Нова тема- Домашен любимец
- 
				Dparo u TaHq
Нова тема- Домашен любимец
Какъв е пътя зА взимането на домашен любимец в канада,когато се емигрира

- 
				Странджата
- 
				Dparo u TaHq
.
 )
)Предполагам,че е така ,както казваш Странджа:)
Аз не съм се изказал достатъчно.Ние си имаме немска овчарка на 2 годинки и ще искаме да си я вземем с нас.Имаме малка информация,но не съм сигурен дали е вярната и затова попитах тук.
Ако знае някой какъв точно е пътя за взимането на домашен любимец да пише.
Чао засега
http://www.dogstory.net/voyage_en_avion.htm
http://www.dogstory.net/planification_voyage.htm
Прочети тези статии тук. Тук е обяснено точно какво трябва да се прави. Надявам се да съм помогнала! Успех!

http://www.dogstory.net/planification_voyage.htm
Прочети тези статии тук. Тук е обяснено точно какво трябва да се прави. Надявам се да съм помогнала! Успех!
Намираш компания, която превозва ку4енца - за нас беше KLM, при резервацията казваш,4е ще прежозваш ку4е и те го отбелязват, а на самото летище плащаш според теглото му и размера на клетката. Трябва вси4ки ваксини да са направени (бяс задължително) и да не изти4ат по време на пътуването, да е обезпаразитено 30тина дни преди това също. С вси4ко отбелязано в паспорта на ку4енце отиваш в районната ветеринарна служба и ти издават на английски сертификат за 4ужбина (Канада). Правиш копия на вси4ко и ги залепяш на клетката. Сложи лед вместо вода при пътуването за да не се разлее като го разнасят в на4алото. Като кацнете само проверяват документите и те пускат - няма проблем, но е огромен проблем да си намериш квартира където е разрешено с ку4ета, въобще не преувели4авам! Успех!

Re: .
Едно е сигурно - виза няма да му трябваDparo u TaHq написа:)
....Ние си имаме немска овчарка на 2 годинки и ще искаме да си я вземем с нас.Имаме малка информация,но не съм сигурен дали е вярната и затова попитах тук.
Ако знае някой какъв точно е пътя за взимането на домашен любимец да пише.
Чао засега
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
						Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
- precious
- Обратна връзка:
Аз си донесох кучето миналата година, беше по-леко отколкото очаквах!
Основните "разправии" са в БГ 

Кучо трябва да има валидна ваксина против бяс сложена не по-малко от 1 месец преди пътуването. С паспортчето се отива в Райинната ветеринарна инспекция итова е 1 седмица преди полета за заверка, аз бъх без куче само с паспорта и самолетния билет. После 3 дни преди полета с кучешкия паспорт и листчето то ветеринарната служба се ходи на летишето за още една заверка. Има някакви такси, но са минимални.
За авиокомпанията - като си купуваш билета заявяваш и едно място за куче, защото имат лимитит на опашатите пътници Билета на кучо се плашта на летището преди полета. Измериха клетката, питаха ме колко тежи кучето, аз отговорих 10 кг и ми взеха пари само за килограмите на кучето, за 10, защото с клетката минаваше 20 кг. Беше 11 евро на кг. Летях с чешките авиолинии. Тряба да си навреме за полета за да имат време да го натоварят после. Не се чака последния момент за чекиране.
 Билета на кучо се плашта на летището преди полета. Измериха клетката, питаха ме колко тежи кучето, аз отговорих 10 кг и ми взеха пари само за килограмите на кучето, за 10, защото с клетката минаваше 20 кг. Беше 11 евро на кг. Летях с чешките авиолинии. Тряба да си навреме за полета за да имат време да го натоварят после. Не се чака последния момент за чекиране. 
Клетката - беше голяяяма, въпреки, че кучо беше на 4 месеца само. Имат изисквания за разнера, да не му било тясно на кучето... Никой не погледна даже куче ли има вътре, крокодил ли Бях взела и колелца даже, но се наложи да ги махна и да се чудя къде да ги слагам. Колелцата имат смисъл на летището, да не я влачиш по корем клетката, за самолета се махат. Самата клетка струваше около 400 лв. Имаше и по скъпи хахахаха
 Бях взела и колелца даже, но се наложи да ги махна и да се чудя къде да ги слагам. Колелцата имат смисъл на летището, да не я влачиш по корем клетката, за самолета се махат. Самата клетка струваше около 400 лв. Имаше и по скъпи хахахаха 
Взех от вет-а някакво хапче, на билкова основа, леко успокоително, уж да му е по-леко, не знам подейства ли или не .... и не я бях хранила в деня на полета. Имаше купа за вода, която разбира се беше обърната, не знам, някой давал ли е вода или не ....
Избрах най-късия полет, с 1 час за прекачване.
А другото ... така и не разбрах трябва ли да го декларирам песа на излизане на митницата в София, бях се развълнувала, рев, сълзи, сополи ... и забравих.
На кацане тук в Торонто, песа дойде последен, много след багажа, заедно с няколко други кучета 

Аз сама, с два куфара и куче Веднага се намери един усмихнат чичко, служител на летището, натовари къфарите на количка, аз влача кучето, то цялото наакано и напишкано, но щастливо, че ме вижда ... Чоека ни заведе на митницата, декларирах си кучето (предварително в самолета раздават декларации), но забравих да му напиша цената
 Веднага се намери един усмихнат чичко, служител на летището, натовари къфарите на количка, аз влача кучето, то цялото наакано и напишкано, но щастливо, че ме вижда ... Чоека ни заведе на митницата, декларирах си кучето (предварително в самолета раздават декларации), но забравих да му напиша цената   трябвало да се опише сума ... ок описахме го. Питаха ме дали нося кучешка храна, не дават, отбелязаха как мирише и така. Платих 37$ такса куче, дадох 20 кинта на чичкото дето ми буташе куфарите и се прибрах.
 трябвало да се опише сума ... ок описахме го. Питаха ме дали нося кучешка храна, не дават, отбелязаха как мирише и така. Платих 37$ такса куче, дадох 20 кинта на чичкото дето ми буташе куфарите и се прибрах. 
Тази история не включва минаване през имиграционни, бях ги минала предишната годима
Ако има неясноти питай!
Поздрави!

Основните "разправии" са в БГ

Кучо трябва да има валидна ваксина против бяс сложена не по-малко от 1 месец преди пътуването. С паспортчето се отива в Райинната ветеринарна инспекция итова е 1 седмица преди полета за заверка, аз бъх без куче само с паспорта и самолетния билет. После 3 дни преди полета с кучешкия паспорт и листчето то ветеринарната служба се ходи на летишето за още една заверка. Има някакви такси, но са минимални.
За авиокомпанията - като си купуваш билета заявяваш и едно място за куче, защото имат лимитит на опашатите пътници
 Билета на кучо се плашта на летището преди полета. Измериха клетката, питаха ме колко тежи кучето, аз отговорих 10 кг и ми взеха пари само за килограмите на кучето, за 10, защото с клетката минаваше 20 кг. Беше 11 евро на кг. Летях с чешките авиолинии. Тряба да си навреме за полета за да имат време да го натоварят после. Не се чака последния момент за чекиране.
 Билета на кучо се плашта на летището преди полета. Измериха клетката, питаха ме колко тежи кучето, аз отговорих 10 кг и ми взеха пари само за килограмите на кучето, за 10, защото с клетката минаваше 20 кг. Беше 11 евро на кг. Летях с чешките авиолинии. Тряба да си навреме за полета за да имат време да го натоварят после. Не се чака последния момент за чекиране. Клетката - беше голяяяма, въпреки, че кучо беше на 4 месеца само. Имат изисквания за разнера, да не му било тясно на кучето... Никой не погледна даже куче ли има вътре, крокодил ли
 Бях взела и колелца даже, но се наложи да ги махна и да се чудя къде да ги слагам. Колелцата имат смисъл на летището, да не я влачиш по корем клетката, за самолета се махат. Самата клетка струваше около 400 лв. Имаше и по скъпи хахахаха
 Бях взела и колелца даже, но се наложи да ги махна и да се чудя къде да ги слагам. Колелцата имат смисъл на летището, да не я влачиш по корем клетката, за самолета се махат. Самата клетка струваше около 400 лв. Имаше и по скъпи хахахаха Взех от вет-а някакво хапче, на билкова основа, леко успокоително, уж да му е по-леко, не знам подейства ли или не .... и не я бях хранила в деня на полета. Имаше купа за вода, която разбира се беше обърната, не знам, някой давал ли е вода или не ....
Избрах най-късия полет, с 1 час за прекачване.
А другото ... така и не разбрах трябва ли да го декларирам песа на излизане на митницата в София, бях се развълнувала, рев, сълзи, сополи ... и забравих.
На кацане тук в Торонто, песа дойде последен, много след багажа, заедно с няколко други кучета

Аз сама, с два куфара и куче
 Веднага се намери един усмихнат чичко, служител на летището, натовари къфарите на количка, аз влача кучето, то цялото наакано и напишкано, но щастливо, че ме вижда ... Чоека ни заведе на митницата, декларирах си кучето (предварително в самолета раздават декларации), но забравих да му напиша цената
 Веднага се намери един усмихнат чичко, служител на летището, натовари къфарите на количка, аз влача кучето, то цялото наакано и напишкано, но щастливо, че ме вижда ... Чоека ни заведе на митницата, декларирах си кучето (предварително в самолета раздават декларации), но забравих да му напиша цената   трябвало да се опише сума ... ок описахме го. Питаха ме дали нося кучешка храна, не дават, отбелязаха как мирише и така. Платих 37$ такса куче, дадох 20 кинта на чичкото дето ми буташе куфарите и се прибрах.
 трябвало да се опише сума ... ок описахме го. Питаха ме дали нося кучешка храна, не дават, отбелязаха как мирише и така. Платих 37$ такса куче, дадох 20 кинта на чичкото дето ми буташе куфарите и се прибрах. Тази история не включва минаване през имиграционни, бях ги минала предишната годима

Ако има неясноти питай!
Поздрави!
:kitty:           
						- precious
- Обратна връзка:
За квартирата ...
Някой беше споменал, че било проблем квартирата ...
Може да ти обясняват, че имат политика на НЕкучета, но това не е легално и няма сила ... Не могат да ти забранят да имаш домашен любимец, след като си го регистрирала и платила таксата. Всички щети обаче, нанесени от кучето са за твоя сметка.
Бях намерила една статия с подробно обяснение на легалната страна на въпроса ако ми попадне пак ще я кача ...

Може да ти обясняват, че имат политика на НЕкучета, но това не е легално и няма сила ... Не могат да ти забранят да имаш домашен любимец, след като си го регистрирала и платила таксата. Всички щети обаче, нанесени от кучето са за твоя сметка.
Бях намерила една статия с подробно обяснение на легалната страна на въпроса ако ми попадне пак ще я кача ...
:kitty:           
						Re: За квартирата ...
Тъй вярно: http://www.ontariotenants.ca/law/act02.phtml#RTA14precious написа:Някой беше споменал, че било проблем квартирата ...
- 
				Dparo u TaHq
Определено смятам,че няма да има проблем за това наше начинание:)
Имайки впредвид ,че нашата Криси е по умна от много хора(даже и от мен )вярвам ,че всичко ще е наред.Може би трябва да опитам да я понауча малко на френски...ммм! (ами мен кой ли ще научи)
 )вярвам ,че всичко ще е наред.Може би трябва да опитам да я понауча малко на френски...ммм! (ами мен кой ли ще научи)
 :)
:)
До колкото вече имаме информация от трети лица всичко опира до финанси....

Имайки впредвид ,че нашата Криси е по умна от много хора(даже и от мен
 )вярвам ,че всичко ще е наред.Може би трябва да опитам да я понауча малко на френски...ммм! (ами мен кой ли ще научи)
 )вярвам ,че всичко ще е наред.Може би трябва да опитам да я понауча малко на френски...ммм! (ами мен кой ли ще научи) :)
:)До колкото вече имаме информация от трети лица всичко опира до финанси....
Re: За квартирата ...
Всичко зависи от хазаина!precious написа:Някой беше споменал, че било проблем квартирата ...
В договора си има точка за домашни любимци и ако хазаина не я отметне всички законни и легални точки отиват в киреча и можеш да се оплачеш дори на арменския поп.
Естествено, че има проблем с квартирите и хората с животни, но не е непостижимо намирането на място, където е разрешено.
Има собственици, които казват, че няма да пишат животното в договора, но те пускат с него. Ако случайно стане гаф си измиват ръцете с факта, че не са знаели за животното и казват чао на собствениците.
Имаме и примери на изгонени от квартирите им след спечелване на дело от страна на собственика.

p.s. Котенца и кученца по улиците не се намират
                      p.s. Котенца и кученца по улиците не се намират 

:dogrun:
  :dogrun:.svg.png)