се просперира с упорит ежедневен многогодишен труд. Ако не сте родени и израсли в Канада, значи вече изоставате с 20-на години от другите.
Ако назначаваха новопристигащите българи за директори на банки и митници, определено Канада нямаше да ми харесва като място за живот.

А дали да продължавате, вие ще си прецените.
На такива глупости съм се наслушал. Аз бях добре в БГ и тук съм добре. Всичко сам съм постигнал и ако човек има воля и желание и си поставя цели, които преследва неотклонно всичко се нарежда.

А за 20-те години изоставане мога да кажа, че дойдох в Канада преди малко повече от 1 година, във фирмата бачкам и близо година от скоро ме назначиха за Мениджър проекти при положение, че имаше и местни кандидати от фирмата с MBA. Ако си добър и показваш резлтати въобще няма да се косиш за това дали си местен или не.
bateto

Мнение от bateto »

големи майтапчии тука бе.гледам на хоризонта изгрява нова/поредната/ медийна звезда ,нещо от рода на Боцо Ту.На новия още пръстите му в контакта ,още не помирисал ,обаче мислел той.
синко от Батето един съвет ,всичко най успешно ти желая ,обаче първо ела и виж и после се изказвай за да не излезеш поредния запартък леко водолаз.аре свий малко перките. :wink:
Аватар
canada roamers
Обратна връзка:

Мнение от canada roamers »

Акъл не ща, пари ми дай. :P
Публикувай отговор